Ett inlägg där jag tycker om att tycka

Varning för paradoxfest, för nu ska jag tycka lite: Jag är så trött på åsikter. Nej vänta, inte trött. Allergisk! Jag är så förbenat allergisk mot krönikor där någon tvångsmässigt tycker till om något en gång i veckan, oavsett om denne har något slags kunskap om ämnet den skriver om. Samtiden svämmar över av texter där folk gissar saker om grejer och sätter ned foten om egentligen vad fan som helst.

Kan vi inte bara snälla överlåta tyckandet till människor som KAN något om det ämne de skriver om istället för tjommar som KÄNNER saker eller såg något upprörande på bussen/förskolan/internet/nyheterna för en vecka sedan och därför dömer ut hela landets ungdomar/småbarnsföräldrar/fritidspolitiker i ett svep? Och om vi inte kan det, kan vi inte åtminstone skita i att uppmärksamma och dela med oss av floden av bedrövliga texter baserade på anekdotisk bevisföring/känslor/gissningar som finns där ute? Man måste ju inte värdera alla typer av texter lika högt. Är det tex en oinsatt (och ev hypotetisk men ev inte) snubbe som tex gillar att åka omkring i en bil och fritt orera om det han tror är feminism (som det ju finns massa faktisk teori kring) så kan man ju faktiskt bara strunta i det inlägget i debatten. Är det en kvällstidningskrönikör som menar att godis bokstavligt talat är lika farligt som knark kan man kanske skita i den tjommen. Klicka ned fönstret. Ta en macka. Lägga en fjärt. Måla i en menlös vuxenmålarbok.

Mitt liv har tex blivit 4000% bättre sedan jag insåg att jag inte behöver bry mig om och uppröras över vad random personer på internet tycker om tex föräldraskap och vilken sorts sådant som är rätt. Jag kan faktiskt skita i att vissa tycker att tv är jävulen, att amning på offentlig plats är skräp eller att all typ av socker är lika med omedelbar död. Jag måste inte lyssna, ta åt mig eller bry mig. 

Nog om det, för nu måste jag springa iväg till BVC och vaccinera min bebis. Det här hade säkert kunnat bli en halvhabil text om jag inte hade haft bråttom samt slut på saker att säga. Då kanske jag också hade kunnat vara lite mer nyanserad, men TYVÄRR så går ej det nu pga var tvungen att lite snabbt tycka om att tycka! Hinner dock självklart med den obligatoriska, fetstilade  krönikeslutklämmen: 

Nu får det vara nog. Skit i en krönika idag, du också!

 PS, följ mig på snapchat. Heter samma som här.

  

En reaktion på ”Ett inlägg där jag tycker om att tycka

  1. Ping: | Jag tänker till om att tycka om tyckande (för krångligt?)

Kommentera

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s