Frågor och svar

För ett tag sedan skrev jag ett inlägg där ni ställde massa frågor i kommentarsfältet. Nu har jag tagit mig tid att svara på dem.

Hur hanterar en att flytta från norr och aldrig komma tillbaka? Min kärlek är från Göteborg och jag bor hellre där än vad han vill bo i norr men känns så sorgligt att aldrig få bo där igen och ha svinkalla vintrar och ge ens barn samma mys som en själv hade? /Elin

Ja, jag vet inte riktigt. Det är som en enda stor slump att jag är där jag är nu och jag har nog inget bra svar på den frågan. Jag sörjer ofta att jag inte längre bor kvar i Umeå, men det är så mycket saker som har förändrats med mitt liv längs vägen så även om staden finns kvar så finns nästan ingen ur min familj kvar där. Det är helt enkelt inte ett alternativ att flytta med tanke på att vi vill bo nära våra föräldrar och 3 av 4 finns här i Göteborg. Den fjärde bor dessutom inte ens i Umeå utan långt därifrån. Så jag vet inte. Jag hanterar det nog på så vis att jag har det bra här ändå, men ibland känns det lite som att jag har sågat av mig en kroppsdel. Jag kan särskilt sörja rotlösheten i att inte ha kvar min barndoms platser. Ingen av mina föräldrar bor kvar i hus eller lägenheter där jag har bott tillsammans med dem. I huset där jag växte upp bor en annan familj. Det är sorgligt, men jag har det väldigt bra här ändå. Göteborg känns som mitt nu. Dessutom finns det mycket här som inte finns i norr. Man kan fiska krabbor på somrarna och det blir vår i mars.

Ledsen för tråkig fråga men är det enda jag tänker på just nu. Hur slutar man amma? Mitt barn är 10 månader och vi ammar typ jämt. Mest på natten. Barnet äter mat och så. Men inte så mycket. Nu ska jag börja jobba igen och pappan ska vara hemma. Är inte jättesugen på att amma mellan mötena. Och inte på natten heller för den delen. Tips och råd?

Det var ett tag sedan du frågade det här så jag gissar att det har löst sig men jag ska svara ändå. Mitt svar är: Dagtid funkar det ofta bra att bara skita i det. Åk hemifrån, gör det du ska och så löser det sig om än med lite tandagnisslan i början. Nattid har jag inget bra svar, mvh sover bredvid trettonmånaders som gnager på mina bröst hela nätterna igenom.

Vad är ditt bästa recept på linssoppa?

Mitt bästa recept är antingen det här som jag har hittat på själv med kokosmjölk, gröna linser, garam masala och potatis eller den här libanesiska linssoppan som funkar alldeles utmärkt att göra vegansk genom att byta ut buljongen mot grönsaksbuljong.

Hej! Födde barn nyligen och undrar om den där hemliga fb-gruppen du startade? Vad är det hemliga lösenordet? Får jag va med?

Ja! Det får du. Jag har bjudit in dig via din mail! Alla som vill vara med får det. Maila mig på kontakt@aversioner.se så löser jag det.

Har du något drömjobb? Läste att du så småningom ska börja leta nytt och blir nyfiken på vad du skulle vilja jobba med om du helt fick drömma dig iväg?

Om jag helt fick drömma mig iväg skulle jag vilja bli läkare. Ibland lyssnar jag på Bea Uusmas sommarprat bara för att bli inspirerad av att hon började plugga till läkare en bit över 30. Ofta tänker jag att jag ska ta mig i kragen och göra det. Men annars hade jag gärna jobbat som copywriter. Jag älskar att formulera mig och tror att jag hade blivit en kanonbra copywriter, men jag vet inte riktigt i vilken ände jag ska börja.

Jag hittar på en sån där ”det ena eller det andra-lista” Skriv gärna en liten förklaring/motivering om du örkar!

Såklart!

Fika eller godis? – Hmm. Fika får det bli, men det är för att jag älskar att baka. Äter ändå max 10 stycken när jag köper lösgodis.
Ute eller inne? – Det beror på. En dag med halvtrist väder, inne. En solig sommardag eller krispigt snöig vinterdag? Ute.
Myskväll eller festkväll? – Hundra procent myskväll.
Solcharter eller skidsemester? – Får man ta båda?
Kondition eller styrka? – Får man ta inget?
Jobba eller vara föräldraledig? – Jag får nog ta jobba. Det är supermysigt att vara föräldraledig men jag längtar efter att få ett jobb med kollegor, kaffe och kreativitet.
Lägenhet eller hus? – Jag är uppvuxen i hus och vill gärna ha ett hus någon gång i framtiden. Tyvärr har jag inga pengar att köpa ett hus för och att spara ihop till ett hus idag tar väl ungefär fyra miljoner år så det får vara lägenhet så länge.
Kött eller vego? – Kött. Alltså jag tycker vego är jättegott och lagar vegetariskt flera dagar i veckan men går jag ut och äter så blir det ju alltid kött.
Kjol eller byxor? – Byxor
Norr eller söder? – Norr. Jag saknar norrland så jag kan bli tokig ibland.

I övrigt undrar jag över fler sådana matlagnings-hacks, tex som det där med att alltid ha färska kryddor i frysen! Och… vad har du alltid i kylen/skafferiet?

Oj, stor fråga. Den kanske kan få ett eget inlägg? Ska vi säga så, att det blir ett eget inlägg om matlagningshacks någon dag snart?

5 reaktioner på ”Frågor och svar

  1. Hej!
    Det var jag som undrade om soppan, länken till ditt recept går till inlägget om krukväxter (iaf i mobilen, både när jag klickar direkt i bloglovin-appen och när jag klickar på länken i ”visa orginalinlägg”-läge.
    Tack för svar! Båda recepten låter goda. Är speciellt glad för att de inte är tomatkrossbaserade 🙂

    Gilla

  2. #matlagningslifehack: Skala den färska ingefäran och förvara den sen i frysen i en påse. Ta ut och riv när du behöver. ALLA jobbiga trådar är frysta och går av! SÅ smidigt!

    Gilla

Kommentera

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s