Aversioner – nu även med hormonspiral

imageNågra har gjort mig uppmärksamma på att mina nya inlägg inte kommer upp i bloglovin. Detta stämmer och det verkar också vara pga någonting man inte kan göra något åt i nuläget  så det är som det är. Detta är såklart überräligt pga vem orkar egentligen komma ihåg att läsa bloggar utan en bloggläsare, men nu är det som det är. Om ni som vill läsa bloggen följer mig på instagram kan jag försöka påminna om när jag skrivit något nytt. Jag heter @aversioner där. Annars verkar Feedly funka.

Jaja. Idag har jag satt in en hormonspiral. Efter många om och men kändes det som det bästa alternativet, även om jag hellre hade tagit något p-piller med östrogen (vilket jag inte får pga min migrän). Vi får se. Jag ger det ett försök iaf.

Vid insättandet fick jag beröm för min snippa av barnmorskan. Hon kuttrade och fnissade över hur OERHÖRT enkelt det var att sätta in spiralen på mig. Hon behövde ”knappt ta i alls” och det var som att den ”bara seglade in”. Hon sa till och med att den ”nästan sögs in” innan hon frustskrattade ut lite snor. Det är skönt att man har en livmodertapp som för tankarna till panamakanalen/centraldammsugare/tunneln under engelska kanalen. Förhoppningsvis är den här exceptionellt samarbetsvilliga tappen också frisk. Det får vi se om några veckor när jag får svar på det cellprov hon passade på att ta när hon ändå var där inne och grävde.

Tyvärr har jag nu väldigt ont, precis som efter insättandet av kopparspiralen jag skaffade efter förra graviditeten. Mensvärk gånger 10 ungefär. Ja, det låter ju inte så värst illa med gånger 10 men jag vill inte heller överdriva och säga mensvärk gånger en miljon eller så. Sådana liknelser lämnar jag istället till de som behöver beskriva förlossningar. Man vill ju inte gärna devalvera innebörden fullständigt!! Jaja. Hursomhelst ämnar jag att ligga här på soffan och tycka synd om mig själv resten av dagen.

KRAM

 

2 reaktioner på ”Aversioner – nu även med hormonspiral

  1. Jag har också migrän, men utan aura nu för tiden, så jag får kombinerade p-piller.
    Barnmorskan ville inte ge mig dem trots att jag påpekade att jag inte har aura. Jag fick då ringa en överläkare och få det godkänt av henne. Sedan dess får jag p-piller så länge jag inte har några andra riskfaktorer för proppar.
    En räddning för mig som mår skit fysiskt och psykiskt om jag inte får mina p-piller.

    Ville bara informera dig ifall du har migrän utan aura och inte har diskuterat det med läkare.

    Gilla

Kommentera

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s