Om jag var Lotta Lundgrens hemmafru.

De senaste veckorna så har jag varit så innihelvete matlagningsinspirerad. Här hemma plöjer vi just nu Masterchef Australia eftersom att det råkar vara DEN BÄSTA SERIEN NÅGONSIN. Seriöst. Om ni gillar matlagning det minsta så leta reda på en stream eller någon digital videobutik och plocka ned i den digitala varukorgen tillsammans med lite popcorn och banana skids. Domarna är så himla genomgulliga och goa och det finns liksom INGET hat, hån, smädande eller annat trökigt element inblandat. Alla är trevliga, peppiga och dessutom består en säsong av över 80 avsnitt vilket innebär att den räcker HUR. LÄNGE. SOM HELST.

Har pga peppen utökat det nyårslöfte jag avlade här om dagen. Jag vill nämligen bli bättre på att i stort ta mig utanför min comfort zone vad gäller matlagning. Laga rolig vegetarisk mat. Testa nya tekniker. Lära mig att stycka fågel och filea fisk. Flambera. Fritera. Göra matlagning ännu roligare än vad jag redan tycker att det är. Så igår råkade vi komma hem med världens största matberedare från mellandagsrean. Nu ska det minsann rivas morötter, göras pajdeg och gazpacho så det står HÄRLIGA TILL!

Idag blev det ett Lotta Lundgren-recept. Är så jäkla kär i den kvinnan va. Allt hon rör vid blir ju fasen till guld. Fick hennes kokbok ”10 lektioner i matlagning” i julklapp och den var så jädra bra, rolig, insiktsfull, smaskig, klok och feministisk att jag var tvungen att genast beställa hennes första ”Om jag var din hemmafru”.  Den är i sin tur baserad på hennes matblogg som receptet alltså kom ifrån. Vi åt det HÄR och det var himmelskt och tog töntigt lite tid att göra.

20131227-204853.jpg

2 thoughts on “Om jag var Lotta Lundgrens hemmafru.

  1. Jag älskar Masterchef Australia!! Det är ett så genomtrevligt program och som du säger finns inget hån eller elaka kommentarer från domarna någonsin.

    Gilla

Kommentera

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s