Tankar om förskolan.

Så kom den då, den första dagen när lillpulvret tog på sig ryggsäcken och masade sig iväg till förskolan. Imorse innan de gick iväg hade vi fullt upp med att namna kläder med stryklappar och försöka hitta några vettiga ombyten att skicka med. Känns som en hel vetenskap att försöka pricka av allt man behöver veta? Iallafall. Det kändes sorgligt, fint och lite läskigt när jag pussade henom hejdå, men jag är någonstans övertygad om att det kommer att gå bra. Hen har fått plats i en småbarnsgrupp som är relativt liten på en förskola som har en stor gård och det känns skönt.

Vad tiden har gått fort ändå. Jag tycker att det var alldeles nyss det låg ett litet barn jag inte kände på bröstet. Nu ska hen ha sångsamling, sitta på en egen stol och äta, åka på utflykter och .. och *snyftar högljutt* BLI STOOOR  *hivar min kaffekopp i väggen*

Vi delar på inskolningen så de första dagarna tar J och resten tar jag. Tanken framöver är att V ska gå i förskolan ca 9-16 tisdag-fredag och vara hemma med sin pappa alla måndagar i vår. De veckorna jag har mindre att göra i skolan kommer jag att ha henom hemma de dagarna jag kan och hinner alternativt lämna/hämta så att dagarna blir kortare.

Mitt stora lilla barn. 

Image

 

 

 

 

8 thoughts on “Tankar om förskolan.

 1. ååh *tårar i ögonen* jag hulkgrät ju första gångerna som jag lämnade Ivar. Nu vinkar han glatt hej då och verkar tycka att förskolan är toppen. Jag förstår inte, när blev de så här stora?

  Gilla

 2. Åh, minns inskolningen för Joppe, som inte var den lättaste. Men nu vinkar han glatt hej då och det är så roligt att se allt nytt han lär sig. Och så blir han såklart helt hysterisk när det är någon förskolegrej han vill göra eller titta på och som vi inte fattar. Haha.

  Gilla

 3. Det här är inte menat som en syrlig eller negativ kommentar, men jag tror minsann att det är första inlägget, som jag läser, där du könar lill-klonen.
  Känner mej oförklarligt uppspelt över att jag gissade rätt kön och inser i samma stund att jag har på tok för mkt fritid…

  Gilla

  • Jag har släppt på det mer och mer på instagram på slutet då jag tänkt att de flesta redan visste. Men då vet jag att det inte varit så! Får ta och tänka på det 🙂

   Gilla

 4. Haha Bella, jag njuter av att läsa din blogg. Du är så förbannat rolig med dina uttryck och jag sitter ofta och skrattar för mig själv. Ville bara säga det! Hoppas livet leker! Kram från prytzan!

  Gilla

 5. Ska du verkligen namna hennes kläder, är det inte att sätta henne i fack och förutfattade förväntningar? Och du kallar dig feminist…

  Gilla

Kommentera

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s