Jag har forskat om brugden

Kommer ni ihåg när man gick i typ mellanstadiet och man fick ”forska” om saker? På den gamla goda tiden när det faktiskt innebar att man fick gå till skolbiblioteket och leta i något dammigt uppslagsband och skriva en liten handskriven text på typ ett lite tjockare A4-papper som sedan sattes upp på klassrumsväggen?

Jag tänkte att jag ska mellnstadieforska lite om Brugden nu. (brugdar?)

Hej. Jag har forskat om Brugdar. Här kommer min forskning.

Brugden är en fisk som är jättestor och lång. Den lever i vattnet i havet i Sverige och i andra länder, bland annat i Japan och i några till ställen.

Brugden kan bli jättestor och är världens näst största fisk efter valhajen som är den största fisken i världen. Tjejbrugdar är större än killbrugdar.

Brugden ser farlig och lite hemsk ut men man behöver inte vara rädd. Brugden är inte farlig för människor och äter bara plankton, larver och andra små saker. Brugden kan ibland hoppa upp ur vattnet ovanför vattenytan. Man vet inte varför den gör det här men jag tror att det är för att den är glad, eller för att den vill vara som rädda Willy-Willy.

Brudgens mun är jättebred och den är en meter ibland. I munnen hade man kunnat få plats med saker som är mindre än en meter. Det är coolt, men också lite farligt. Man får akta så man inte ramlar in när man badar.

Brudgen kan bli 50 år gammal. Det är nästan lika gammalt som min mamma, eller som flera barn tillsammans. Det är ganska gammalt.

Ibland lever brugden ihop med nästan 100 andra brugdar. Det är kul. Ibland är den ensam. Det är sorgligt.

Det var allt för forskningen för den här gången. Här kommer några till bilder.

IMG_2590.PNG

Kommentera

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s