Era bästa barnappar?

Häromdagen blev vi med iPad. Eller ja, den har inte kommit än men vi har beställt en och tänker att den på mången vis förmodligen kommer att vara en välkommen liten grej i hushållet. Längtar lite. Inte överdrivet dock.

*ligger och väntar under brevinkastet* *tittar upp genom brevinkastet* *tittar på klockan* *skriver brev till tomten* *kollar orderbekräftelsen* *ringer elgiganten* *gråter* *vrålar MEN VARFÖR KOMMER HEN INTE*

Hör ofta människor (ofta äldre sådana *ler hisnande generaliseringar*) racka ned på teknik och få det att låta som att en iPad eller telefon i händerna på ett barn (eller för all del en vuxen) skulle vara det mest svikande och VEDERVÄRDIGA en som förälder kan göra. VART ÄR VÄRLDEN PÅ VÄG!!! OSV!!! MEN eftersom att jag inte utgår från att all teknik är av ondo utan tvärtom kan vara ett pedagogiska och SUPERBRA verktyg så tänker jag att det kommer bli skitroligt att sitta och spela, läsa och greja tillsammans med mitt lilla ong. Kolla barnkanalen under en filt, skypa med mormödrar och farmödrar och diverse som befinner sig minst 150 mil bort, måla, spela och grej. 

Så nu behöver jag er hjälp. Vilka är de bästa, roligaste och mest pedagogiska apparna/sajterna?
Gärna både typ filmer, spel och interaktiva grejer. 

Och while we´re at it: Vilken dagstidning är vettigast/bäst att prenumerera på i plattan?

Image

13 reaktioner på ”Era bästa barnappar?

 1. Generellt tips för V: Toca Boca är åsm! Missa inte heller Filimundus Pippi-app (HELT AMAZEBALLZ) samt Pettson och Findus-appen. Sen finns även enstaka bra appar, tex Sago Mini Flyer och Lego Duplo Trains.

  Gilla

 2. Älskar vår iPad och det gör Ivar med. You tube är ju väldigt användbart. Vi har apparna:

  * Vem? (med Stina Wirséns böcker som man får köpa för 15 kr/st.
  * Mumin – Hur gick det sen? (en interaktiv bok, köpt)
  * Knacka på! (Interaktiv bok, köpt).
  * Moobaa (bilder på djur som gör ljud, köpt)
  * Talking Ben (den är ju gratis och lite dryg med reklam men Ivar gillar att hunden härmas)
  * Lilla pigan upptäcker stora världen (en interaktiv bok)

  Ett tips, om du inte redan har koll på det, är sidan pappasappar.se.

  Gilla

 3. Läste en artikel i Föräldrakraft (http://www.foraldrakraft.se/) om ett barn som hade fått så himla stor hjälp av att ha en ipad. Det var hens sätt att kommunicera med världen, genom att lätt kunna ta fram bilder och förklara saker därigenom. Så mycket lättare än att laminera massa bilder själv. Tyckte det var himla inspirerande.

  Hursomhelst, även om man inte har ett barn med funktionsnedsättningar så behöver man inte underskatta de enkla sakerna som att ba dutta på skärmen och ljud/former dyker upp. Bloom till exempel! (https://itunes.apple.com/en/app/bloom/id292792586?mt=8)

  Och inte att förglömma, ett rejält jävla skydsskal till ipaden. Så kan man såsa med den i köket också, när du lagar mat ala master chef. *ler tomatsås över hela skärmen*

  Gilla

 4. Radioapan är bra och poppis hos vårt barn (snart 4). Det finns småspel och även en del med sånger och små sagor. Gillar också att djuren inte är könade, tror inte att jag någon gång hört dem säga han/hon om något av djuren. Och så håller jag med om Toca Boca, bra skit! Vår unge tycker det är hysteriskt roligt när monstren i Toca Monsters spottar ut maten 🙂 Jag (och barnet såklart) gillar också Memospelet från Egmont.

  Gilla

 5. Min 18 månaders gillar Radioapan, Sago mini forest flyer, Vem?-böckerna (Stina Wirsen), Natti Natti. Toca Boca appar typ Toca House, Toca Tailor, Toca Hairsaloon. Duplo Peek-a-boo och nån annan från duplo där man ska lämna ett paket till ett lejon. Och så svt-play appen med alla barnprogram. Säkert en massa andra också som jag inte kommer på nu när jag inte har paddan framför mig.

  Gilla

 6. Ett tips är att kolla hemsidan pappasappar där dom betygsätter och recenserar appar efter olika kriterier. Där finns tex appar för förskolan, vilket Elliot just nu älskar där han pysslar med alfabetet. Väldigt bra hemsida!

  Gilla

 7. Det mesta från Sago Mini går hem hos min ettåring. Ett annat tips är att skaffa ett barnvänligt fodral till paddan (Fisher Price har ett som skyddar bra). Ungen hann spräcka glaset på min innan vi gjorde det…

  Gilla

 8. Jag sitter barnvakt till en litet barn, och när hen får tag på ipaden är det omöjligt att ta den ifrån kidden. Jag skulle typ på riktigt kunna lämna hen med paddan, gå ut och festa och komma hem tio timmar senare och hitta barnet på samma position. Så jag försöker att inte fokusera på den för det blir så himla jobbigt då… Men jag tror också att det går att ha ett hälsosamt förhållande till en padda!

  Gilla

Kommentera

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s