Att bo med ett barn.

Ja alltså, jag vet inte vad ni har för grejer hemma men ifall ni letar på marknaden efter en pryl som kan tömma en bokhylla med ett fåtal svepande rörelser, tömma alla kökslådor på mindre än en halv minut, slicka på mattan, gnugga banan i soffan och tömma sin last på golvet så är jag rätt säker på att det är ett så kallat ”barn” ni letar efter.

Jag har aldrig ansett mig själv vara inredningsintresserad, iallafall inte mer än att jag någon gång sneglat på någonting med rubriken ”nyhet” i IKEA-katalogen. Däremot tycker jag om att ha det fint runt omkring mig och försöker därför halvhjärtat att skapa mig ett fint hem. Trodde jag. Det försvann liksom litegrann när det flyttade in en pruttande bulldozer i det blogghenska hushållet.

Såhär har vi löst det: Inga ömtåliga grejer i V-nivå (som numer sträcker sig över hela spektrat fisk-fågel), ingenting dyrt (lätt avhjälpt med studentikos ekonomi) och ingenting som hade blivit fullständigt obrukbart av en droppe eller för dens skull en liter ketchup. V är ju nyfiken och vill utforska, så varför ska hen straffas och begränsas av att vi vill ha det fint? Visst, en kan lära barn att sitta stilla, inte springa, inte hoppa, inte leka, men hur kul är det egentligen? Hur kul är det att inte få ha fötterna i soffan i sitt eget hem? Att inte få röra någonting i bokhyllan eftersom att det går sönder? Går någonting sönder så beror det ju knappast på en illvilja från barnet utan på en ostrategisk placering av föremålet från vår sida.

Nej, fint kan vi ha det sen. Tills dess har vi det mysigt och avslappnat i vår blocketsoffa med fötterna på 150-kronorssoffbordet. Där ligger vi och läser loppisböcker, luktar på plastblommor i plåtkrukor medan vi tittar på vår ful-tv. De nedre hyllorna i bokhyllorna består av V-grejer. Leksaker, böcker och sånt som tål att rivas ut. Så ja, fint kan vi ha det sen.

IMG_3841

 

Schäkta popkonsten, men så kommer det att vara framöver nu när bildbanken är trasig. BUHU *spelar på världens minsta violin*

Kommentera

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s