Hormonell Isabelle

Hallå! Idag har vädret varit fantastiskt och deg har jag firat med att amma bredvid en häst vid Gunnebo slott. Bildbevis här:

image

*är ett med naturen*

Vad mer? Jo, jag satte ju in en spiral för någon vecka sedan och jag känner mig lite småstingslig nu. Som PMS ungefär, dvs den känsla jag hoppas att i längden kunna undvika med hjälp av jämnare hormonnivåer. Det är som att jag inte längre fattar skämt och helt plötsligt blir superkränkt av kärleksfulla småpikar.

Barnmorskan sa åt mig att ge spiralen minst ett halvår och det har jag tänkt också för jag vill verkligen ge det hela en ärlig chans, men jag är inte superexalterad över att helt plötsligt ha taggarna utåt igen. Jag får påminna mig själv om att jag ju ändå hade hamnat där när mensen hade kommit tillbaka, fast sju resor värre. Vi får se.

Nu undrar jag, har några av er där ute positiva upplevelser av hormonspiral? Vill gärna höra hur det funkat för er och ifall biverkningarna sett likadana ut hela tiden. PS. Har ni allt igenom rövdåliga erfarenheter behöver ni inte dela med er ty Google är totalt proppfullt med skräckhistorier. *ler ensidig*

9 reaktioner på ”Hormonell Isabelle

 1. Magiskt, ingen mens, ingen pms. Använde mirena. Jag hade kanske tur men shit pommes va bra den funkade på mig. Dock märkte jag av en mild pms efter några år men den var mild om man jämför med tidigare.

  Gilla

 2. Mkt positivt! (Mirena) Kände mig ungefär som du beskriver, jättestingslig/lättretlig och även rätt ångestfylld/stressad, de första veckorna men det gick över och därefter jämnt mående och yttepyttemens så jag är helnöjd.

  Gilla

 3. Jag har haft min Mirena i typ….3 år? Älskar den. Tog visserligen ca ett halvår innan jag slutade med att stänkblöda var och varannan dag men nu oh lord the blessing. Typ 1/10 del av mängden blod varje gång. Har innan haft problem med typ raseriutbrott vid pms och jag tycker dessa har minskat frekvens, kommer mer sällan och inte lika ordentliga. Helt enkelt – yay för mig och yay för rikets säkerhet!

  Gilla

 4. Alltså känner LÄNGT efter att sätta in spiral igen efter barnafödande! Hade lite småont efter insättandet och blödde minimalt. Nojade nog en del över detta och hade också hittat alla skräckhistorier. Men sen blev det total magi, noll mens, noll pms, humöret blev jämnare, SJB. Lycka till, hoppas att det blir finfint för dig med.

  Gilla

 5. Älskar min hormonspiral. Brukar helt ärligt säga att det är det bästa jag gjort (ok barn & make kanske är liiite bättre men men). Jag har dragits med hemsk mensvärk sen forever, nu kan jag leva & behöver inte knapra maxdos starka smärtstillande flera dagar i månaden. Så mycket mycket positiv!! Ja lite stänkblödningar de första månaderna men det var det värt.

  Gilla

Kommentera

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s