En helt vanlig playdate

När jag var föräldraledig hade jag inte sådär värstans många vänner som var föräldralediga samtidigt. Eller ja, jag hade en vän som var det. En gammal kollega från McDonaldstiden som skaffade barn med sin partner ganska precis samtidigt som oss, en partner som jag också har arbetat med på just McDonalds. Det var tamigfasen ovärderligt att ha henne under den tiden. Även om vi inte såg så ofta var det förbaskat skönt att veta att det iallafall fanns EN person till som behövde 45 minuter för att klä på sig för att lämna hemmet. EN person till som luktade gammal mjölkspya och som tyckte att det var helt grymt att få dricka fesljummet kaffe på något biblioteksgolv någonstans.

I lördags träffades vi för en playdate med ongar och partners och det var så himla fint att se att ongarna äntligen tycks ha något slags utbyte för varandra. De surrade, pekade på grejer, petade på varandra med pinnar och hade kul medan vi kunde dricka fesljummet snabbkaffe i underdelen av en pipmugg medan vi rattade runt barnvagnarna i den stora parken Slottsskogen som ligger alldeles nära oss här i Göteborg.

Nu ska jag bara se till att vi lyckas tajma framtida avling med millimeterprecision så att vi kan vara föräldralediga ihop även nästa börn, när nu det kan tänkas bli. Om hundrafemtio år kanske, med tanke på hur osugen en annan är på att vara gravid. *ler hormonellt kräkmonster med foglossning och håravfall*

 

IMG_2975.PNG

 

V och E då

IMG_2960.JPG

 

V och E nu. Följande dialog utspelade sig bredvid säldammen.

V: ”De säl, inte fischk”

E: ”Mm”

 

 

Kommentera

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s