Recept: Världens bästa kladdkaka

Okej, här kommer receptet på världens bästa kladdkaka, hastigt och lustigt bloggat från telefonen såhär post dagens ettårskalas. Jag VET att blogginlägget frontas av en bild på semlor men det får sin förklaring längre ned så försök fokusera nu. Kladdkaka var det ja. Alla som ätit den håller med om att den är helt fenomenal (och alla oliktänkande gör jag mig illa kvickt av med så försök inte ens hata på receptet ty in that case kommer du att bli likviderad)

Ålrajt!

Det här behöver du:

 • 100 gram smör
 • 3 dl socker
 • 2 ägg
 • 1 dl mjöl
 • 4 msk kakao
 • 2 tsk vaniljsocker
 • En nypa salt (mer än du tror)
 • Grejer att bröa form med

Och såhär gör du:

 1. Sätt ugnen på 200 grader
 2. Smöra och bröa en form, eller släng i ett bakplåtspapper om du är lat. ELLER gör små minikladdkakor i aluminiummuffinsformar att fylla frysen med och använd detta steg nummer 2 till att ställa ut dessa på en plåt istället. 
 3. Smält smöret i en kastrull
 4. Häll i socker och rör om med slev
 5. Knäck i äggen och rör fort som fan innan de förvandlas till äggröra
 6. Häll i resten
 7. Häll allt i formen och skjutsa in i ugnen när den är tillräckligt varm
 8. Grädda i kanske 10 minuter. Absolut max 15. Gräddar du 20 har du förstört exakt allt, så gör inte det. Gör du såna minimuffins gräddar du dom i kanske 7-8 minuter. Kakjäveln kommer att se för lös ut när du tar ut den men den kommer att bli helt perfekt. Seg och kladdig. 
 9. Låt kallna. 
 10. Ät. 
 11. Dela denna länk med alla du älskar (och till alla du ogillar tipsar du om att grädda kakan i minst en halvtimme. Haha, losers!)

PUNKT SLUT. Och nej ni får ingen bild på den pga ser ut som alla kladdkakor, dvs brun och platt. 

Nu ska jag försvinna in i det inre rum* av frid man som vuxen kan behöva besöka när man arrangerat ettårskalas för typ 30 personer i sin lägenhet. Barnet fick förresten äta livets första semla och var oerhört nöjd. Tro jag det, hade jag också varit om jag fick äta detta hembakta skrytbygge som livets första kalassnask:


Jaja, det inre rummet* kallar nu. Hejdå!

* = Platsen där man utan byxor och helt ostört får äta starka ostbågar och resterna av ovan nämnda kladdkaka framför modern family utan att något endaste barn ens funderar på att vakna och proklamera att den första timmens kvällssömn blott var en powernap 

En reaktion på ”Recept: Världens bästa kladdkaka

 1. Gör samma kaka men rör också ner runt 200 gr av valfri väldigt god choklad. Alltså på inga villkor bakchoklad eller blockchoklad utan riktig choklad sån som du får kämpa för att inte äta upp innan den hamnar i kakan.

  Gilla

Kommentera

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s