Om min PMDS och hormonspiral

Ni som har hängt med ett tag minns kanske att jag brukade ha världens jobbigaste PMS. Kanske var den världens jobbigaste eftersom den enligt läkaren uppfyllde alla kriterier för att vara PMDS, alltså den rövigare varianten av det hela.

Efter första graviditeten började jag käka Premalex, dvs en sorts antidepp, mot det här. Det kan man läsa massor om under taggen PMS, HÄR. Efter andra graviditeten var jag hög på östrogen och paff efter att ha mått så himla bra under graviditeten att jag faktiskt började testa hormonella preventivmedel igen, trots att jag hade ratat dem helt efter en rad dåliga erfarenheter under min tonårstid. Så, jag satte in en hormonspiral och nu såhär 9 månader senare tänkte jag bara ge en liten update kring hur det går med den.

Och vet ni? Den verkar funka suveränt.

Jag känner mig oerhört glad och jämn i mitt mående. Det kan ju visserligen ha andra förklaringar, som att livet känns enklare och mindre omvälvande överlag nu än vad det gjorde ett år in i mitt första föräldraskap, men jag tror inte att det enbart beror på det.

Det skulle också kunna vara så att min mens helt enkelt inte har kommit igång än. Jag satte in spiralen tre månader efter förlossningen och eftersom mens är en sådan sak som kan försvinna av både hormonspiral och amning vet jag inte om det är så att den helt enkelt inte har kommit igång efter graviditeten eller om det är hormonspiralen som tar bort den.

Jag hoppas dock att det är hormonspiralen som gör sitt för jag mår verkligen väldigt bra nu OCH jag slipper de trista bieffekterna med premalex (som ju visserligen var roligare än själva PMDSen alla dagar i veckan, men ändå).

Så nu vet ni det. Här är en helt orelaterad bild på min nya fina blus. Den är så fin att jag har tre stycken av samma modell i olika färger. Så, nu saknas det bara en arbetsplats dit jag kan gå på dagarna och vara fin och REPRESENTABEL

2 reaktioner på ”Om min PMDS och hormonspiral

Kommentera

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s