Den blårosa mardrömmen

 

Har ni någon gång försökt köpa en gullig tvådelad pyjamas som inte antingen är knallrosa med prinsesskräks eller blå med lasersvärd och dödsmaskiner?  Det har jag, och det har gått käpprätt åt helvete varje gång.

 

Jag blir galen av att handla barnkläder. Eller iallafall blev jag det igår. Att klaga på att barnavdelningarna är uppdelade efter stereotypa könsroller vore väl eventuellt som att försöka sparka in den öppnaste dörren på den här planeten, men jag säger det ändå. Upp till storlek 92 (1,5-2 år) funkar det ändå okej då bebiskläderna får vara ganska färgglada eller ickefärgglada för den delen. Men sen. Ajaj.

”Det är väl bara att köpa något på den andra avdelningen då”.

Nja, alltså. Det handlar ju inte om att jag inte vill att V ska bära rosa eller byxor med kattungar på. Det handlar om att jag är så jädra less på att pojkkläder får vara rymliga och slitstarka men samtidigt så sjukt deppiga i färgsättningen medan flickkläderna kan vara ashärliga men BARA om mönstret får lov att sitta på ett par slimmade tights eller någonting asobekvämt som skulle sitta som en korveliknopp på mitt frodiga lillbörn. KAN INTE KLÄDER BARA FÅ HA ROLIGA FÄRGER UTAN ATT KOSTA 400 KRONOR FÖR EN TRÖJA

 

Trött blir jag. Köpte en neonorange vinteroverall bara för att jag blev kräkless på allt blått och rosa. Mvh such rebel_girl_4ever

 

HEJ FÖRRESTEN! Bloglovin verkar fungera nu igen, min läsarstatistik har skjutit i höjden. Är ni samma folk som läser? Jag ska ta och skriva klart ett skolarbete nu och sedan flytta en liten febersvettig tvåårig kropp som somnade här på soffan bredvid mig vid sjutiden. VAB-säsongen är här nu. Räknar med att det tar max en vecka innan jag ligger däckad i halsflusskoppor.

IMG_1644-0.JPG

IMG_1641.JPG

IMG_1646-0.JPG

IMG_1641-0.JPG

IMG_1647.JPG

IMG_1646-1.JPG

5 thoughts on “Den blårosa mardrömmen

  1. Jag hatade det där när mina ungar var små. Att sonen dessutom var smal som en sticka (=drunknade i killkläder) och dottern byggd som en brottare (=kvävdes av tjejkläder) gjorde oss extra rebelliska i andras ögon. Men det handlade ju inte om hur kläderna såg ut, utan de måste ju på nått sätt passa på ungarnas kroppar… Nu har de blivit så stora att de själva väljer kläder (15 och 14) men dottern föredrar fortfarande kill/herrkläder, gick på skolavslutningen i skjorta, slips och väst…

    Gilla

  2. Hm har rätt okej pyjamaser just nu tycker jag! Även Lindex ibland, men på sista tiden har det varit dåligt.. Blingos outlet/sale kan vara en räddare också, men kanske knte just gör pyjamas.

    Gilla

Kommentera

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s