Jag gillar att vi betalar ihop

Jag tycker att det är trevligt med saker vi betalar ihop. Saker som många kan utnyttja gratis eller till en mycket liten peng. Det är någonting väldigt fint över det. Här kommer en snabb lista:

Bibliotek
Herregud vad fint det är med bibliotek. Har många vänner som inte har besökt ett bibliotek sedan de var typ 10 år gamla och jag försöker peppa dem till att gå, FÖR HAR NI SETT VAD MYCKET BÖCKER DET FINNS? Helt gratis att låna också! Nu när jag sitter och skriver min uppsats och behöver beställa små dammiga avhandlingar som finns i totalt fyra exemplar är det rätt fett att kunna fjärrlåna, helt gratis. Jag klickar på några knappar och vips kommer en bok som står på någon lokal filial uppe i Östersund hit till mig utan att jag behöver tänka på logistiken. Dessutom får man förbaskat bra tillgång till E-böcker via sitt lånekort, så tycker du att böcker mest är dammigt och tråkigt men att läsplatta, dator eller telefon är fett så plocka fram till lånekort och kör hårt. Har du en tråkig dag, gå till biblioteket. Är du dessutom lat så kan du logga in på webben och ställa dig i kö eller reservera just den boken du vill ha och få den körd till biblioteket nära dig, det funkar liksom även på de kommunala biblioteken. Hurra!

Barnkanalen
Nu gillar jag Public Service överlag men barnkanalen är något alldeles extra. Det finns så många pedagogiska, välgjorda och fantastiska barnprogram där barn uppmanas att och uppmuntras till att vara nyfikna, ifrågasättande och experimentella. Jag betalar gladeligen hela min TV-licens rätt ned i fickan på hjältarna bakom Bolibompa.

Museum
Ett årskort som gäller på fem museum här i Göteborg kostar 40 kronor om man är över 25. Är man under är det helt gratis. Finns mängder med roliga utställningar, lekrum (framförallt lekrum) och allmänna utrymmen som det är i princip gratis att nyttja. Ge ett museikort till någon i julklapp vetja. Gå och titta på akvariet på Sjöfartsmuseet eller häng några timmar i det grymma lekrummet på stadsmuseet. Ta med någon du gillar och hångla på konstmuseet eller titta på fjortontusen sorters olika mossor och lavar på naturhistoriska museet. Kanonbra grej.

Nu ska jag fortsätta med uppsatsen. Hej!

Love u metodpraktis

Love u metodpraktis

Kommentera

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s