En go lista

Ja, det går ju inte jättebra det här med att blogga. Även om bebis sover stora delar av dagarna är det inte helt lätt att hinna med någonting alls då i stort sett bara sover hon om hon ligger på mig eller i en barnvagn i rörelse och av dessa två får jag mest gjort och blir minst galen när hon ligger i vagnen så att jag iallafall kan vara ute och spatsera. Apropå spatsera så gick jag igår en mil enligt stegräknaren på telefonen! Eller ja, 9,97 kilometer iallafall. Det här upptäckte jag 23.43 och satt således och bankade telefonen mot armstödet på soffan för att komma upp i en mil. Ni hör ju. Stolt ögonblick much.

Iallafall, den lilla lilla tiden jag lyckas kombinera sovande bebis och armarna fria på hemmaplan lägger jag helst på personlig hygien (schmänk), mat och städplock = inte så mycket bloggtid. Den här veckan har även kvällarna gått bort då vi haft städ och jourvecka på föräldrakooperativet som sambon fått ta = detta inlägg har tagit typ en vecka att skriva. MEN! NU ÄRE KLART SÅ PASS PÅ!

Det blir i form av en lista som jag stulit av Annahita som i sin tur stulit den av Jeanette Öhman.

TRE GUILTY PLEASURES

  1. Klämma pormaskar
  2. Internetfönstershopping (lägga massa saker i en varukorg och klicka ned fönstret när man ser hur dyrt det blir)
  3. Läsa beautybloggar

NÄR GRÄT DU SENAST OCH VARFÖR?
Jag tror att det var för några veckor sedan när jag fortfarande låg på sjukhus och kom på att jag på grund av det hade missat första mötet mellan mina barn. Erkänn sorgligt. Tror faktiskt inte jag har gråtit sedan jag kom hem från sjukhuset? Det senaste året har faktiskt varit ovanligt ogråtigt. När jag har PMS blir det en hel del mer av den varan så nu väntar jag bara på att min mens ska komma igång och det stora vemodet rullar in.

NÄR KAN DU VERKLIGEN, VERKLIGEN VARA DIG SJÄLV?
Bara när jag är själv. Eller ja, helt själv är man ju aldrig numer. *tittar misstänksamt mot kamerahålet på datorn, går med i piratpartiet och raderar googlehistoriken*

TRE SAKER DU AVSKYR

 1. Att boka upp mig. Jag avskyr att planera saker långt i förväg eftersom jag aldrig vet om jag är sugen på att göra just det den dagen, men jag avskyr också att vara spontan pga VILL KUNNA TA DET LUGNT OCH GÖRA INGENTING. Gosh. Hatar att planera och hatar att vara spontan. *ler lätt att ha att göra med*
 2. Oombedda råd och tips om föräldraskap. Aaaaargh. Jag började skrika ett långt och raljant stycke om det här men det blev tyvärr för långt så det får bli ett eget inlägg framöver. Kort sammanfattning av kärnan: Föräldrar måste sluta vara osköna och sluta tro att saker som funkar i deras familj funkar för alla och att skälet att andra familjer har skrikiga/ouppfostrade/samsovande/matvägrande barn är att de helt enkelt inte har testat att göra på rätt sätt, dvs det som funkat för tipsaren. Föräldrar måste också lära sig att hålla käften i kommentarsfält på internet. Men men, mer går att läsa i det här vattenhålet på internet snart!
 3. Skriva med telefonen. Något litet går bra men jag är allergisk mot att hålla igång långa diskussioner i sms eller meddelanden och vill dessutom inte sitta för mycket med telefonen när barnen är vakna då man så himla lätt blir avbruten precis hela tiden. Väntar hellre tills jag sitter vid en dator vilket jag nästan aldrig gör = är världens sämsta på att svara på kommentarer, mail och meddelanden. Förlåt. Det här beteendet har dessutom eskalerat sedan jag köpte en alldeles för stor telefon för min hand. Jag trodde att jag skulle vänja mig men det har jag verkligen inte gjort. Pruttelefon.

HUR VAR DU I SKOLAN?
Jag var nog lat och alldeles för övertygad om min egen förmåga (alldeles för länge dessutom). Som liten var jag ganska duktig i skolan utan att anstränga mig. Jag hade lätt för det mesta och behövde inte anstränga mig nästan alls. Det fungerade bra ändå och jag fick jättebra betyg fram till gymnasiet då saker började bli svåra och jag inte längre kunde glida på en räkmacka. I samma veva som jag började behöva anstränga mig blev jag också skoltrött och började skolka en masse. Gick ut gymnasiet utan ett utgångsbetyg och fick läsa på komvux och skriva högskoleprov för att ta mig någon vart men det gick ju bra det också! Kom in på MKV-programmet vid JMG i Göteborg, lärde mig att plugga och tog min examen förra våren efter att ha varit föräldraledig ett år i mitten av utbildningen. Hade jag vetat att skolan funkade likadant fortfarande hade jag sagt ”det löööööööser sig” till alla er youngsters som är inne och läser här, men jag har faktiskt ingen aning längre. Vad är det ens för läskiga bokstavsbetyg ni har? Hur funkar dom? Jag fattar ingenting.

VAD BLIR DU STRESSAD AV?
Att träffa människor jag inte känner eller bara halvkänner. Allra obekvämast blir det i halvformella sammanhang där man förväntas vara vuxen, typ föräldramöten eller jobbkkonferenser, där jag utan undantag känner mig som ett barn eller en förvuxen fjortis. Är så oerhört obekväm med att kallprata och är övertygad om att jag är värdelös på det. Kommer aldrig på vad jag ska fråga om och i efterhand sitter jag alltid och analyserar mitt eget beteende och hatar mig själv för att jag är så dålig på att ställa frågor och därför mest pratar om mig själv.

HUR TROR DU ATT ANDRA UPPFATTAR DIG?
Om jag ska vara snäll mot mig själv? Rolig, bra på att formulera mig och ganska smart.

Om jag ska vara ärlig mot mig själv? Störig, raljant och självupptagen.

HUR UPPFATTAR DU DIG SJÄLV?
Osmart. Särskilt när jag läser nyheter, ledare och politiska texter. Då tänker jag alltid ”HUR kan man ens vara så smart att man gjort den här analysen?”. När människor tänker smarta saker blir jag så himla imponerad för jag hade liksom aldrig ens kunnat börja formulera en sådan tanke. Jag kan läsa en bra text någon skrivit, hålla med om det som står, TRO att jag tänker exakt samma sak och gå ut och skandera det budskapet för att nästa dag läsa en text där någon tycker exakt tvärtom och ändra mig för att den analysen övertygade mig bättre.

TRE SAKER DU ÄLSKAR:

 1. Ost. God ost alltså, inte sådana där vidriga blåmögelostar eller typ chevre, världens mest överskattade ostjävel. Nej hårdost ska det vara. Cheddar. Parmesan. Pecorino. Gruyere. Brännvinsost. Tryffelost.
 2. Hudvård (har börjat med syror i fejset. äääääälskar)
 3. En riktigt bra låt. Gärna en sådan som tarvar att man aktiverar ”dölj aktivitet” eller ”private session” på spotify innan man börjar lyssna för att man helt enkelt inte står ut med att ens creddiga bekanta ser att man lyssnar på typ Kizunguzungu eller annat valfritt barnanthem från mello.

EN SITUATION SOM DU TYCKER ÄR JOBBIG / PINSAM.
När jag inte riktigt hör vad någon säger men svarar något vagt/jakande ändå och mitt svar avslöjar att jag inte alls har hört ett dugg.

NÄR KÄNNER DU DIG SOM VACKRAST?
Vetefan. Kanske när jag är lite solbränd och har lite solblekt hår och ett rött läppstift.

VAD SKRATTADE DU SENAST ÅT?
Det här

Eller det här, om att alla filmer blir bättre om de avslutas med Dire Straits ”Walk of life”

NÅGOT DU FUNDERAT MYCKET ÖVER
Vad jag ska jobba med nästa gång jag byter jobb. Älskar mitt nuvarande, men man behöver inte vara einstein för att räkna ut att en karriär på P3 inte är evighetslång. Många av mina gamla klasskamrater från JMG gjorde praktik på PR-byråer och har letat sig åt reklam/PR-hållet, medan mina erfarenheter är mer åt kommunikation/information/journalistik. Jag ligger långt efter mina projektledarvänner och känner mig ibland lite efter, men kan samtidigt inse att den känslan är rätt irrationell. Jag är inte så intresserad av att sälja saker utan vill mycket hellre informera och kommunicera kring saker som inte handlar om att få någon att köpa något. Sedan vilket format det blir, det får vi se.

TRE SAKER DU ÄR RÄDD FÖR.

 1. Cancer. Eller egentligen döden. Att någon kring mig ska få cancer och dö. Så himla himla rädd för den sjukdomen. Är än så länge skonad från den men det är ju bara en tidsfråga innan jag påverkas på något sätt.
 2. Mörker.
 3. Att något ska hända med min lilla familj.

  

Klart slut! 

6 reaktioner på ”En go lista

 1. Mycket igenkänning här. Osmartheten tex, min sambo sticker ofta ut hakan officiellt (Twitter). Jag fattar inte hur han vågar, själv är jag alltid övertygad om att någon kan säga det smartare/att jag missat någon aspekt osv osv.
  Kul lista!

  Gilla

 2. Alltså! Dom vanligt hundra procent igenkänning på allt du skriver, fast du formulerar det förtiåtta ggr bättre och smartare. Du är toppen, heja dig!

  Gilla

 3. Flera svar stämmer kusligt bra in på mig. Så konstigt att flera kommenterar att de känner igen sig, irl känner jag mig väldigt ensam om att ha dessa tankar och känslor. (Men vad fan menar du om att chevre är överskattad? Och blåmögelost!!!?? )

  Gilla

Kommentera

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s