Surdegsbikten, del 1

Jag säger inte att jag har investerat på tok för mycket känslor i det här surdegsbaket, jag säger bara att det här är hur jag har sett ut hela morgonen efter insikten om att mitt pågående brödbak förmodligen kommer att misslyckas pga undermålig surdeg:   
 Ska därför ta och köpa något riktigt supermjöl idag. Tydligen är något slags regel med surdeg att ju mer ekologisk och naturligt det är, desto bättre. Jag ska köpa ett mjöl så ekologiskt och ett med naturen att det helst innehåller typ malda råttor, jord och insekter. Tills dess tänker jag dock unna mig en svårmodig uppsyn likt denna. Fan också. JAG TRODDE JU VERKLIGEN ATT DET SKULLE FUNKA DEN HÄR GÅNGEN. 

Jaja. Upp på surdegshästen igen. Kanske blir det bröd ändå. Får stöd av surdegsproffs över snapchat. Såhär ser det ut nu. I eftermiddag ska jag baka på det.  

 

En reaktion på ”Surdegsbikten, del 1

  1. Nu är jag inget proffs, men jag har provat att göra egen surdegsstart och den fick sån fart att den lyfte locket som jag hade lagt på burken. Jag hade inget särskilt hypersnofsigt megaekologiskt mjöl, utan vanligt rågmjöl som blandades med vatten. Fast du kanske gör på vetemjöl? Min erfarenhet av vetesurdeg är att den är mycket kinkigare än rågsurdegen och tvärdör om om man inte lyckas charma den på helt rätt sätt.

    Gilla

Kommentera

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s