Att hjälpa någon annan.

I början av november så skickade jag in ett salivprov tillsammans med en anmälan till Tobiasregistret. Ett register som finns till för att människor med svåra sjukdomar ska kunna hitta en stamcellsdonator, ifall de skulle hamna i en  livsavgörande situation där det behövs.I veckan fick jag ett mail om att jag nu, efter undersökningar, är godkänd som donator och att jag står med i registret fram tills dess att jag är 60 år, om jag inte avanmäler mig. Det känns så himla bra. Jag vet inte om jag någonsin kommer att behöva donera mina stamceller till någon men kommer det att behövas och jag får en förfrågan så kommer jag självklart att ställa upp.

Vill du inte donera stamceller medan du är i livet, oavsett anledning, så är och måste det få vara helt okej. Däremot kanske du kan ta ställning till huruvida du kan tänka dig att donera dina organ efter att du dött? Att anmäla sig till donationsregistret tar bara någon minut och oavsett om en väljer att donera sina organ eller om en väljer bort det så är det en bra sak att iallafall ta ställning så att ens anhöriga ska slippa fatta det beslutet, om det allra värsta någon gång skulle inträffa.

HÄR kan en registrera sig i Tobiasregistret och HÄR kan ta ställning till organdonation.

20140111-184211.jpg

7 reaktioner på ”Att hjälpa någon annan.

 1. Anmälde mig till båda i fredags! Jag tror jag redan anmält mig till donationsregistret, men tobiasregistret är nytt för mig. Tack vare dig så vet nu jag och min familj vad vi ska göra!

  Gilla

 2. Fint gjort! Och viktigt. Jag har anmält mig till donationsregistret. Kan tyvärr inte anmäla mig till tobiasregistret pga sjukdom. Kan inte heller lämna blod av samma anledning. Är tacksam för de som lämnar blod ifall jag kommer behöva det någon gång och önskar så att jag kunde lämna själv. Lämnar du blod?

  Gilla

  • Jag har försökt göra det några gånger men mitt blod går av någon anledning inte igenom kontrollerna, tyvärr. Ska testa snart igen och se om problemet varit tillfälligt eller om det är kroniskt.

   Gilla

 3. Jag spottade i röret för några veckor sen, tack vare ditt tips! 😀 vill även tipsa om vita arkivet hos fonus apropå saker som inte borde få hända men ändå gör det en vacker dag. Också för att närstående ska slippa tänka på sådana saker som en begravning mitt i en tragedi.

  Gilla

 4. Man kan skriva ut en bunt papper och fylla i hur man vill bli begraven osv. Var lite konstigt att fylla i men jag är inte skrockfull så det kändes ändå skönt att ha det gjort.

  Gilla

Kommentera

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s