Att använda bärsele året runt.

Ergon har ju visat sig vara fantastisk i höstigt väder.

Image

Och på resande fot, inomhus.

Image

Men jag funderar lite på hur en bäst bär en toddler eller ett litet äldre barn när det är rätt kallt och rått ute? För med en liten pluttbebis går det ju enkelt att stänga in diverse armar och barn och andra lemmar (?) under sin egen jacka när en bär hen på magen, men det blir ju mycket svårare med en lite tyngre barnvariant.

V väger 12,5 kilo nu och jag föredrar helt klart att bära honom på ryggen då jag klarar av längre stunder och då han får bättre sikt i färdriktningen (OM JAG INTE ÄR EN LURING OCH SPRINGER BAKLÄNGES!!)
För att det inte ska bli en obehaglig klaustrofobisk situation för honom så går det ju av naturliga skäl inte att ha honom under jackan på ryggen. Därför funderar jag på hur en egentligen ska klä barnet för att det ska bli ett absolut mellanting mellan sahara/sibiren och inte gå för långt åt något av hållen?

Har ni arm och benvärmare på dem? Ska man låta bli att ha jacka? Fleece och regnskydd? Hur gör ni?

Mvh

/Undrande ergopäron

EDIT:

Ja hallå. I samma sekund som jag publicerade detta kom jag på att jag faktiskt har ett fleeceskydd hemma men som jag inte hunnit använda än. Sprang därför och satte fast det på selen och VOILA. Det ser jättebra ut och de små korviga fötterna verkar få plats och hålla sig varma och göttiga i det, så GLÖM ALLT JAG SA så återkommer jag senare när jag hunnit testa det mit bebe. Okej? Okej!

Eller ja alltså SVARA gärna på frågan ändå om det är så att ni har en egen patenterad superbärlösning, oavsett om det gäller ergo eller någon annan sele/sjal.

OKEJ!! *rusar ut bakvägen*

4 reaktioner på ”Att använda bärsele året runt.

 1. Såg plötsligt framför mig hur någon med ett barn på ryggen halkar på en isfläck och landar på rygg. Aaaaaaah! Ha barnet på magen i istider tänker jag bara, då kan man ju ta emot sig med armarna i alla fall. Mvh Säkerhetsintresserad/Paranoid/Undergångsfanatiker

  Gilla

 2. Kanske tråkigt svar men… Min tvåochetthalvtåring sitter inte så långa stunder längre, och jag sätter på henne exakt samma kläder som jag skulle gjort om hon bara skulle gå själv eller åka vagn. Långa byxor och högre stövlar minimerar risken för bar hud på benen. 🙂 mössa som barnet gillar och helst kan sätta på själv, så slipper man böka själv eller be någon om hjälp, hemska tanke!

  Gilla

 3. Förra vintern för då ett och ett halvtåringen: vanlig overall. Långa tjocka strumpor. Väpnarluva som hon inte kunde ta av själv! Fick lära sig att stå bakom mig på bänk som jag satt på och hoppa upp den vägen. Många oroliga tanter. 🙂

  Gilla

 4. Det finns bärskydd i olika tjocklekar, vi har ett som är som en vinterjacka, skyddar från regn och rusk (kanske inte värsta värsta sorten men så hurtiga är inte vi så vi springer runt ute då) från mam. Det finns sommarmodeller och mittemellanmodeller också. Och om man vill vara sån så finns det ju jackor med hål för barnets huvud i ryggen, om man vill storsatsa jag menar.

  Gilla

Kommentera

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s