Jag tänker till om att tycka om tyckande (för krångligt?)

Hej på er.

Igår satte jag raljant ned foten och TYCKTE en hel massa om tyckerier. Ni vet, oinsatta krönikor och debattinlägg som bygger på känslor och anekdotisk bevisföring. Jag menade att man kan slippa undan irritationen de här inläggen genererar genom att låta bli att dela eller uppmärksamma skiten och riktigt så enkelt är det ju självklart inte. Jag skrev nog redan då att jag inte hade tid att vara nyanserad men eftersom en av de sämsta grejerna jag vet är tvärsäkra människor som inte kan ångra sig eller ha fel så kan jag ju passa på att tillföra den lilla nyansen nu när min vaccinbebis bara sover, sover och sover.

Självklart kan man inte alltid bara bestämma sig för att inte låta saker påverka en och krypa in under skinnet. Självklart hade det varit jätteskönt om det var så enkelt att det gick att göra så och att det innebar att saker inte skulle spridas alls, men tyvärr så skulle detta ju istället bara resultera i att internet svämmade över av obemötta dumheter så härmed reviderar jag mitt tvärsäkra sätta ned foten-inlägg. Kudos till er som gång på gång orkar säga ifrån när folk säger jävligt korkade saker. Kudos till er som orkar rätta folk när de har fel. Kudos till er som orkar försöka göra era röster hörda i den här klick- och tyckonomin där likes och reaktioner är likställt med valuta och det många gånger inte spelar någon roll vad som sägs bara jävligt många reagerar på det. Ni gör det skitbra.

Jag antar att det jag försökte säga bara var att jag ofta upplever att det känns befriande att backa några steg när jag läser något idiotiskt (ofta fördömande grejer om föräldraskap) och tänka en gång till. Kan den här personen någonting om det den skriver om? Behöver jag lägga någon större vikt vid det? Vad händer om jag bara struntar i det? Första barnet tog jag väldigt lätt åt mig, oavsett vad det gällde. Skrev någon tjomme att det var döden med TV så trodde jag lätt att det var döden med TV. Skrev någon om faran med kolhydrater fick jag ångest när jag skulle koka makaroner OSV OSV.

JAHA NU VAKNADE BARNET SÅ NU FÅR JAG SLUTA IGEN, hoppas en smula av det verkade rimligt och så! HEJDÅ

Kommentera

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s