Veritabel akademisk sopa.

Nu är det ju konstaterat att jag krystade ut samtlig akademisk kunskap samtidigt som efterbörden för kvar i hjärnkontoret finns den då rakt inte. Har precis färdigställt mitt första skolarbete på avancerad nivå efter föräldraledigheten och GUDARS SKYMNING vad jag har glömt grejer. Köm knappt ihåg hur en gjorde en sån här hällkänvisning eller vare nu heter.

Nej, men allvarligt. Det var den värsta smörjan jag någonsin producerat. Som tur är så berodde haveriet till största del på tidsbrist och inte på att kunskapen är oåterkallelig. Nu när jag har lämnat in är det bara att skämmas, göra om och göra rätt. Nästa gång är det jag som lämnar in en examination med klanderfria referenser, splendid akademiskt lingo och helt jäkla magisk innehållsförteckning! (Och framförallt så ser jag till att inte vara förkyld och skola in på förskolan hela veckan innan inlämning)

Lika delar ångestladdad och peppad nu. Märklig mix. Misstänkte att det skulle kunna komma att bli såhär, men var väl kanske inte beredd på att det skulle kännas som ett sånt haveri. Jag har ju en fallenhet och ett intresse för min utbildning, men hade kanske liksom glömt av att studier på de här nivåerna inte sker av sig själva utan faktiskt kräver en hel del tid och engagemang.

Är det någon som har tagit ett studieuppehåll och känner igen sig? 

Bild 2013-11-12 kl. 23.55

5 thoughts on “Veritabel akademisk sopa.

 1. Eh, JA! Jag kände mig som världens största sopa efter föräldraledigheten. På första kursen fick jag till och med en rest, något jag undvikit under hela min utbildning för jag hatar rester då det gör mig stressad. Lider också av en för hög ambitionsnivå, så skäms när jag lämnar in skräp. Även fast jag får godkänt så skäms jag lite. Jag tyckte att pluggandet var en promenad i parken (nästan) innan jag fick barn, men nu… man måste ju ha en helt annan disciplin. Innan barnet kunde jag ju plugga när som helst, nu är det ju en aningens svårare att sitta en hel helg liksom. Heja dig!

  Gilla

 2. Jag har ju tänkt ta itu med den så efterlängtade masterexamen under min föräldraledighet men nu är jag bara rädd. Hur ska jag någonsin klarar av det arbete som krävs?! Jag inser ju att utrymmet att kunna plugga närsom och hur mycket jag vill/behöver bara inte existerar och det känns inte alls bra. Så jag väntar och väntar på att bli pepp och beredd att ge upp vissa saker… När det nu kommer att hända…

  Gilla

 3. Ja! Jag pluggar mellan amningarna och lämnar över femmånaders-bebisen till pappan. Disciplinen är det inget fel på, men tiden, var är den?! Särskilt när bebisen sovvägrar på kvällarna, då jag tänkt skriva inlämningsuppgiften. Men det är som det är och blir som det blir tänker jag! Man är väl inte mer än människa?!

  Gilla

 4. Hej vilken bra och kul blogg du har! Jag har läst flera inlägg nu i natt. Såg att du bland annat ville köpa mer ekomat. Känner du till http://www.arstiderna.com/ ? Jag har köpt lådor hos dom i åtta år. Tack vara detta har jag råd med eko. Det är dessutom hemleverans 🙂

  Gilla

 5. Oooo ja! Fast för mig var det inte studiepaus utan jobbpaus. Jag var föräldraledig ett helt år (inte alls planen från början, men ibland skiter sig all planering) och när jag kom tillbaka från ”ledigheten” var det som att börja helt från början igen. För det första kom jag inte in i huset där jag jobbar för att jag inte kunde hitta nyckeln, för det andra hade jag glömt alla koder till dörrar och inloggningar. Sen råkade jag också jobba som butikschef med nästa 40 anställda, då ska man helst stå stadigt när det blåser och vara säkerheten själv. OMG! Det tog mig i runda slängar fyra månader innan jag kunde börja andas normalt igen. Men sen blev det lika kul som vanligt och det kändes som om jag aldrig varit borta. Vad jag försöker säga med min rant är att det blir bra igen! Låt det bara ta lite tid och var snäll mot dig själv. Att få barn är den största jäkla omställningen i livet ju!

  Gilla

Kommentera

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s