Vilka är dina tre bästa bloggar?

Jag älskar att läsa bloggar. Inget annat format ger mig så mycket variation i form inputs, livserfarenheter, kärlek och humor som bloggformatet gör. Precis av den anledningen tycker jag att Blogg100 är ett fantastiskt initiativ. Bloggandet som kommunikationsform får inte dö ut. Inte för att jag säger att det är i närheten av det, men i dessa tider när koncentrationsspannet blir kortare och kortare är det lätt att bli lat/stressad och att lägga sin tid på twitter/instagram och andra miniformat istället.

Med det sagt så börjar det kännas lite torrt i min blogglista. Jag skulle vilja utöka min läslista, höja kvaliteten på bloggarna jag läser och hitta fler guldkorn. Både privata bloggar och proffsbloggar.

Därför tänkte jag att ni kunde få tipsa mig om era topp tre bästa bloggar, tillsammans med en motivering till varför dessa är guld värda! Tipsa gärna om era självklara måsten, även om ni tror att jag redan läser dessa. Jag sammanställer det till en härlig mix av bloggar tillsammans med era motiveringar sedan SOM ALLA KAN FÅ PLÖCKE DI BESTE UR!

OBS: Var inte blygsamma. Tipsa gärna om era egna bloggar.

20140116-132809.jpg

25 reaktioner på ”Vilka är dina tre bästa bloggar?

 1. Oh, jag har en hel radda bloggar som jag verkligen älskar, bloglovin säger att jag följer över 200st :S haha.
  Men några som ligger extra nära hjärtat är:

  http://www.onewaycommunication.co/
  http://supermamman.tumblr.com/
  http://matildasalmen.blogg.se/
  http://erikakanberika.blogspot.se/
  http://www.ketchupmamman.se/
  http://saralovisa.se/
  http://annaritar.com/

  Jaaaamen, jag kunde kanske inte hålla mig till bara tre, okej?! Spread the love, liksom!

  Gilla

 2. Lady Dahmers blogg som jag bara älskar, hon har gett mig så mycket feministisk input! Dessutom är kommentarsfältet nästan precis lika givande som bloggen.
  June’s abstracts, första bloggen jag började följa! Norrländsk skånepingla som skriver om naturlig hår-& hudvård & smink och en hel del snygga nagellack. Längre tillbaka finns också många inspirerande inlägg om secondhandkläder. Grymt snygga bilder!
  Elaine Eksvärd. Rätt helylle alltså, men jag gillar henne & den goa atmosfären på hennes blogg!

  Gilla

 3. 1. Lady Dahmer. Provocerande, härlig, ärlig och framförallt full av upplysning. Jag var feminist innan jag började läsa hennes blogg men den har gett mig så mycket mer kunskap i feministiskt teori och praktik än vad genuskurserna på uni har gjort.

  2. Team skuldens blogg: http://skulden.wordpress.com/ Ett tiotal fantastiska kvinns skriver inlägg med feministisk grund och även om den inte uppdateras så ofta som jag skulle önska är varje inlägg intressant att läsa.

  3. Knivlisa. http://blogg.mama.nu/knivlisa/ Får mig att skratta högt och längta efter mer hela tiden. I bloggen finns inte mycket privat eller behind the scenes material men det gör inget för en vill bara ha en knivlisa i sin närhet när en läser bloggen. Ja, eller att vilja vara en knivlisa kanske är grejen egentligen. Hur som helst är ni rätt lika bloggare tycker jag, fast det är mer tyngd hos dig ibland.

  Bonustips:
  Bloggkommentatorerna pga orkar inte läsa en massa nonsensbloggar men är kul att läsa om dem ibland! Plus att de är rätt smarta.
  Ketchupmamman pga hon får vilken vardag som helst med jobbstress och snoriga barn att faktiskt verka kul.
  Kakans blogg pga hon är bäst.

  Gilla

 4. Hanapee, elaine eksvärd oooochee.. hm.. blondinbella.

  Hahahahaaaa skoja. Sista väljer jag nog underbaraclara. Alla är feminister och verkar vara genuint goa, göttiga, vänliga mänskor.

  Gilla

 5. mina favoritbloggar varierar ganska mycket, men för tillfället är det typ de här:
  https://charlottehitochdit.wordpress.com/ för att hon är så otroligt smart och påläst, samt med jämna mellanrum har skojiga inlägg om familjens katter 😉
  http://minasannaord.wordpress.com/ för att hon skriver så bra om normer och genus. dessutom är det otroligt svårt att hitta bra hbtq-bloggar, men sannas håller verkligen måttet!
  http://hej.blekk.se/ för att.

  och min egen blogg är ju lite av en favorit nu för tillfället också, när jag faktiskt kommit mig för att uppdatera den lite oftare :O

  Gilla

 6. Eftersom andra har tipsat om Lady Dahmer gör jag inte det 🙂 Istället tipsar jag om följande:

  Oxhen (http://oxhen.wordpress.com/) för att hon är knivskarp i sina texter och verkligen kan sätta fingret på det som är fel i vårt samhälle.
  Mina Sanna ord (http://minasannaord.wordpress.com/) för att jag där har lärt mig enormt mycket om normer.
  Och även om jag inte skriver på samma nivå som de ovan kan jag inte låta bli att tipsa om min egen blogg, såklart 🙂 (http://etttigerliv.wordpress.com). Jag skriver om det som berör mig i mitt liv, med mitt personliga perspektiv, en hel del om barnuppfostran (med genustänk) men även om feminism och antirasism. Dessutom klämmer jag in lite om bakning ibland.

  Gilla

 7. Jag läser gärna oproffessionell, spiderchick och ohemul efterdom de är välskrivna, roliga och alltid håller hög kvalite. Man blir underhållen!
  Hej Blekk och Oxhen liksom Brunheten är mer informativa och arga. Gillar allihop.

  Gilla

 8. Nu är ju blogghen en av mina bästa bloggar. Men i övrigt läser jag attvaranågonsfru . Hon är duktig på att fota och skriva, även om jag inte alltid gillar innehållet (det är rätt mycket kläder och tävlingar). Jag ser fram emot att du sammanställer din lista, för jag vill också ha fler bloggs att läsa.

  Och så tipsar jag om min egen. För att jag är poet och kan saker om hur människan fungerar (nåja) och för att jag skulle vilja ha en eller två läsare till.

  Kram!

  Gilla

 9. Jag kollade nu igen min lista på bloggar jag följer och funderade på vilka jag blir mest glad över när de uppdaterar, kom då fram till dessa:

  1. nojesguiden.se/hanapee – för hon får mig att skratta, fundera, inse och lära mig i massor.

  2. hejregina.blogspot.se – för att hon är sådär pysslig som jag önskar att jag var.

  3. nyheter24.se/modette/josefin/ – för hon har så snygga kläder och verkar så där härligt trevlig.

  Bonus. utsikter.blogspot.se – för hon är min bästa vän och skriver så himla roligt (obs, kan va så att jag är lite partisk här…)

  Gilla

 10. vilken bra idé!!
  Ser att många kommenterar vettiga bra feministiska bloggar vilket jag älskar att läsa men tycker om att blanda utbudet med lite mer ”vardagliga” bloggar så det inte blir så mycket textläsning hela tiden! Så mina topp tre (borträknat de som redan nämnts som är så himla bra!!)

  -abeautifulmess.com : Alltså detta är ju en jätte stor blogg som är som en hel industri men jag älskar den! Alla dessa pyssel, färger, peppiga bilder, recept osv osv gör min vardig lite gladera. Tar en genom en gråmulen dag liksom. Älskar att det finns människor som dessa systrar som lever av att skapa.

  – stefannysite.blogspot.com : Finfina bilder och finafina ord

  – skunkboycreatures.blogspot.com : Himla härlig blogg om hennes familj och vardagsliv. Litet lyckorus. Färgranna bilder och han syr små djur och man önskar att man hade den begåvningen.

  Gilla

 11. Hejhej!
  Jag läser just nu med glädje http://hurta.blogg.se/ , skriven av tre systrar. Framförallt för alla goda vegetariska recept de bjussar på, men även för träningspepp och allmänt anti-gubbslemspepp.

  Sen även http://blogg.resume.se/nina-akestam/ för att Nina är så oerhört klok i det hon skriver. Många bra tankar och formuleringar om feminism.

  Just nu är min blogg ganska intressant http://ceciliastankar.blogspot.se eftersom vi precis har köpt oss ett hus som vi har börjat renovera (som dokumenteras flitigt på bloggen). Sen att vi varken är snabba eller särskilt händiga är en annan femma.

  Tack för din grymma blogg!

  Gilla

 12. Ping: Mina tre bästa bloggar. | #blogghen

 13. När jag behöver få distans till saker så brukar jag läsa bloggarna Vilda barn (http://hostlycka.blogspot.se) och Jordliv http://www.jordliv.com. Har du läst dem? Det är samma Maria som skriver. Hon skriver om föräldraskap, feminism, mat, andra kulturer, rasism med mera. Ibland håller jag inte med och ibland vill jag lovsjunga det hon skriver, och det är väl det som är det braiga. Källor till inspiration är de i alla fall, inte minst på grund av de vackra bilderna.

  Gilla

 14. Jag letar också bloggar, för att se hur andra gör. Har aldrig läst själv men fick höra att jag borde blogga. Sagt och gjort. Så jag kan bara tipsa om min egen som jag får mycket fin respons på. Den är inget för den som letar gullegull och fluff fluff. Den har långa inlägg om min vardag som läkare, sexbarnsmamma och egen företagare och mitt krig mot tvätt, städ och stök. Min kamp skulle man kunna säga…
  There it is, voltairesvardag, da shit!

  Gilla

Kommentera

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s