Jag och besattheten

Att begränsa sig har aldrig varit min starka sida.

Hittar jag något jag tycker är kul så går jag 100% all in på det i perioder, oavsett om det gäller personer, smaker, hobbys, serier eller vad det nu kan vara. Jag är min far upp i dagen, kan man säga. Inte bara till sättet utan att jag ju råkar välja att snöa in på exakt samma saker som han snöat in på med åren.

Det som är roligt med det är att jag faktiskt brukar bli bra på grejerna jag tar mig för. Nu i somras var det ju surdeg. De första veckorna gick det åt skogen men nu bakar jag svinavancerade grejer som att jag aldrig gjort annat. Nu i höst har det ju istället varit mina kära små växter, som jag ju tidigare berättat om.

Till alla er likasinnade kan jag rekommendera facebookgruppen Växtgäris. 95% av mitt facebookflöde består av uppdateringar från denna supergoa grupp för tjejor och ickebinära som tycker att det är skoj med växter. Gruppen har gjort att jag 90% (mycket låtsasstatistik nu) av min vakna tid tänker på krukväxter, ohyra, växtnäring, klätterväxter, ekollon och sticklingar. MYSMYSMYS.

Tyvärr kommer ju även denna förälskelse att ljumna med tiden. Därför behöver jag tips på aktiviteter jag kan snöa in på NÅT SÅ IN I HELVETE framöver. Vid nyår kommer jag att gå på föräldraledighet/arbetslöshet och med andra ord kommer jag att ha tid över att bli fullständigt besatt av något. Men vad?


8 reaktioner på ”Jag och besattheten

 1. Jag gick på keramikkurs på medborgarskolan i Gbg. Var det så dyrt..? Iofs betalade fkassan min kurs men har för mig att det inte var snordyrt. Man får betala lera själv men det gick nog på 300 spänn eller något för mig bara. Hur som helst, det är kul! För tillfället har jag lera hemma och gör lite krukor och annat tjafs. Får låna ugn av kompis mamma. Mycket trevlig syssla! Annars hittade jag en kurs som hette "Mjölksyrade grönsaker" vilket lät helt orimligt tråkigt och ointressant.

  Gilla

 2. Pussel är min höst- och vintergrej. Det är inte direkt något man kan fördjupa sig i som med bakning och växter, men det går ju helt klart att välja olika svårighetsgrader och det är lätt att fastna. Pusselmatta är i så fall bästa grejen! Bara att rulla ihop och lägga undan till nästa tillfälle.

  Gilla

 3. Brodera är kul. Alltså det måste ju inte vara "lär dig livets stora gåta…" Utan något du gillar. Kul att kunna ha nåt man gjort själv vid köksbordet. Mycket enklare än man tror.
  Eller virka! Eller du kanske redan kan? Har ett vagt minne av att du virkat något som såg ut som en bajskorv.
  Jag har börjat rita, målar motiv som barnet gillar, typ Pokémons. Han blir ju nöjd och glad och impad fastän det är långt från perfekt. Bra boost för självförtroendet.

  Gilla

 4. ELLER så tar krukväxtintresset slut lagom till mitten av januari och det kan gå över i att du börjar odla chiliplantor och tomater och kronärtskockor under en liten lampa i ett litet miniväxthus och ha ute på balkongen sen! Så kul att äta något som man skapat helt själv från att ha vart ett yttepyttigt frö.

  Gilla

 5. 1. GENUSHISTORIA
  2. Hudvård, har aldrig pysslat så mycket med min hud som när jag var föräldraledig
  3. Göra egen kosmetika. Så oerhört givande att ösa ned glittrigt pulver i en bytta med diverse smälta vaxet och oljor och röra mmmmm.
  4. Börja göra ambience.

  Med vänlig hälsning, Genushistoriepodden

  Gilla

 6. Jag är preciiis likadan. Har under perioder betat av avsnitt av typ 5 serier samtidigt, det har varit allt mellan historieätarna, till NRKs SKAM, till Madmen osv. Men det har blivit mer till en habit än ett intresse måste jag säga, låter rätt sunt ändå.. haha! Fastnade också så totalt för surdegar under en period, fascinerades av jäsprocesser, mjölsorter, och hur man kan skapa så sjukt olika bröd av i princip nästan samma beståndsdelar! Coolt! Jag älskar att hålla på med saker som innefattar händer, vilket låter lite som ett av dina perks?! Testa att lära dig ett instrument!! Har precis hittat min gamla fiol, så det tänkte jag skulle bli min nya grej! Men måste ju inte va fiol, då det är rätt dyrt att ha en egen, om man vill börja ta lektioner för att komma igång osv. Men varför inte gitarr? Finns billiga på typ blocket och tradera och lite gitarrspel är ju sällan fel att kunna behärska då man ofta blir ganska poppis med en sådan och med lite ackord-kunskaper i vissa (med betoning på vissa!!!) sammanhang.

  Gilla

Kommentera

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s