Råd och tips.

Gör backup på era grejer ofta är ni snälla. Så slipper ni grina framför en uppgiven tekniker på macforum.
Mvh, blivit av med ett halvårs bebisbilder pga plötsligt död hårddisk. 20140217-191621.jpg

13 thoughts on “Råd och tips.

 1. ÄÄeeeh fy fan! Jag råkade en gång radera ett halvårs bebisbilder från min mobil. Hade iofs mig själv att skylla. Jag lider verkligen med dig. Numer så sparas de automatiskt i Dropbox. Fick lära mig att använda det den hårda vägen.

  Gilla

 2. Jag har en kollega som hade ett par tusen bilder på sin jobbdator (mac), utan backup. Först började datorn jobba långsamt, och fladdra lite, sen tvärdog den en dag. Hon bröt ihop och var förtvivlad över alla förlorade bilder, men lämnade datorn till it-teknikern som lovade att försöka trolla fram bilderna igen. Exakt hur de gjorde vet jag inte, men hon fick tillbaka alla bilder och alla dokument som var sparade på hårddisken. Så se till att lämna datorn till någon som vet vad hen gör, så att hen inte sabbar något.
  Förr hade vi PC som jobbdatorer, men så skulle vi hotta upp oss och få varsin mac. Vi trodde att vi aldrig skulle få några problem, men det är en hel drös av macarna som har brakat ihop trots att de inte alls är särskilt gamla eller misshandlade. Våra PC var inga högstatusmaskiner, men de arbetade och stretade som gamla rejäla traktorer utan att braka ihop.

  Gilla

  • Tack för stödet, men lyckades inte hela vägen. Har inga förhoppningar om att rädda resten men är istället glad att jag är en flitig instagrammare samt att vi har många hobbyfotografer i vår närhet. Finns massa bilder från barnets ettårsdag tex!

   Gilla

 3. Åh nej! Jag vet allt för väl hur det känns. Vi hade inbrott för ett par år sedan och då fick de med sig min dator, som bland annat innehöll en massa bilder och filmer på vårt barn, t ex när vi filmat hennes första steg 😦 Dumma jag har dock ändå inte blivit så mycket bättre på det där med backup *slår mig själv på fingrarna*

  Gilla

 4. Känner med dig! Det är nu man ska säga nåt sådär tvångsuppmuntrande ”ja men HAN ÄR JU ÅTMINSTONE INTE FÖRSVUNNEN”. Som om det skulle hjälpa, hehe..

  Om det ”hjälper” så har jag i alla fall varit med om exakt samma.

  Förresten.. när jag ska kommentera måste jag fylla ut ”? x sju = 56”. Okej vad hände med lätta tal? Detta är kanske inte supermegasvårt helst eftersom sjuans tabell råkade vara min favorittabell i skolan men ändå? Det finns ju folk som inte rä lika ”lyckligt lottade” som mig när det gäller sjuans tabell (och ja, jag har druckit kaffe, skulle kunna skriva tretton rader till)

  Gilla

  • Haha! Din kommentar är rätt uppmuntrande än då ska du veta. Och ja, jag fattar inte varför en måste vara ett geni för att kommentera här? Det är på gränsen till att vara för svårt för mig!

   Gilla

   • Haha! När jag såg talet jag skulle skriva svar på för min kommentar ovan kände jag mig så fantastiskt blåst. Jag skyller på att språk är min grej och plockade helt sonika fram miniräknaren. Tada! 😀

    Gilla

Kommentera

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s