Online-KBT efter traumatisk förlossning.

Här om dagen fick jag ett mail från en person som gick i min parallellklass i gymnasiet. Hon har letat sig från umeå till linköping och studerat psykologi och är nu inne på slutspurten, som det verkar. Hon hade läst bloggen, sett min ilska över diverse skit som drabbar morsor och bad mig tipsa er om en studie hon och hennes klasskamrater kommer att genomföra i vår, som sitt exjobb. Studien kommer att erbjuda Kognitiv Beteendeterapi över internet till personer som genomgått en förlossning de fått psykiska besvär efter. Eftersom att jag själv upprörs något otroligt över den undermåliga vården som patienter erbjuds (eller inte erbjuds) efter sina förlossningar

Det tycker jag låter kanon, så här kommer lite mer information om projektet.

Psykologisk behandling (KBT) via internet för mammor med jobbiga förlossningsupplevelser!

En förlossning är för de flesta kvinnor en omvälvande upplevelse som inte liknar något de tidigare varit med om. I efterhand kan en del minnas förlossningen med glädje men för många är förlossningen ett minne av något jobbigt.

Nu startar ett forskningsprojekt (LAURA) vid Linköpings universitet som riktar sig till personer som idag mår dåligt till följd av sin förlossning och som önskar att få KBT-behandling för det.Personer som har haft jobbiga förlossningar är en grupp som bör erbjudas behandling men där vården många gånger inte räcker till. För en del blir tanken på en ny förlossning så läskig att de väljer att inte skaffa fler barn även fast de skulle vilja, en del kan få svårt att sova eller ofrivilligt påminnas om förlossningen i sin vardag. På vilket sätt det påverkar är individuellt men gemensamt är att alla har haft en jobbig förlossning.

För intresseanmälan, gå in på www.studie.nu, under ”kommande studier”.

 

2 reaktioner på ”Online-KBT efter traumatisk förlossning.

Kommentera

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s