295 kronor för lite te?

Alltså ursäkta mig, bloggvärlden är allt som oftast supermysig och allt det där. Men nu måste väl folk ändå ha drabbats av något slags kollektiv masspsykos? Jag pratar naturligtvis om teadventskalendern, den fint ekologiska lilla bruna asken som pryder gemene bloggares marmorbord såhär innan jul. Och missförstå mig rätt här nu, jag tycker att det är kanonmysig grej och skulle jättegärna sitta och mysa med 24 olika koppar te varje dag fram till jul, men när 24 tepåsar kostar 295 kronor och hela världen verkar tycka att det är helt rimligt – då är det väl ändå någonting som är lite knas?

Tilläggas bör också – jag FÖRSTÅR prissättningen av de som gör julkalendern. Det lär vara en jädra massa kostnader inbakat och det finns säkert tusen anledningar till att det faktiskt kostar så mycket. Marginaler, utbud-efterfrågan, potato-potato och allt det där. Det är inte det. Det jag inte förstår är att så väldigt många verkar tycka att det är helt rimligt att betala nästan 30o kronor för lite te?

Och alltså… Förstår ni hur mycket marabou chokladkakor man får för 295 kronor?

Jaja. Återkom gärna nästa år vid den här tiden när jag sitter och sörplar 24 olika påsar te och har glömt bort att jag en gång i tiden var en fattig och bitter student på CSN och PÅMINN mig om vilken gammal gnetig surpul jag lät som i det här inlägget. Fram tills dess söker jag 23 personer som kan tänka sig att ingå i en te-cirkel med mig.

*ler julefrid och flickan med tändstickorna och allt det där*

Bild lånad från teadventskalendern.se där ni alltså kan köpa den här lilla raringen för 295 kronor.

PS: Jag önskar mig en teadventskalender

 

5 thoughts on “295 kronor för lite te?

 1. hej jag ska precis börja blogga på djungeltrumman, försöker få till min sida men bråkar så mycket med wordpress. Håller på att bli helt galen! Hur hittar en stilmallen för högerspalten? Kram!
  /hilda

  Gilla

 2. Trots att jag är en stor teälskare känner jag också spontant att runt 300 kronor för 24 koppar te känns lite … i överkant. Själv har jag precis beställt mina älsklingsteer från Gotland och har då fått runt 9 hekto te för samma kostnad. Det känns lite mer rimligt i min värld, särskilt eftersom jag sedan har så jag klarar mig i över ett år. Vi snackar alltså kanske 400 koppar te för 300 kr, vilket är ungefär 16 gånger mer. (Ja, jag använde miniräknare för att räkna ut det.)

  Gilla

 3. JAAAAA TACK! Har hört denna hyllas så mycket, och tycker det är en grym idé men pleeeease 300 pix för 24 koppar är liksom 13 kr för en kopp. SÅ ORIMLIGT när en kan köpa hur mkt eko-te för mycket mindre pengar.

  Gilla

Kommentera

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s