Recept: Halloumibiffar

IMG_1512

Idag har jag suttit hemma och pluggat. I vanliga fall brukar det gå riktigt dåligt att göra det på hemmaplan men idag har jag faktiskt fått massor gjort. Antar att de var de myckna mängderna kaffe som bara strutade mig igenom det? Syftet med uppsatsen börjar utkristallisera sig och förutom några svaga stunder där jag kollade något avsnitt greys anatomy och målade naglarna fungerade det riktigt bra att jobba vid mitt provisoriska hemmakontor aka soffan aka where the magic happens aka skoja ba. Hann bli lite rastlös och okoncentrerad mot slutet så det var med riktigt snabba små grisben jag pinnade iväg mot förskolan för att hämta hem Korv-Lasse ovan.

Annat som har hänt idag: Ellen har skrivit ett fantastiskt blogginlägg som en replik till en mansplainer och jag har lagat fantastiska zucchini/halloumibiffar. Receptet kommer här nedan och är halvt inspirerat av det här receptet

Zucchini och halloumibiffar

1 zucchini
1 tsk salt
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
200 g halloumiost
1 ägg
1/2 dl maizena
1 dl ströbröd
1/2 dl hackad persilja
1 tsk sambal oelek
svartpeppar och kanske lite spiskummin

Gör såhär!

1. Riv zucchinin grovt, blanda med salt och låt det stå i 30 minuter.
2. Hacka lök och vitlök, och riv halloumin grovt.
3. Lägg zucchinirivet i en sil och pressa ur så mycket vätska som möjligt, ju mindre vätska desto bättre och fastare biffar. Jag tryckte ned mitt riv i ett durkslag och pressade med händerna, det dög alldeles utmärkt.
4. Blanda alla ingredienser. Forma till små biffar och stek hett i rikligt med olja i ca 3-5 minuter. Låt biffarna rinna av på lite hushållspapper och servera med något smaskigt. Jag serverade med tabbouleh, men kan tänka mig att det hade varit jättegott att göra som hamburgare eller kanske till rotfrukter i ugn?

Sista punkten är valfri men jag kan varmt rekommendera den!

5. Försök servera biffarna till en valfri tvååring genom att tillsammans med en partner eller vän utföra diverse aktiviteter i form av hot, vädjan, lek, tävlingar, gråt och liknande. Servera barnet yoghurt och russin istället. Sura resten av måltiden. Mumla något om Jesper Juul och skrapa bittert av barnets, fråntaget den rikligt strösslade mutketchupen, helt orörda mat.

Smaklig måltid!

IMG_2734.JPG

IMG_2729.JPG

Kommentera

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s