Det blev ingen cd, pizza edition (och ett recept på broccolipesto)

Jag älskar onlinepizza mer än livet. Hade det varit socialt accepterat hade jag gladeligen puttat in hela min lön direkt in på deras konto och sedan låtit dem sköta min matlagning jämt. Eller ja, egentligen gillar jag ju att laga mat men nu när vi bor i en lägenhet där den enda bänkytan i köket består av ett litet skrymsle på 2×2 centimeter inne i ett hörn mellan spisen och vasken spritter det ju inte direkt av matlagningslängtan i den här gammkröppen.

Idag har jag lånat ut barnet till sin farfar för att få några timmar själv såhär på eftermiddagen och tänkte därför unna mig själv en pizza levererad till dörren. Men vet ni vad?

Det blev ändå ingen pizza, trots min pepp och längt. Såhär kändes det.

detblevingenpizza

 

Det var tydligen asdyrt att beställa bara en pizza, och riktigt så happy-go-lucky är jag inte riktigt att jag betalar 200 kronor för en halvkall hämtpizza. Därför lagade jag egen mat istället. Det här blev det.

Broccoli och spenatpesto on the twist (nej okej med helt vanlig citronsmak)

En näve frysbroccoli

En näve frysspenat

Lite frysbasilika

En vitlöksklyfta (nej den ska inte vara fryst)

Rapsolja med smak av citron

Salt och peppar

Zest och saft från en ekologisk citron

Pasta

Kanske nån liten kant parmesan

SÅHÄR GÖR MAN:

1.Koka upp två kastruller med vatten. En för pastan och en för pestogrönsakerna.

2. När det kokar, salta ordentligt. Ordentligt sa jag, så sluta mesa.

3. Låt broccolin och spenaten koka under lock tills broccolin är mjuk och god, det går råfort.

4. Häll av grönsakerna, mixa med resten av ingredienserna till såsen. Smaka av med salt och peppar.

5. Häll av pastan när det är en minut kvar på den, men skölj den inte. Vält fort som fasen ned den i kastrullen igen och dräm på peston, och rör om.

6. Låt allt stå några minuter tills det satt sig något och såsen och pastan har gift sig fint. Servera med lite riven hårdost ovanpå.

Puss och kram.
IMG_1841-0.JPG

2 thoughts on “Det blev ingen cd, pizza edition (och ett recept på broccolipesto)

Kommentera

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s