Nytt

Jag är ganska bra på förändringar. Jag jagar inte upp mig över att inte veta hur saker ska bli och tycker inte att det känns jobbigt att behöva göra om, förändra och tänka nytt. Men nog skulle jag ljuga lite om jag sa att jag inte var det minsta fundersam över hur saker nu ska bli.

Från och med nu står jag nämligen helt utan sysselsättning. Eller ja, helt utan är jag inte. Jag ska vara föräldraledig igen, men efter den ledigheten har jag i nuläget inget jobb att komma tillbaka till. Det hela är inte mer dramatiskt än att mitt sedan tidigare tidsbegränsade kontrakt nu löper ut, men arbetslös blir jag ju lik förbannat.

Och så fort jag nu rör mig på internet väger jag de ord jag skriver på silversked eftersom jag hela tiden upprepar ordet ”anställningsbar” i huvudet mitt. Exakt hur man är när man är anställningsbar, det vet jag inte. Men dåliga dagar tänker jag mig att man är lite svalare, smartare, creddigare och mer mån om sin integritet än vad jag är. Eller ja, iallafall att man har ett slags kyligt förhållande till sociala medier. Iallafall tänker jag så tills jag lyckas tänka om och minns att jag besitter massor av erfarenheter och unika kunskaper som arbetsgivare förmodligen skulle värdesätta och uppskatta, MEN EN KAN JU INTE HA GLASET HALVFULLT HELE TIN. Ibland dricker man ju upp skiten och så sitter man där oanställd och trumpen med ett tomt glas och ringar i teakbordet. 

Egentligen är jag ju helt övertygad om att det kommer att lösa sig, men jag kan ändå inte låta bli att känna mig en smula matt inför detta övermäktiga att inte. Ha. En. Aning. Om. Vad. Som. Sker. Nu.

Jaja. Klagomål slutar här. För visst finns det massor av positiva grejer här också. Jag kommer att få ett nytt jobb, kanske världens roligaste med världens bästa kollegor som jag ännu inte känner? Jag kommer dessutom att få vara hemma med lillkorven ett tag med start imorgon. Så jo. Det här kommer nog att bli kanon. 

Men jag kanske kan få be er att hålla utkik och hojta till om ni kommer att tänka på någon arbetsplats där jag hade passat eller när ni ser någon tjänst som har mitt namn på sig?

HÄR kan man se vad jag kan och har gjort tidigare. 

Gott nytt år på er! 

En reaktion på ”Nytt

 1. De allra flesta mammor VILL vara hemma och de
  bestämmer först ur sitt eget intresse och sen får
  mannen ta det som blir kvar. Det är KVINNAN
  som är problemet och som skall påverkas och
  inte se mannen som problemet. Det kom redan
  regeringens utredare fram till 2006, vilket var
  Karl-Petter Thorwaldsson. Thorwaldsson utredde
  på Perssons uppdrag föräldraförsäkringen och är
  nu LO:s ordförande.

  Gilla

Kommentera

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s