Hejdå Blogghen

Nu byter jag namn. Bye bye Blogghen. Låt mig förklara varför.

Blogghen kändes lite skoj när det snackades mycket ”hen” för något/några år sedan. Andemeningen i cirka alla debatter jag följde var det var ett oerhört praktiskt ord. Och det är det ju förvisso, men det finns risker med att förenkla in i oändligheten. Det finns många som tycker att ordet hen är O-ER-HÖRT svårbegripligt och idiotiskt, oavsett sammanhang. Jag begriper det inte riktigt men jag gissar att de anser att språket är en konstant företeelse som aldrig förändras och att vi ICKET hafver någon användning för dessa FÖRRRREBANNADE NYORD. Nej FUCK THAT!

I sammanhang där en slår knut på sig själv för att försöka förklara själva grejen med språkets föränderlighet för någon som vägrar begripa, blir det också lätt att ta lättaste möjliga utvägen och nöja sig med den enklaste förklaringen. I det här fallet heter det ofta att ordet hen bara är ett praktiskt könsneutralt pronomen och ingenting annat. Harmlöst och sköj. Jag har nöjt mig med den förklaringen, anammat ordet, skämtat, vridit på det, skojat och deltagit till att förenkla sönder.  Det skäms jag för nu.

Det finns definitivt problem med att jag tar mig tolkningsföreträde och försöker göra humor av något som aldrig var mitt att driva med. Man kanske kan skämta om allt, men alla kan inte skämta om allt. Sparka uppåt, inte nedåt. Otroligt många personer har hen som sitt pronomen. Jag kan inte komma och försöka göra plojig humor av någonting som för många inte alls är humor utan en daglig kamp.

Jag vill inte skämta om någonting som inte är mitt att skämta om. Jag vill inte kränka någon. Alls. Därför är det nu kalasenkelt att göra valet att skrota Blogghen. Hejdå. Förlåt mig för att det har tagit lång för mig att fatta hur korkat det är.

(Vad som inte är lika enkelt som valet att skrota är valet vad jag ska heta istället. Jag har hetat @aversioner på twitter så länge jag kan minnas. Varför vet jag inte riktigt, men jag antar att när jag botaniserade ute i nickdjungeln ville ha någonting som lät lite krångligt och skitnödigt. Det får duga så länge men alla är givetvis hemskt välkomna att lämna förslag)

Med andra ord – Hejdå @blogghen och HEJ HOPP@aversioner, som jag heter på Twitter.  Nu kör vi igång med bloggen igen!IMG_0484-0.JPG

Kommentera

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s