Att köpa eller att inte köpa (facit: inte)

På flyget hem från Turkiet pajade tydligen vår barnvagn. Tydligen säger jag eftersom att vi upptäckte det först efter att vi hade lämnat flygplatsen och det enda tillfället att göra en PIR-rapport (property irregulation report mvh gammel reseledare) = missad chans att få någon som helst ersättning av flygbolaget. Så fort man lämnat tullen kan man liksom inte längre påvisa att skadorna har uppkommit vid flygresan och då dansar flygbolagen på borden och ba

Såhär var det.

Vi funderade innan resan på om vi skulle böka med oss vår klump till barnvagn eller om vi skulle köpa en nätt paraplysulky att resa med och bestämde att ”det är väl klart att vi ska ha med vår barnvagn”. Som väger 12 kilo. Utan barn i. Vi kanske borde ha kollat upp vilket våning vi bodde på innan vi kom till hotellet och upptäckte att vi bodde inte mindre än tre (3!) trappor upp. Utan hiss.

För att komma tillbaka till ämnet. En vanlig barnvagn behöver på en flygresa oftast checkas in. Detta innebär i korthet att vagnen hamnar tillsammans med andra bagage under flygresan och i bästa fall ligger under en påse med fjäderboor och dunbolster och myser. I sämsta fall kan det hända att den hamnar precis under en onykter stridselefant vars specialtrick är att jonglera med skruvstäd i bagagerummet på passagerarjetplan. Jag tror att vår vagn gjorde det sistnämnda. För när vi kom hem med den såg den ut som ett plockepinn i händerna på ett sällsynt talanglöst barn (kan vara mig själv jag pratar om). Skev och jävlig. Dessutom fungerade inte liggläget och den svängde obönhörligt vänster, helt av sig själv. Detta behöver naturligtvis inte vara en nackdel om det är åt vänster man ska, men vi önskar kunna använda vagnen åt fler än en (1) färdriktning och därför började jag grotta ned mig i fenomenet ”att köpa en barnvagn”.

Herre. Jädra. Gud. Vilken djungel det är. 

Satt många timmar och botaniserade bland mugghållare och baslådor, trehjulingar och fyrhjulingar, aluminiumchassin och stålditon innan jag till sist hade hittat en jävel som både verkade snygg, lättkörd och enligt barnvagnsbloggarnas recensioner helt okej.

Klickade hem den och blev genast kär och längtig. Jag började fantisera om promenader i solnedgången med vår nya vagn. Om djupa samtal och härliga möten. Hur den skulle kännas under fingrarna och ALLEHANDA KVASIEROTISKA GREJER. Ja, jag började nästan till och med känna mig lite rörd över att jag för första gången skulle få äga en lättstyrd och praktisk vagn eftersom att vi hittills har köpt/fått vagnar som varit det enklaste och billigaste. Jag vaknade lyckligt upp imorse (ja jag är en kapitalistisk douchebag) och gick till skolan där telefonen plötsligt plingade till.

”Har lagat vagnen”

Röv.

 

Nu kan vi konstatera två saker.

1. Egentligen är det jätteskönt att vi slipper konsumera saker vi inte behöver för sparpengar vi hellre lägger på något annat. Så är det ju. Vi är ju verkligen inte gjorda av pengar och en ny barnvagn när det redan finns en som fungerar är… tja. Onödigt och ganska dumt. Det är bara… det att det är… så… sorgligt… *kraxar någonting om avsked och krossade förväntningar* *vinkar farväl till babyjoggern jag aldrig hann lära känna* *sarah brightman sjunger time to say goodbye*

2. Bara som ett konstaterande – eftersom att vi nu har en fullt fungerande vagn vore ju olyckligt om det ”hände” den något…

En reaktion på ”Att köpa eller att inte köpa (facit: inte)

  1. Det där har man varit med om…trasig vagn efter flygning alltså. Mycket procedurer med papper och efter tre månader svaret att ”hade ni packat vagnen i orginalkartong hade vi kunnat hjälpa er”. Men tack för ingenting alls Norwegian. Meeen å andra sidan har den vagn vi köpte för fyra år sedan för 700 spänn (för att ersätta den krossade) i lokala barnvagnsaffären i Bergerac hållit för tre barn efter det så på det hela taget får man väl vara nöjd. Men till alla er som köper vagn..SLÄNG INTE KARTONGEN! DU BEHÖVER DEN NÄR DU RESER!!

    Au revoir!
    A

    Gilla

Kommentera

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s