Much vaycay, such relax

DSC_0379

Att det kan vara så jädra välgörande för själen att åka 400 mil bort. Eller ja, det exakta avståndet mellan Göteborg och Side är jag inte helt säker på men vad som säkert är, är att det blev en himla trivsam semester för oss alla.

Förra veckan packade jag, sambon och barnet ihop oss och åkte till ett All inclusive-hotell i Turkiet där vi ägnade en vecka åt att bara ta det lugnt. ”All inclusive-hotell i Turkiet, var det inte på ett sådant det var ett stort magsjukeutbrott precis?” kanske du tänker då. Och jo, det skrevs en del om SKRÄCKMAGSJUKEHOTELLET för ett tag sedan, men jag kan lugna dig genom att säga att det inte var på det hotellet vi var. Eller ja, iallafall om jag får ljuga, för det var precis det hotellet vi var på. Ingen magsjuka syntes dock till när vi var där, vilket var skönt (om vi snällt bortser från den lilla kompisen ”turistmage” som följde med hem och fortfarande härjar i mina akterpartier, mvh utan imodium försmäktar jag på denna ö)

DSC_0713

SKRÄCKDÖDSMAGSJUKESVENSKHOTELLS-rubrikerna till trots så hade vi en riktig kanonsemester på ett hotell vi var väldigt nöjda med. Vi hade en fin vecka och tog det bara lugnt. Eller ja, så lugnt man nu kan ta det när man är förälder till någon som snart fyller två, har myror i benen och tycker att ”nej” är det coolaste och bästa ordet som någonsin lämnat ett par små tjuriga läppar. Semestern blev precis sådär tokskön som vi hade hoppats på, och vi ångrar inte valet av All Inclusive för en sekund. Vi käkade god mat (DÖDSMAGSJUKEMAT från SKRÄCKHOTELLSBUFFÉN), badade konstant och passade på att hälsa på Bamse. Total succé, det där med Bamse och ”Bamse kåmpis kille skutt”. Det blev inte så mycket aktiviteter utanför hotellet, men vi kan göra äventyrliga resor någon gång i framtiden när ekonomin, tiden och möjligheterna tillåter. Just den här semestern passade det oss fantastiskt bra att slippa vänta på mat och samtidigt försöka truga ett trotsigt penntroll till att snälla-stanna-vid-matbordet-bara-några-sekunder-kom-igen-snälla-okej-ät-glass-istället-eller-den-där-gamla-stenen-som-ligger-på-marken-bara-du-äter-någonting-och-är-glad.

DSC_0494

Det var också, utöver allt supersköj med att vara på vaycay, fantastiskt kul att få återvända och komma tillbaka till min arbetsplats. Eller ja, just i Turkiet har jag aldrig arbetat men på ett antal Blue Village-anläggningar på andra destinationer. 2008-09 samt sommaren 2011 arbetade jag som reseledare i Turkiet, Cypern och Bulgarien, och det är nog det bästa jag någonsin gjort. Det blir lite extra härligt/vemodigt att vara på semester i ett paradis där folk springer omkring i samma uniformer som jag själv burit och gör samma arbetsuppgifter som jag själv har haft. Hade livet sett annorlunda ut hade jag inte tvekat på att åka iväg igen, men nu hägrar familjelivet och studierna. Jag har haft min tid som guide, och den kommer alltid att ligga och gosa ned sig på en särskilt varm, luddig och kärleksfull liten plats i minnet.

Så barn, nu får ni ta och lyssna noga! Om det sitter någon liten tjugonånting räka där ute och läser den här bloggen så kommer här en order från farbror Aversioner.

Åk iväg och jobba som reseledare.

Hängde du med? Jag upprepar för säkerhets skull:

Åk iväg och jobba som reseledare.

Serri, gör det. Nu på en gång. Släpp det du håller på med och skicka en ansökan direkt. Om du så bara gör det en säsong. Prova. Det är fantastiskt. Det är hårt, slitigt, varmt, sjukt kul, händelserikt och en jädra bra erfarenhet. Även om jag själv bloggade rätt sparsamt under min reseledartid (pga noll dator) så var min vän Marielle väldigt aktiv på vår gemensamma blogg som fortfarande finns att läsa HÄR, så vill du ha en hum om vad det handlar om får du gärna läsa där. Föreställer du dig något slags paradise hotel-samvaro har du nämligen (nästan helt) fel. (Skriver jag några dumheter kan vi också trösta oss med att det är flera år sedan och att det med internetmått mätt borde vara förlåtet sedan länge)

DSC_0464

 

2 reaktioner på ”Much vaycay, such relax

Kommentera

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s