Receptet till en härlig dag i bästa *carpe diem*-stil.

20130627-124006.jpg

Jag tänkte dela med mig av ett framgångsrecept till den perfekta dagen, inspirerat av en viss söndag som vill vara anonym.

1. Grunda med en kväll där du inte äter någonting. Detta ska helst bero på att huvudingrediensen i den gomiddag som du/din vän lagt två timmar på att preparera blivit så dålig att den är oätlig och smakar ”härsket kön”. Detta upptäcker du inte precis förrän servering. Försök sedan titta på Netflix utan framgång, då tekniken strular. Få igång det strax efter att du slutat bry dig. Smartphonesurfa bort hela episoden av vänner du sett tre miljarder gånger förut. Gå och lägg dig hungrig.

2. Vakna 05.35 av att grannen ovanpå, vars storhetstid gissas ligga kring -95, börnar på någon ”cool” ”housemusik” med ”bra tryck” och därmed väcker samtliga familjemedlemmar. Samtliga får gärna ha svårt att somna om. Har du en partner kan hen springa upp och vråla JÄVLARSHELVETEHURDUMIHUVUDETFÅRMANEGENTLIGENBLI. Om inte kan du göra det själv. Gnissla tänder. Kolla upp grannen på LinkedIn. Försök endorsa hen för ”some heavy partying” och ”diverse störande moment” men misslyckas. Somna om efter en stund. Bli ful av sömnbristen.

3. Hinn knappt vakna innan du får migrän. Ha ont och var ful.

4. Få mens några dagar innan den skulle komma, helt omotiverat och oförberett. Ha ont och var ful.

5. Somna när du lägger den eventuella ungen. Vakna alldeles för sent för att hinna äta eller hitta på någonting vettigt med resten av kvällen. Gå och lägg dig igen.

Jag säger inte att något av det ovanstående är självupplevt eller att det har hänt idag. Jag säger bara att jag ska torka dreglet ur mungipan, borsta tänderna, fixa min menskopp och gå och lägga mig igen och försöka igen imorgon.

En reaktion på ”Receptet till en härlig dag i bästa *carpe diem*-stil.

Kommentera

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s