Det där äpplet och trädet

Det är väldigt konstigt att få ett andra barn. Missförstå mig rätt, det var jättekonstigt att få det första barnet också men då hade man ingenting att jämföra med. Den här gången hade jag nog väntat mig att jag skulle föda samma barn igen, fast en uppdaterad variant. Barn 2.0, med vissa buggfixar och förbättringar, som det hade stått om barnafödsel hade skett i App Store. Så blev det ju inte alls, för ut kom lilla Sigge och såg inte ut som någon annan än sig själv.

Ibland tror jag mig se vissa ansiktsdrag som påminner om någon annan i familjen, men till syvende och sist förblir hon ett mysterium. Eller jo förresten, jag kan se att hon drabbats av det starka Forsbergska draget att ansiktet är oerhört lättpåverkat av gravitationen vid koncentration/trötthet. Det här betyder på ren svenska att hon förmodligen kommer att få dubbelhakor, påskinder och kalkonhals som kommer att göra att hon så fort hon inte är på sin vakt och råkar slappna av ser ut som alla skojfoton på människor som visar hur de ser ut när de slår på frontkameran på telefonen. Låt mig illustrera:

img_7992.jpeg

Det här draget har storbarnet också. Oerhört göllit på ett barn. (Och på mig!) 

I övrigt, inte så mycket gemensamma drag mellan mig och Sigge Pigg. Därför är det skönt att det utöver utseendet finns vissa saker som visar på ett band mellan oss. Något som gör att jag slipper fundera på ifall hon egentligen hör hemma i skogen, som tex hennes oförmåga att hantera lågt blodsocker – någonting hon ärvt direkt från sin far (som borde få ficksnickers utskrivet på recept). Ett annat charmerande och tydligt exempel att min senaste shoppingrunda resulterade i pysventiler och magdroppar till henne och Xyloproct till mig.

Naw. Göllit.

Kommentera

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s