Om att få problem av kopparspiraler

EDIT 20/2 2016:
Har fått en del kommentarer om att man borde anmäla biverkningar och dylikt till läkemedelsverket så att det inte blir klagomål ut i intet som inte leder någonvart och det låter såklart superrimligt. Biverkningsrapport kan man göra HÄR och det behöver inte vara bekräftade biverkningar utan det räcker med en misstanke.

Hej allihopa. Nu tänkte jag prata slemhinnor, underliv och obalans i snippan. Vill ni inte läsa om det eller känner att ni inte är min målgrupp är ni välkomna att sluta läsa HÄR för nu börjar jag. Eller snart iallafall. Jag har givetvis inga problem med att vem som helst kan läsa detta då jag tycker att snippor är (och borde vara) ungefär lika laddade som en plastpåse full med tallkottar. MEN eftersom att jag tidigare fått klagomål på att jag inte bloggar mellanmjölkigt så att det känns bekvämt för alla kan jag lika gärna klargöra det lite extra noga här.

IMG_5175

Tydligen så har läkemedelsverket nu ändrat sina rekommendationer gällande spiral som preventivmedel även till yngre personer som inte har fött barn. Detta eftersom att det tydligen inte finns vetenskapliga belägg för att spiraler skulle orsaka äggledarinflammation hos den gruppen, som man tidigare trott. Det är visserligen en grupp som det inte forskats så mycket på, men som det ser ut och verkar så finns det alltså inga belägg för att det skulle vara dåligt med spiral i en livmoder som inte producerat bebis.

Naturligtvis är det svinbra att ytterligare ett hormonfritt preventivmedel är okejat för att börja förespråkas av vårdpersonal. Ju fler alternativ det finns för unga personer som kanske inte är intresserade av att käka hormoner desto bättre. Ur den synvinkeln tycker jag att det här är ett positivt besked. Däremot är min egen erfarenhet att det finns väldigt lite information att få om vilka biverkningar och besvär en faktiskt kan få av en kopparspiral. (Hormonspiral kan jag inte uttala mig om då jag inte provat den)

Observera: Det jag berättar nu är alltså min personliga erfarenhet och ingen definitiv sanning. Däremot så googlade jag mig grön i över ett halvår eftersom att jag hade sådana sjuka problem med min kropp. Jag vill därför berätta hur det var för mig så någon annan stackars problemsnippa får en AHA-upplevelse och lyckas lösa sina problem.

Jag satte in en spiral tre månader efter min förlossning och under hela tiden den satt inne hade jag konstanta problem med såriga och torra slemhinnor, obalans, svamp och allmänt deppig miljö i underlivet. Jag kunde inte använda tampong och jag kunde/ville inte ha sex pga var varken genomförbart eller särskilt lockande. Jag gjorde av med halva årslöner på svampmediciner, oljor, kapslar, mjölksyra osv osv osv. Jag riktade snippan mot öster och offrade smådjur på rituella bål (nej okej, men hade det gått lite längre tid hade jag varit beredd att prova det också)

Ingenting fungerade, allra minst min snippa, och shit vad überdeppigt det var. Det var ett sånt jäkla vakuum av skam, begränsad livskvalitet och obehag. Jag sökte vård flera gånger men inte en enda person ens nämnde att mina besvär kunde bero på spiralen utan menade att det berodde på att jag hade fött baaaaarn och att man minsaaannnnn får stå uuuuuut med lite obehaaaaaag när man fött baaaaaaarn.

Eftersom att jag aldrig tidigare varken hade fött barn eller haft en spiral tog det lång tid innan jag gjorde kopplingen och när jag väl fattade att det var den lilla rackaren uppe i livmodern som ställde till det för mig tog jag ut den. Jag skojar inte när jag säger att besvären försvann på två dagar. I ett halvår gick jag omkring och kände mig förstörd eftersom att inte en jävel någonstans hade upplyst mig om att det kan sabba till snippan rejält att ha spiral. Den informationen verkar överhuvudtaget inte finnas någonstans?! Så jag vet inte. Det KAN ju vara så att jag är den enda människan i världshistorien som har fått dessa problem men jag skulle inte tro det. Jag tror att det är en kunskapslucka någonstans.

Jaja, nu vet ni det. En kunskap rikare om min snippa. Nej men allvarligt, jag är trött på att det ska vara ett sånt jäkla tabu kring sådana här saker. Att en inte ska våga snacka om sånt som är jobbigt bara för att det råkar befinna sig innanför brallan på en. Lyckas EN person som får snipproblem av sin spiral googla sig hit och göra den kopplingen är det grymt.

Ni som inte alls känner igen er i det här kan springa iväg och leka igen, en snippkunskap rikare.

*dansar iväg med sjalar*

 

 

20140416-205630.jpg

48 thoughts on “Om att få problem av kopparspiraler

 1. Jag hade problem med att kopparspiralen skavde och gav mig en sån inåthelvetes mensvärk att jag inte kunde prata när det var som värst. Blödde som en gris visste jag att man kunde göra, vilket jag också gjorde. Skavet och att det gjorde ont kunde absolut inte bero på spiralen, tyckte barnmorskan som i en halvtimme ifrågasatte att jag skulle ta ut den överhuvudtaget. Sen tog jag ut den och allting blev bättre. Lagom.

  Gilla

 2. Men åh jävlar vad skönt att höra att jag inte är ensam!!! Har visserligen inte haft besvär av din kaliber men massa annat skumt har hänt i snipplandet och det är helt galet vad jag offrar i form av blödningar och mensvärk för att slippa bli gravid och inte behöva inta hormoner. Det här är sånt som våra barnbarn (förhoppningsvis) kommer säga ”helt sjukt att kvinnor hade det sådär då” om. En av hundratusen grejer som gör mig förbannad över att kvinnors kroppar o sexualitet aldrig tas på allvar.

  Gilla

 3. Grymt att du skriver om det! Helt galet hur individuellt det är och hur lite det pratas om det. Jag har kopparspiral och tycker att det är helt fantastiskt! Testade diverse preventivmedel med hormoner före och allt var skit. För mig. Fattade också först i efterhand, i mitt fall, kopplingen svamp och p-piller. Min gynekolog sa inget om det kunde vara orsaken istället fick jag receptbelagda läkemedel för det. Jag har inte haft svamp en enda gång efter att jag slutade med p-piller.

  Gilla

 4. Private fråga kanske mn eftersom snippa och spiraler är på tapeten må jag fråga nån som har erfarenhet av fittfakta:
  Jag kör hiss upp och ner mellan skärseld och helvete när jag har menshen på besök. Det är katastrofont i 5 dagar och niagarafallens tvilling jag härdar ut med. När det är över och tror att himlen är runt hörnet har jag personlighetsförändrande pms 3/4v. Mina vänner har tom börjat ifrågasätta mitt humör pga rage:ar 24/7.
  Så, vad tipzar ni om för att kunna knulla utan bli preggo, få propp pga fetma och utrota mens och pmsmonster?
  Halp!

  Gilla

 5. Haha sån ångest jag får nu! Jag planerar sätta in kopparspiral i framtiden… Detta då jag inte tål några som helst hormonpreventivmedel, och inte får ta sådana preparat. Och vad finns det för val då, kopparspiral eller pessar. Pessar känner sexpartners och störs av, har typ en kort fitty eller nåt. Och jag hör allt mer om problem kopparspiralanvändare har, det verkar vara långt från ovanligt?

  Usch. Varför kan preventivmedel aldrig vara enkelt? 🙂

  Gilla

 6. Jag började lukta unken padda i underlivet av spiralen. Så fort den åkte ut försvann det. Den skavde dessutom och jag kände ofta noja över att ha metall och plast uppkört i livmodern. Sorgligt nog är det det preventivmedel som endå funkat ”bäst”.

  Gilla

 7. Gudars, jag tyckte kopparspiral var HEMSKT! Jag ville testa ett alternativ som för en gångs skull inte innebar att jag var tvungen att proppa i mig en massa hormoner, men istället forsade mensen som scenen i The Shining när hissdörrarna öppnas och jag fick gå med nattbindor dygnet runt. Och värken! Det gjorde så ont att jag låg i fosterställning i sängen och grät i tre-fyra dagar varje månad. Den åkte ut ganska fort.

  Gilla

 8. Skönt att någon skriver om detta! Jag har själv insett att kondom är det enda som kommer fungera för mig i resten av mitt liv (i alla fall de perioder jag har relationer med män). P-piller ger mig svamp och bortblåst sexlust (skitbra om man vill ha 0% risk för graviditet…) Kopparspiral kändes så lovande och bra till en början, men så var det mensvärken from hell och besvär med obalans som började. Hade konstant bakteriell vaginos i typ ett halvår tills jag tog ut den där spiralen. Besvären blev mycket bättre men än idag återkommer besvären då och då och jag blir helt jävla galen över att jag aldrig blir sv med det helt. Finns för lite forskning om besväret… Så nääääääääe ingen jävla spiral eller några hormoner kommer i närheten av denna kröpp igen!

  Gilla

 9. Någon måste ju vara kärringen mot strömmen också, så här kommer hon!
  Jag har haft proppar i lungorna och fick således inte äta några hormoner och även fast jag inte fött barn så fick jag testa kopparspiral (just då kände jag mig nästan UTVALD, eftersom jag fick den insatt trots avsaknad av liten bebis) Höll på att svimma när jag gick från mottagningen och första kvällen hade jag ohyggligt ont i magen, men efter det hade jag inga som helst besvär av den. Lite rikligare mens, men annars tyckte jag det var livets glada dagar att inte knapra hormoner och bara slippa bry sig om något. Bytte ut den efter fem år och var helt nojig att jag skulle uppleva obehag för att sätta in en ny, men det gick hur bra som helst. Sen plockade jag ut den när jag träffade min (då) blivande man och nu väntar vi liten bebis till hösten! TJOHEJ.
  Så visst, det är inte bara guld och gröna skogar hela tiden och den passar säkert inte alls, men mig passade det i alla fall. (fast min make klagade lite på trådändarna där inne i skruffen…)

  Gilla

 10. Asså bättre att prata om det än att inte göra det alls. Största problemet är väl att det är så individuellt hur olika preventivmedel fungerar och att många preventivmedel faktiskt har stor inverkan på allmäntillståndet hos oss kvinnor.
  För mig fungerar kopparspiral jättebra precis som för Malalajka. Visst det var vidrigt att sätta in den (trots vänner/syskon berättat att det inte skulle kännas alls) men priset att slippa hormoner är värt det och jag märkte hur mycket mina piller faktiskt hade påverkat mig.

  Gilla

 11. Igenkänning på högsta nivå! När jag hade kopparspiral hade jag oräkneliga svampinfektioner och konstant obalans med tillhörande fisklukt. ”Det beror absoluuut inte på kopparspiralen” sa barnmorskan och skrev ut tabletter och krämer och fan vet vad. Sen tog jag ut fanskapet och besvären var över på en vecka. Är det så mycket begärt med ett preventivmedel man slipper lida av? Just nu får finska rycket duga.

  Gilla

 12. Ja, prata om det! Prata ännu merom det!! En vän till mig slutade nyligen med p-piller efter att hon haft panikångest & sömnproblem i ett år. Kände sig bättre efter två dagar! Jag slutade för flera år sedan då jag hade konstanta småblödningar & svampinfektioner. Vårdens lösning?Prova en ny sort! Alltså, vad är det med vården?! Varför får en ingen vettig information!? Blir så upprörd över detta!! Iallafall bestämde min vän & jag oss för att prata med unga tjejer om preventivmedel och snipproblem, att helt enkelt sluta vara så himla pryda!

  Gilla

 13. Har haft liknande problem men inte alls lika grova. Men har ändå kvar min för att det är bättre än allt (hormonpreparat) annat som jag bara mår illa av.

  Gilla

 14. Kanonbra att du skriver om det här! Det är viktigt att kvinnor delar med sig av sina olika erfarenheter av både preventivmetoder, graviditet och föräldraskapet, för det finns så många tillfällen då trötthet och deppighet gör att kvinnor kan känna sig ensamma och slitna.
  Jag har haft kopparspiral i flera omgångar. Vet inte vad det berott på, men ena omgången var det bästa tänkbara p-metod, medan det en annan gång var så jobbigt med smärtor, blödningar och olustkänslor att jag till slut helt enkelt drog ut spiralen alldeles själv i duschen. Den här misslyckade omgången var det även jobbigt för min man då han stack sig på de små utstickande trådarna ibland.
  Den lyckade omgången var det otroligt skönt att slippa proppa kroppen full av hormoner.
  Vet alltså inte om det var olika sorters kopparspiraler jag har använt, eller om de har varit insatta på olika sätt, eller om min kropp har varit i olika fas i olika perioder.
  Skönt med folk som ger glasklara besked va? 🙂

  Gilla

 15. Asbra att du tar upp det. Internet är bra på det viset, vi behöver inte bara lita på vården för info. Dock undrar jag, inte om din specifika situation utan generellt varför så få överväger kondomer? Jag är gift, har barn och vi har använt oss av kondomer sedan vi blev tillsammans. Hade en p-stav sist som bara gav mig ömma slemhinnor, ingen sa heller då att det kunde bero på den så i 3 år hade jag mycket dåligt sex. Förstår att många kan tycka att det är krångligt med kondomer, men så krångligt upplever inte jag det att alla de hemska fittbesvären och allt som kommer till med hormoner anses krångligare. Hör nästan aldrig om någon som bara kör med kondomer. Jag upplever det inte som krångligt alls, bara ha ett gäng redo under madrassen och känns inte annorlunda heller.

  Gilla

 16. Hej,

  jag har funderat på att skriva tidigare, men har låtit bli. Jag har aldrig testat kopparspiral. Eller P-spruta, eller stav eller något annat än P-piller för hundra år sedan. Många saker spelar in, rädsla är väl en av de största. Jag blev utsatt för övergrepp under x antal år med start innan tonåren. Tanken på att gå till gyn var helt utesluten och det är faktiskt bara knappt två år sedan som jag med nöd och näppe genomförde min första undersökning. Idag är jag 28. Jag behöver någon form av preventivmedel mot min problematiska mens/mensvärk, men vet inte hur jag ska gå tillväga. Jag vet att de flesta varianter innehåller laktos – vilket jag inte tål. Vi pratade om P-stav, men risken för förlängda blödningar skrämmer mig. Jag blöder rikligt och mellan 7-9 dagar, oregelbundet och smärtsamt på gränsen till svimfärdigt + att värken känns som ofrivilligt analsex(!?). Hur vågar man ta sig igenom den djungeln – och ytterligare undersökningar och ifrågasättningar? Bara några funderingar.. Kanske finns fler där ute som känner igen sig?

  Gilla

 17. Jag har haft hormonspiral och mått prima och äter nu p-piller och tycker att jag mår hyfsat prima. Jag måste äta hormoner så att inte min kropp börjar producera varcystor, det är därför så viktigt att vi pratar om det här för vi är så olika.
  Till Emmy, jag hoppas att du hittar en bra och fin gynekolog som kan lyssna på dig och hjälpa dig. Min bästa och finaste gynekolog har gått i pension så nu letar jag efter någon ny och fin.

  Gilla

 18. Men JA vilket bra inlägg!! Verkligen inte kul att du fick uppelva detta jobbiga så länge, men sjukt bra att du vågar berätta om det!!
  Jag är så otroligt emot alla de där hormonerna vi stoppar i oss på ett eller annat vis för att inte bli preggo. Fick själv exakt samma symptom då de testade den 7:e p-piller sorten på mig som 20-åring då jag hade hemska biverkningar på samtliga olika piller. Hemskt var det! Men aldrig säger någon något om det.
  Ska länka detta om det är okej?

  Gilla

 19. Så jäkla bra att du skriver om det så öppet! Tack vare det har jag börjat våga ställa krav på min gynekolog och slutat att acceptera sånt som inte känns helt bra.

  Gilla

 20. Svaret: KONDOM!
  Jag har haft samma hormongalna skit med p-piller och inga barnmorskor nånsin har tyckt att detta har varit annat än fullt natuuuurligt. Fy fan!
  Min kropp är min egen. Jag vägrar att stoppa in mer skit i den. Slutade med piller när jag var 25 och har kört med kondom sedan dess. Himla praktiskt faktiskt; inga hormoner och skit och man kan vara två som ansvarar för att skaffa skydd. Det låter enkelt när man säger det och det är faktiskt lika enkelt i verkligheten. jag fattade det till slut efter 10 år med hormon-bergochdalbana…

  Gilla

 21. Pingback: Så trist att ens tänka på | När du inte orkar ringa en vän

 22. Jag hittade hit via google… 🙂 Det har precis slagit mig att mina bekymmer med snippan kan bero på spiralen… Efter sonens födelse satte jag in en hormonspiral och allt fungerade toppen! Fick en ny sort när det var dags för byte och sedan dess, inser jag nu, har det varit botten… Jag tror inte jag ska sätta in nån ny. Kroppen ska få vila helt enkelt. Det är skit att inte barnmorskor vet mer! Det borde de!

  Gilla

 23. Hej
  Vi använde kondom under 22 års äktenskap, vilket resulterade i 5 graviditeter o 4 barn (ett spontant missfall). Jag vågade inte pröva hormon alternativ eftersom jag fått en hormonbehandling som fick mig att bli helt knäpp i huvudet! Jag älskar barn och upplevde inte risken för stor, kände att vi hade plats och råd o kärlek nog, men mannen tyckte annorlunda o drog sin kos när sista gravtestet visade positivt och jag vägrade göra abort. Lång story kort, tillfälliga ”sexuella förbindelser” efter skilsmässan var kondom det enda tänkbara valet. När jag gick in i ett nytt förhållande lovordade min nya partner, hur fantastiskt enkelt sex det var med hans förra som hade en spiral! Jag började fråga runt och undersöka alternativen, vid 46 års ålder och 4 barn ville jag inte bli gravid igen. Till slut blev det kopparspiral, jag upplystes om de vanliga biverkningarna, ökad blödning o ev smärta. Att sätta in den kändes inte alls, och visst blödde jag som en slaktad gris ett par dagar och kanske var blödningen lite längre, men annars var jag nöjd.

  Sen började jag få hudrodnad, torr hud, torra slemhinnor, trötthet, viktuppgång … Jag lånade o läste böcker om klimakteriet, allt stämde in! Så jag accepterade att det var som det skulle. Efter ett halvår började migränanfallen, ännu torrare hud, gråa hår, slemhinnorna i snipan skrumpnade, ständiga svampinfektioner efter varje mens, PMS, surrande känsla i kroppen, glömska, illaluktande flytningar,… Efter snart ett år med spiral kändes det som min kropp förändrat totalt, från en vital aktiv 46 åring till en klimakteriekärring med humörsvängningar, grånande hår, torr rynkig hud och övervikt. Min mage såg ut som dagen efter förlossning, degig och slapp, vikten gick upp 1 kg/ månad, jag slutade använda långbyxor och klädde mig i stretchklänningar o leggings.

  Vad som fick mig att börja googla på kopparförgiftning för 2 veckor sen var att jag nu hade kronisk svampinfektioner, läkaren skrev ut en 3 månaders kur mot Candida! Jag började få herpesutslag runt munnen, huden flagade i ansiktet och jag hade fått blödande sår på blygläpparna, mensen kom med två veckor mellanrum och jag hade barnblöja på mig på natten för att inte blöda ner lakanen!!!
  Efter en snabb tur på internetforum kunde jag pricka av 18 symptom på en 20 punkts lista, ringde till barnmorskan och fick spiralen uttagen veckan efter!

  Nu har jag varit spiralfri i 10 dagar!
  Jag påbörjade också en Detox kur, Zink, C-vitamin, B-vitamin och calsium tillskott dagligen, elimenerade koppar-rik föda ur kosten ( choklad, nötter, avokado, skaldjur, torkad frukt, leverpastej, gröna baljväxter, som alla har högt kopparinnehåll. Allt som jag haft ” cravings” för. Dessa livsmedel har mycket zink men också mycket koppar!
  -Svampinfektioner försvann av sig själv efter ett par dar, inga illaluktande flytningar, jag slipper smörja in mig där nere flera ggr om dan. 3 månaderskuren mot Candida påbörjade jag inte ens
  -Munsåren försvann och tandköttet är friskt igen och huden börjar återfå sin gamla spänst, de gråa håren får jag nog dras med 😉
  -jag börjar framför allt att få tillbaka min energi, den kroniska tröttheten och ”pirret” i kroppen börjar ge med sig, får energikickar och skurade badrummet, skakade mattor o dammsög hela huset av bara farten härom kvällen.
  -sexlusten är definitivt på positiva sidan, när det inte är ont och illaluktande och kliigt i muffen.
  -Kroppen har ändrat sig, ”muffin top” magen är borta! På 10 dar har jag kissat, kissat ut överskottsvätska ur kroppen och fick på mig jeansen som inte gick att knäppa med våld för 2 veckor sen. Magen hänger inte över byxlinningen längre och jag har inte gjort en enda situp eller motionspass under denna tiden, (vid kraftig svettning lakas zink och mineraler ur kroppen och jag försöker att återställa zink balansen.) men faktisk börjar det kännas i kroppen som att jag vill träna igen 🙂

  Negativt är att när kopparen går ur kroppen kan man få olika biverkningar
  – dag 3 vaknade jag upp med stora kliande utslag över hela bålen, tur jag hade läst att det var ganska vanligt. Inte kul med enkronas stora bölder över kroppen, men de försvann efter ett par dagar
  – jag har ömma muskler i nacken o ryggen, som träningsvärk
  – dag 10, idag vaknade jag med migrän, det är väl mer koppar som lakas ur?
  Enligt källor lagrar kroppen överskottskoppar i lever och hjärna. Även ångest är en vanlig biverkning liksom värk i muskler o lederna

  Det blev ett långt inlägg men hoppas min berättelse hjälper nån som letar efter svar på varför de mår dåligt och undrar om det kan vara relaterat till kopparspiral. Mitt råd är att om du är osäker, plocka ut spiralen! Du kan ju sätta in en ny igen om du upptäcker att den inte var orsak till dina problem. Var lyhörd mot din kropp och vad den försöker berätta för dig. Vi förtjänar att leva friska och glada!!!

  Gilla

 24. Men herre gud! Blir livrädd av Kirsis kommentar. Hjälp! Tur du håller på att bli bättre.
  Och jag kan väl bara ställa mig i ledet och ranta över hur sjuka grejer vi kvinnor dka behöva stå ut med. Gick till en barnmorska och trodde vi skulle ha ngt slags samtal men nä, hon skrev ut p-piller som dick skulle göra mitt humör jämnare. Jag är lite rädd föt sjikhuspersonal och vågade/orkade inte protestera. Gick hem läste bieffekterna och min kille bah ”vill du verkligen äta dom?”. Nä. Kanske hade det funkat jättebra för mig men ändå, varför ska jag utsätta mig för det? Vi kör kondom eller avbrutet, litr beroende på var i månaden jag är. Kondom är inte så dumt i förhållande till hur lite den påverkar min kropp.

  Gilla

 25. Pingback: När bloggandet känns extra värt - aversioner Djungeltrumman.se

 26. Hej! Jag anmälde mina besvär (som inte alls var som dina men ändå) och biverkningar av kopparspiral till Läkemedelsverket, hoppas du också gjorde det!! Man måste öka medvetandet om detta.. Finns en del fakta om biverkningarna som kopparspiral ger, jag läste bland annat här: http://kopparspiral.blogspot.se

  Tacka vet jag p-dator <3<3

  Gilla

 27. Tack för ett väldigt bra och roligt blogginlägg! Har spenderat morgonen med att försöka få tid hos gynekolog men det visade sig svårare än att få träffa kungen då jag bara blev vidareslussad hela tiden. Har till och med gråtit en skvätt för att allt känns så hopplöst och så hittade jag hit! Känner att min heder har blivit upprättad från att ha placerats i ”hysterisk kvinna”- facket till att allt det jag upplever faktiskt finns och inte är inbillat. Nu är jag ganska så jättesäker på att spiralen ska bort men söker desperat efter något annat. Med kondomer upplever jag att jag snabbt blir torr där nere och inte kan fullfölja ett samlag och hormoner rör jag aldrig igen då jag blir heeeeelt galen i huvudet och gick upp TIO(!) kilo på en månad första gången jag testade p-piller. Har funderat på pessar och p-data men problemet med p-data är väl att en sådan kostar så mycket och då vet man inte ens om det fungerar för en. Är i ett förhållande men vill inte riskera att bli gravid än då jag inte känner mig redo men heller inte vet om jag skulle kunna göra abort om det skulle komma till det.

  Någon som har ett förslag på VÄRLDENS BÄSTA preventivmedel som faktiskt fungerar?

  Gilla

 28. FYFASENvsd jag blir lycklig över att läsa ditt blogginlägg och alla kommentarer! INTE för att andra har problem, men för att jag inte är ensam!!! Satte in kopparspiral för 1 år sedan och har under den tiden haft minst 10svampinfektioner. Har i skrivandets stund den värsta hittills, huden i underlivet har spruckit, flytningarna är var och blodblandade samt att svampen är så utspridd att det gör ont tom i analen!! Kommer helt klart ta tag i min situation ASAP. Tack för att du skrivit om detta livsviktiga ämne Djungeltrumman!

  Gilla

 29. Har bara ett önskemål till alla er har upplevt/upplever biverkningar av mediciner- se till att din läkare eller du anmäler till läkemedelsverket, annars kommer det aldrig fram att det finns biverkningar, om än sällsynta.

  Gilla

 30. Jag har precis samma problem som du haft med din kopparsprial nu, och tack gode god att jag läste det här för jag har funtat på att ta ut den i ett halvårs tid men intalat mig att det inte är den som spökar men det är så deppigt som du säger och skämmigt när det luktar. Tack för att du delat med dig av din historia! Tack tack tack!

  Gilla

 31. Hej!

  Och tusen tack för ditt inlägg! Min historia stämmer överens med din. Och jag har under 2 (!!!) år haft min spiral. Försökt bena ut vad som kan orsakat mina problem. Varit hos läkare och gynekologer så många ggr. Till och med blivit opererad för bartolinit. Inget jag gjort har underlättat mina besvär. Ska ringa gynekolog och be om att få ta ut den. Och hoppas på det bästa.

  Gilla

 32. Alla har det olika. För mig har kopparspiralen varit en dröm. 5 år utan konstigheter öht. Gick 7 år utan skydd alls och därefter åkte kopparspiralen in. Och HALLELUJAAAAAH, inget knussel! Inget att fundera på och jag har mått strålande hela tiden.

  Gilla

 33. Är också helt chockad över den bristande information man får, även om jag förstår att alla reagerar olika. Kan bara avundas er som får det att fungera! Hade hormonspiral ett drygt halvår men insåg efter en tid att jag blev en annan, väldigt arg, person. Så den fick ryka. Bytte då till kopparspiral och tänkte att det får vara värt extra blödningar osv. Men den åkte ut nu efter bara 2 mån. Kan ju inte veta säkert vad som är vad men jag har stora torra fläckar över armar och ben samt har haft hjärtklappning på nätterna dvs att hjärtat slår som hos en liten kanin fast man psykiskt känner sig helt normal och tillfreds och bara vill somna för att man är så trött men det går inte. Självklart var detta inget som barnmorskan hade hört talas om när jag frågade. Hoppas verkligen att besvären försvinner nu 😦

  Gilla

 34. Hej!
  Bra och viktigt inlägg. Jag har haft kopparspiral i ca ett år nu och för mig har det funkat skitbra, förutom en del mellanblödningar och jobbiga flytningar. Men allt är bättre än när jag käkade p-piller och hade panikångest i ett halvårs tid… Aldrig igen.

  Gilla

 35. Tack! Jag hittade hit via google och har tack vare ditt inlägg och kommentarsfältet förstått att jag verkligen inte är ensam. Jag har haft spiralen i 4 år och helt enkelt accepterat att det ibland inte går att ha sex eller att sex ibland kan göra lite ont och svida lite, tänkt att det kanske är normalt. Förut blödde jag varje gång vid sex men barnmorskan sa att det inte kunde vara spiralen. Började tvivla mer och mer och inser att många tydligen har problem med spiralen. Tack än en gång för ditt inlägg 🙂

  Gilla

 36. Halleluja! Jag är inte ensam!
  Jag har oxå satt i kopparsprial strax efter min första förlossning. Och har börjat få ont igen i slidan samt magen, bara efter en vecka efter insättandet. Dem här smärtan känns ont ok och jag börjar oroa mig för infektion. Men inte vill ja att någon pillar i min "fifi" nu när jag har ont. Eller så är jag extra känslig nu efter förlossningen med allt vad gäller Min fifi.
  Usch har nu ångest att jag överhuvudtaget satte in skiten!

  Gilla

 37. Hejsan! Fantastiskt att hitta ditt inlägg. Satte in koppar för en månad sen och jag har sedan dess känt konstant att jag har ett underliv inte fan känner man av de annars. Känns som nålar rispas där inne när man sätter in dom där jävla pH reglerar.nä ska till läkaren imorgon och snacka om hur jag ska göra. Vad bytte du till? Jag är fundersam på om de e samma med hormonspriral.
  kram Elsa

  Gilla

Kommentera

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s