Sånt jag tänker på nu

Tid är en grej jag har rätt mycket av nu. Tid som jag kan lägga på att tänka på olika grejer. Här är en grej jag har tänkt ganska mycket på. MEN, jag har inte tänkt färdigt, så jag tänkte låta er tänka ihop med mig.

Jag älskar beauty, ÄLSKAR ÄLSKAR ÄLSKAR. Det finns få saker som ger mig så mycket tillfredsställelse som att bränna ansiktet lent med syror, hitta det perfekta röda läppstiftet, vakna upp med ett återfuktat fejs och få till de snyggaste ögonbrynen. Är med i massa grymma facebookgrupper där jag lär mig mängder varje dag och det ger mig en helt enorm tillfredsställelse, men också lite ångest. Exempel. Ju fler inlägg folk postar om hur man får bort rynkor under ögonen, ju mer börjar jag fundera över mina. Det är lite som tjejtidningarna jag läste i högstadiet och gymnasiet, om än med en mycket mer peppig och gosig ton.

Men det är svårt att inte fundera över vad den här kollektiva hetsen kring smink, skönhet, skönhetsingrepp med mera GÖR med en. Hur ska man bära sig åt för att inte fullständigt förlora fotfästet i den gyttja av dåligt självförtroende som är så lätt att hamna i när man allt mer sällan ser hur folk ser ut utan allt det där snygga utanpå/ovanpå? ÄR det helt oproblematiskt med smink/retuschappar/filter osv?

Jag har noll svar, men det här är saker jag tänker mycket på. Hur tänker ni?


Jag vet vad ni tänker. ”Där är det. Det perfekta röda läppstiftet!”

Och det är ju sant. NYX matte + läppenna i färgen Alabama är det. 

6 reaktioner på ”Sånt jag tänker på nu

 1. Jag tycker man får försöka se det så att man kan hålla två tankar i hjärnan på samma gång. Allt jag gör behöver inte vara 100% feministiskt statement. Beauty KAN vara extremt ytligt, det måste jag inte försvara. Det kan också vara ett uttrycksmedel, en konstform, ett intresse att nörda ned sig djupt i. Eller så kan det bara vara "det perfekta röda läppstiftet". Tänker det måste vara okej att vilja vara ytlig och fåfäng ibland. Jag är blott människa. Man får mest alltid ha med sig i bakhuvudet "vem gör jag det här för egentligen", samt att man inte ba i farten reproducerar massa tråkiga ideal. Vassego för lösryckta tankar!

  Gilla

  • Jag tycker att det låter som jävligt rimliga tankar och jag håller med om allt. Gud, kanske borde ha lagt mer än fjorton sekunder på att skriva inlägget pga vill inte att det ska låta som den gamla trötta ”kan man ens vara feminist och sminka sig” pga inte det jag menar. Vet kanske inte heller riktigt vad jag menar riktigt. Är mest jävligt glad över att det känns som att beauty är ett godkänt intresse numer samtidigt som jag blir en gnutta orolig över vad den något sektiga stämningen i många sammanhang gör med den som känner att den inte passar in. Asch jag vet inte, du kanske fattar vad jag menar.

   Gilla

 2. Frågor som jag alltid ställer mig när det kommer till sånt här är: Varför är det viktigt för mig att se snygg ut? Varför är det viktigt för mig att få bekräftelse för mitt utseende? Vem eller vad har lärt mig vad som är snyggt och inte?

  Jag menar inte att det är fel att vilja vara snygg, men för min egen del känns det viktigt att vara klar över vem och vad som kommer till uttryck genom hur jag väljer att representera mig själv inför omvärlden, och också att vara klar över varför jag vill vara snygg, och för vem. Det ger mig en spärr som kan hjälpa mig att tänka bättre och fatta bättre beslut kring såna här frågor,

  Oklart om det här ens var en relevant kommentar, men typ så tänker jag.

  Gilla

  • Jag tycker absolut att det var en relevant kommentar! Tycker det är så intressant att höra hur andra tänker. Tänker också att du är något på spåren just med det där att vara säker på varför man gör något och för vems skull.

   Gilla

Kommentera

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s