Och fastan varar hela vägen fram till påsk.

Ja hörni, jag tänkte försöka mig på något slags sociala medier-rehabilitering. WHAT kanske ni ropar. DET KAN INTE VARA SANT kanske någon säger. NU ORKAR JAG INTE MER kanske någon hulkar fram under kaosartade former. Ni kan vara helt lugna dock, för själva rehabiliteringen tänkte jag inleda främst på kvällstid. Sådär efter 20-21-snåret när det annars är lätt att jag fastnar i soffan med en smartphone i handen och en dator i knät, spenderandes ett antal timmar på att göra exakt ingenting.

Timmar där jag scrollar med tummen. Uppdaterar flödet. Kollar twitter. Kollar instagram. Kollar facebook. Repeat.

Det är lite rövigt med tanke på hur ofta jag säger att jag önskar att jag hann läsa mer. Se mer film. Virka mer. Baka. Dona. Pyssla. Greja. Skriva brev. Träna. Promenera. Allt det där jag egentligen vill fylla min tid med. För egentligen så skulle jag ju hinna allt det där med råge, om jag bara la lite mindre tid på att kolla vad alla andra har för sig hela tiden. Jag kommer inte att gå in för det med hårdhandskarna, men jag tänkte iallafall ge det ett försök.

Känner ni igen er och hur gör ni med skärmtid?

20131117-131104.jpg

5 reaktioner på ”Och fastan varar hela vägen fram till påsk.

 1. Ungefär så ja. Fast med dn och aftonbladet och ibland svd, så jag riktigt kan ladda med alla katastrofer som händer i världen. Och så lite aktier ibland på dagtid, och herregud ja. Jag är en yuppie.

  Gilla

 2. Jag har börjat ha varannan dags facebookfasta, i kanske en och en halv vecka nu. Funkar bra för mig, blir lite mindre stressad!

  Gilla

 3. Ja, så pass att jag ofta funderar på vad jag gjorde innan instagram.. Lite skrämmande känns det, att jag blivit så beroende av telefonen att den ibland följer med på toa. Och jag måste alltid ha den när jag ammar eftersom jag tror att jag kommer dö av tråk annars! Vilket jag förstås inte gör då min ettåring ammar i typ 5 minuter.. Det är riktig skön omväxling att fastna i en bok då & då, även om jag ligger vaken & läser länge på kvällarna tycker jag att jag inte blir lika trött av det.

  Men nu ska jag nog faktiskt inspireras av dig & tänka på att dra ner lite på skärmtiden!

  Gilla

  • Det är så lätt hänt att fastna i scrollträsket och att tycka att all ickeskärmtid är döööötrist. Så idiotiskt egentligen, att en inte kan kissa skärmfritt utan ha tråkigt. NÄR BLEV DET SÅ?!

   Gilla

Kommentera

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s