Ett år

Igår fyllde lillbarnet ett år. Det betyder att det har gått ett år sedan jag fick träffa världens goaste lilla person för första gången, men också att det har gått ett år sedan jag blev sjuk.

Snabb recap: Jag hade varit tvåbarnsmor i mindre än ett dygn när jag plötsligt blev jättesjuk. Med stel nacke och en huvudvärk som inte var av denna värld fick vi vid midnatt samma dag som vi hade kommit hem sätta vårt nyfödda barn i babyskyddet och åka till sjukhuset. Efter flera timmar av undersökningar jag inte kommer ihåg för att jag var närmast medvetslös, konstaterades det att jag hade fått bakteriell meningit. Hjärnhinneinflammation alltså. Den bakteriella varianten som är den farligaste samt ovanligaste.

Jag har skrivit mer om det här.

Iallafall så tänkte jag mycket på det här igår. Hur tacksam jag är över att allt gick bra. Att jag fick behandling fort och att bakterien var förhållandevis snäll, om än på jävligt fel ställe. Hur fantastiskt det var och är att jag lyckades bonda bra med min bebis trots att jag bara träffade henne korta stunder den där första tiden och att jag lyckades få igång amningen så pass att jag kunde helamma henne, trots att jag ammades henne max en gång om dagen.

Men framförallt är jag tacksam för att jag inte fick några men. Jag blev jättesjuk, men idag mår jag helt bra. Det kunde ha slutat helt annorlunda, men det gjorde det inte.

Himla tur. Grattis hjärtat.

En reaktion på ”Ett år

Kommentera

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s