Apropå gårdagens blogginlägg om Alfons Åberg.

Oj vilken respons jag fick på blogginlägget jag pruttade ur mig i affekt under en reklampaus igår kväll.

Hade jag vetat att flera tusen personer skulle läsa det hade jag kanske utvecklat min analys något. Kanske hade jag låtit den innefatta även de tidigare  Alfonsberättelser jag anser vara problematiska. Som Alfons och Milla, där Alfons inte leker med tjejer eftersom att [insert en miljon klassiska påståenden om hur kassa *tjejer är*]. T-R-O-R att Gunilla Bergströms poäng var att det minsann går lika bra för en liten pojke att leka med tjejer som med killar, men eftersom att hela boken går ut på att berätta hur kassa tjejer är blir det liksom platt fall. Det kräfva verkligen sin diskussion för att lyckas pulla den boken off, om en kör lite svengelska.

Anyways. Tack för all feedback och alla fina ord. Det är alltid både kul och läskigt när jag lyckas skriva någonting som blir läst av otroligt många. Ni kommer med många kloka inputs och tankar. Tack för det!

HÄR är en text om boken som filmen ”Skratta lagom, Alfons Åberg” är baserad på, som förklarar lite mer ingående varför den är problematisk. Läs den!

 

One thought on “Apropå gårdagens blogginlägg om Alfons Åberg.

Kommentera

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s