Snipp snapp föräldraledighet

Satt och räknade på det här om dagen och tydligen börjar jag jobba igen om mindre än en månad? Jag vet inte riktigt vad som hände med tiden, tycker det var igår jag vaggade hem från kanalhuset på lindholmen för att föda barn. (Det var det inte. Det var dagen innan julafton, knappt tre veckor innan Sigge föddes)

En sak vi kan slå fast redan nu (trots att det ju är en månad kvar) är att jag har njutit en miljard gånger mer av ledigheten och bebistiden den här gången än förra. Den här gången är det liksom BARA mysigt. Jag känner mig inte körd i huvudet och svältfödd på mänsklig kontakt som jag gjorde senast jag var hemma. Då var jag visserligen hemma 11 månader och inte 8, men ändå. Jag hade nog lätt kunnat vara hemma till i vår utan att börja klättra på väggarna. Min bebis är ju så himla fin och rolig (även om hon i nuläget är inne i en fas där hon tycker det är *sköj* att skalpera mig medelst sina knubbiga små bebisnävar).

Men men, ska jag vara helt ärlig så måste jag erkänna att det kallare ljuset samt temperaturen gör att det börjar pirra i varma-tröjor-och-nya-kollegieblockstarmen. Ni vet, den där nystartskänslan som varje augusti gör att man går och klämmer på koftor, kalendrar och läderskor på stan. Det blir nog bra det här.

JAJA NU SKA JAG HA SEMESTER VI SES SNART IGEN (och den här sista månaden av föräldraledigheten vill jag gärna blogga lite mer. Men om vad?)

En reaktion på ”Snipp snapp föräldraledighet

Kommentera

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s