En tjuga i fickan för en bulle i ugnen.

Nu är musikhjälpen igång och det ÄLSKAR jag! I år går pengarna till kampen för att alla ska ha rätten att överleva sin graviditet. Varannan minut dör en människa i komplikationerna av sin graviditet och är det så himla fucked up att det inte ens finns. Att vara gravid och föda barn är inte bara ganska tungt och svettigt, det är dessutom jävligt farligt om en inte har möjligheten att få bra vård och trygga förutsättningar.

20131211-213232.jpg

Här är jag hemkommen från sjukhuset och den kontroll av vattenavgång vi åkte in på strax efter fem, torsdag den elfte oktober. Vi blev hemskickade och bilden är tagen strax innan jag fick ondare än jag någonsin tidigare har haft. Strax innan jag blev tröttare, räddare och svagare än jag någonsin varit förut. Strax innan jag genomgick ett 30 timmar långt värkarbete. Iklädd landstingets nättrosor (THANK GOD för den uppfinningen! Betalar dyra pengar för ett hundrapack) och med TENS-elektroder fastklistrade på ryggen.

20131211-213255.jpg

Och här är jag efteråt. Efter ett dygn av smärta, rädsla, trötthet, illamående, blödningar, oro och feber. Efter den bitterljuvaste av  vedermödor. Fortfarande darrig av adrenalin och droger. Fortfarande svettig av ansträngningen. Vilken tur jag har som bor i ett land där vården är skattefinansierad. Det är den dessvärre inte överallt. Så nu tycker jag att hjälps vi åt så att musikhjälpen får in pengar till plasthandskar, barnmorskor, lokaler och preventivmedel. Pengar och utrustning som går till människor som behöver det.

Så jag tänkte såhär. En bulle kostar ungefär 25 kronor. En bulle eller en undermålig kopp skitkaffe, som säkert både är svagt, kallt och får dig att kila på toaletten i tid och otid. Det är 25 kronor som många av oss kan avvara. Om vi alla tar och ser att pengen i fickan istället för att gå till en kanelbulle går till en bulle i ugnen så kan det bli kanonmycket pengar. Skänker alla mina instagramföljare 25 kronor var så blir det över 40000 kronor. Skänker alla mina twitterläsare 25 kronor så blir det typ 100000 kronor. HUNDRA PAPP! Fattar ni hur mycket det är? Nu hjälps vi åt. Tillsammans är vi starka. PREGGERZ UNITE!

HÄR kan ni följa insamlingen som redan fått in 1250 kronor. WOHO! Nedan följer en beskrivning av hur du går tillväga för att skänka pengar.

1. Ta upp telefonen
2. Skriv ”ok25 En tjuga i fickan för en bulle i ugnen” i ett sms. Det ska vara utan citationstecken och med beloppet 25, 50, 100, 200, 300, eller 500 kronor. Se bild nedan!
3. Skicka ditt sms till 72999
4. Sprid ordet! Berätta för alla du känner. Dela insamlingen på sociala medier. Lyssna på musikhjälpen. Tack! ❤

20131212-072913.jpg

13 thoughts on “En tjuga i fickan för en bulle i ugnen.

 1. Jag kanske är en korkad men jag fick inte till’et. Skrev nog fel. Tänker att jag är ooooerhört intelligent (ö hehe) så om jag inte fattar kanske det är fler puckon som jag som behöver ett förtydligande. Skare stå följande:

  OK20 EN TJUGA I FICKAN FÖR EN BULLE I UGNEN

  Mvh stupid

  Gilla

 2. 1. Bra med insamling!! Hoppas alla som känner att de kan bidra tar möjligheten att göra det.
  2. Även om musikhjälpen har just temat att alla _kvinnor & tjejer_ ska få överleva sin graviditet, så tycker jag det är viktigt att påpeka att det är väldigt trans*exkluderande. Det är inte bara kvinnor som har problem med att överleva deras graviditet, vilket är jätteviktigt att inkludera i detta. Hade uppskattat om du kunde ändra i blogginlägget och skriva att _alla_ människor har rätt att överleva deras graviditet.

  Ps. Älskar din blogg!

  Gilla

Kommentera

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s