Orka, schmorka, borka

Ja, hur är det egentligen tänkt att man ska orka? Det här med att jobba, leva, laga middag, hångla, vårda, torka bajs och blogga? Det är en herrans massa pusselbitar i det så kallade livspusslet och de tycks bara bli fler och fler hela tiden. Men jag kämpar på och försöker vänja mig. Trivs rätt bra med det faktiskt.

Ikväll har jag såkallad ”ensamtid”, dvs jag är naken och äter ost. Barnet är utlånat till farmodern som kommit hem till Sverige för sommaren idag. Jag själv har precis spenderat fem nätter i Almedalen och hade väl egentligen kunnat tänka mig att behålla det där börnet hemma, men eftersom att det är fett skönt att vila så får barnet förbli utlånat till morgondagen. Jag kan ju passa på och läsa en bok istället, om man med ”läsa en bok” menar ”dreglandes somna på soffan”.

Det är fett skoj att vara jag just nu. Jag har ett jobb där jag trivs i ett kontor där man känner sig som queen of fuckin’ everything så fort man entrar, eftersom att det är så himla snyggt och nyrenoverat och bra. Jag har visitkort. VISITKORT! Fattar ni? Ett riktigt vuxenjobb. Jag ska till och med skaffa gymkort, eftersom att det blev så himla välanvänt förra gången jag hade ett………..

Jag har också förmånen att få vara morsa till ett börn som håller på att lära sig prata. Många är meningarna som kommer ur den lilla munnen. Favoriterna just nu är ”dä mamma tutta”, ”ajdoo lille bajs” och ”hei lille maow”, som i tur och ordning betyder ”där är mammas tuttar”, ”hejdå pappa” och ”hej katten”. Det blir som ett litet party i huvudet varenda gång börnets små huvudkugghjul snurrar och ett nytt ord trillar ut ur munnen, eftersom att det är så FÖRBASKAT GÖLLIT. Tänk att jag har byggt den där lilla människan.

Aja, jag har inte riktigt tid med er då jag har en himla massa nakenost att äta. Ville bara säga att jag lever och att jag saknar er.

Bild 2014-06-07 kl. 19.30 #4

2 reaktioner på ”Orka, schmorka, borka

  1. Så skönt att du lever och trivs bra med livet! Även om pusslet och konsten att hinna med allt är svår! Snyggt kort, by the way! Hoppas du hann läsa ett par sidor i boken innan den blev helt nerdreglad. Och njuter av att pussa på din goding när farmor behagar återlämna. Ha det fint i livet! Kram Maja!

    Gilla

  2. Asså, har aldrgi känt mig så vuxen som när jag fick mina visitkort för ett tag sen. Och då har jag ändå gift mig, köpt lägenhet, utbildat mig och haft fast jobb i flera år.

    Gilla

Kommentera

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s