Svar på frågorna.

Vilka är dina förebilder?
Vilken fråga. Jag älskar folk som bara GÖR. Som tar sin kreativitet, sitt engagemang och bara förändrar världen. Typ Ida Östensson. Och Lina Thomsgård. Och massa andra balla brudar. Jag gillar Underbara Clara och Hanapee också!

TACONIGHT, du har bröd + köttfärs men sen får du bara välja TRE ingredienser. Vilka blir det?
Åh herregud, den här frågan har jag fått en gång förut och jag har tamigfan aldrig fått sån existentiell ångest som jag fick när jag behövde välja. Det jag tror att jag kom fram till var den HÄR ananas och chilisalsan, gräddfil och någon stark ost.

JULAFTON du får bara ta TRE saker på julbordet, hur tänker du?
Men herregud, försöker du ta livet av mig? Jag klarar mig inte utan rödbetssallad iallafall, det är ett som är säkert. Sedan hade jag velat ha köpekalvsylta och köttbullar. Mvh spännande_forever87

Har du funderat på att spela in en podcast?
Ja! Däremot har jag ingen att podda med och jag tycker att det känns lite VÄL mycket att sitta och resonera samt prata med mig själv i en halvtimme eller så. Så tills det dyker upp någon, Moa och Matilda bjuder in mig att gästsnacka eller Ohemul flyttar till Göteborg så får det ligga vilandes i tankebanken.

Vad jobbar din pojkvän med?
Han jobbar på ett företag som säljer medicinsk utrustning till apotek, vårdcentraler och landsting.

Tror du att jag kan ha likadan frisyr som Adolf Hitler utan att folk tittar på mig och tror att jag försöker imitiera honom medvetet? Har nämligen klippt mig själv och frisyren blev lite konstig och nu är jag rädd att mitt hår kommer att se ut som Adolf Hitlers om jag kammar det åt sidan (och sidbena är den bästa lösningen just nu).
Jag tror att, med tanke på att du är Hej sonja, att risken inte är alltför överhängande att du skall råka bli förknippad med mister H. Jag tycker att du ska experimentera loss med frisyrerna och ha det du själv gillar.

Vart ska ni flytta rå?
Lundby/Bjurslätt rå. Det ligger på hisingen rå. Om lägenhetsbytet går igenom rå.

Hur tyckte du det var att vaccinera bebishen?
Det är ju bara fullblodssadister som njuter av att kötta ned nålar i små svulstiga bebislår, så nja det var inte riktigt min grej. Särskilt inte när hen var sådär superliten och det verkligen gick att se att hen inte hade en frekkin aning om vad som pågick. Hu.

Dina bästa film-, bok- och musiktips? Samt, hur många sorters julgodis är det rimligt att göra till denna jul?
Film – La vita e bella, om en vill se en mysig italiensk film. Eller armageddon om en vill njuta av gammel skämsfilm där Brucan spränger en komet inifrån. Eller ciderhusreglerna om en vill mysa med äppelplockning i Maine. Såg andra hunger games-filmen här om veckan och tyckte den var riktigt bra.
Vill du må riktigt genomdåligt föreslår jag att du ser Requiem for a dream.

Vad gäller julgodiset så tycker jag att det är rimligt att göra så många sorter att du efteråt säger att du ”minsann aldrig mer ska göra såhär många sorter” men ändå gör det nästa år.

Om du vill sätta på dig ett par lurar, dra upp volymen till max och bara NJUTA, vad lyssnar du på för musik då?
Ludovico Einaudi! Kolla upp på spottan, oändligt bra. Särskilt I giorni. Sen gillar jag Immanu El och Sigur Ros också. ELLER AVICII FÖR LITE DUNKA DUNKA

Hur tänkte och mådde du under din graviditet? Hade du många andra i din vänskapskrets med barn, eller va du en av de första? Oroade du dig något typ att ” folk skulle försvinna”?
Jag var väldigt orolig under min graviditet. Innan jag blev gravid hade jag precis lärt känna massa nya människor och var ute och festade en hel del. Jag gick i en klass som jag umgicks mycket med och jag var glad, nykär, fri och trivdes väldigt bra med tillvaron. Graviditeten blev ju minst sagt en omställning och överraskning och därför så spenderade jag en stor del av tiden med att känna massa saker. Jag kände glädje och sorg, pepp och oro, ensamhet och gemenskap. Vi var de första i vår bekantskapskrets som fick barn och det blev ju en väldig omställning. När bebisen väl kom så kändes det visserligen som att allting var precis som det alltid har varit, men över tiden så har det blivit väldigt tydligt att livet verkligen har förändrats. Alla vänner försvann inte, men det är klart att det är svårt att bibehålla relationer med sina vänner helt oförändrade jämfört med tiden innan. Det är både sorgligt och självklart. Jag värdesätter det jag har så otroligt mycket men ibland är det svårt att inte sörja och sakna det förgångna. Sedan kan jag inte svara på om det beror på att jag har blivit morsa eller om det beror på att jag alltid har varit en sentimental jävel som saknat svunna tider.

HUR kändes det när han kom, om du ska försöka förklara för en som inte kan tänka sig in i sitsen , behöver lite pepp (e gravid m mitt första!) Alltså.. Tyckte du inte det var läskigt?
Det var superläskigt men fint, såklart. Förlossningen var läskig och hemsk men ledde fram till någonting sjukt coolt, även om jag efter 30 timmar förlossning inte riktigt fattade vad som hade hänt utan mest ville äta ballerinakex. När jag skulle lyfta bebben första gången så glömde jag bort att hålla nacken och såg ut som ett fån när sambon störtade fram. När de körde ned oss till BB så undrade jag hur de kunde lämna oss med ett barn vi aldrig hade träffat förut. Men sen så tyckte jag att tiden på BB var det häftigaste någonsin. Häftigt på ett väldigt gråtigt, utmattat, uppgivet, mörbultat, mjölkstockigt och förvirrat sätt. Det tog ett litet tag innan vi lärde känna bebisen och innan det kändes som att hen verkligen bodde hemma hos oss och inte bara var en bebis som någon hade råkat lägga på soffan. Första tiden var jobbig, med sömnlöshet, feber, mjölkstockningar och baby blues, men det gick över så småningom. I början satt jag och sörjde varenda dag som hen aldrig mer skulle vara så liten som hen var just i den stunden. Det försvann när hen började utvecklas och lära sig grejer. Då blev det bara roligare, för varje dag. Såhär ett år efteråt kan jag bara konstatera att kärleken verkligen är någonting som växer och att jag älskar min lilla onge mer och mer för varje dag. Det är någonting sjukt häftigt du har framför dig och värk, sömnlöshet och oro går över. Var inte rädd att be om hjälp eller att prata om det. Gå med i min post preggo-facebookgrupp sen om du vill. Lycka till! ❤

Vad gjorde du under graviditeten, va du ute som vanligt med dina kompisar fast du drack alloholfri öl typ , eller bäddade du ner dig hemma och blev asocial?
Jag blev rätt asocial. Vi bjöd hem och gick bort till folk under hela graviditeten men jag fick ofta gå och lägga mig halvvägs in i kvällen då jag var trött och illamående. Jag gick inte ut och festade någonting direkt, då jag inte ville kuta omkring med en mage på krogen. Grävde ned mig och deppade inomhus, typ, då det kändes rätt tråkigt att inte kunna leva livet som jag gjorde innan. I det stora hela var jag inte sådär superförtjust i att vara gravid. Det gjorde ont, jag var trött och kände mig ful.

Jag är rätt ny här och vet inte hur ingående du redan skrivit om det här men detta med PMS-medicinen du går på, tell me more!!!
Lite kort så heter den Premalex, är ett SSRI-preparat (antidepp typ)  och den tar jag mellan ägglossning och mensens första dag. Den suddar ut mina PMDD-besvär och jag har fått ett helt nytt liv. Innan så blev jag paranoid, ledsen, orolig, deprimerad och fick inte sällan katastroftankar 14 dagar i månaden. Tiden där emellan blev ofta också jobbig då jag grävde ned mig i tankegångar och liknande som jag hade svårt att ta mig ur när PMS:en väl var över. HÄR har jag skrivit mer om den.

Bio- eller hemmakväll?
Jag älskar att gå på bio!

Vin eller öl?
Oj, svårt. Rött vin hemma och en god öl om jag är ute.

Fotboll: titta på eller spela själv?
Ja, det måste ju bli titta på om jag tvunget måste välja. Alla typer av bollaktiviteter där jag är inblandad som spelare brukar sluta med att någon bryter benet, får en hjärnskakning eller dör. Tyvärr är jag ju inte så förtjust i att titta på 90 minuter jogging heller men det får nog bli det alternativet.

Samhälls- eller naturvetenskap?
Samhällsvetenskap.
Egentid eller kompishäng?
Helt omöjligt att välja. Är en social varelse men tar gärna chansen att få vara barn- och sambofri hemma när tillfälle bjuds.
Dans eller pub?
Pub!
HM eller NK?
HM.

Höger eller vänster?
Jag är högerhänt och röstar vänster.

Vinter eller sommar?
Sommar. Älskar norrlandsvinter men eftersom att jag bor i göteborg är vintern inte ens ett alternativ på min lista över favoritårstider.

Klackar eller flats?
Eftersom att jag verkar vara predestinerad att ha foglossning 4-ever så lär jag ju aldrig mer kunna ha klackar, så det får bli flats.

Byxor eller klänning?
Byxor!

Choklad eller sånt där geleaktigt (nappar, vinegum)?
Får man ta båda?

Storstad eller charter?
Charter. Är en riktig sucker för det och älskar att åka bort till grisfest och solbad. Jobbade som reseledare i tre säsonger, något en kan läsa om HÄR.

Ett, två, tre eller fler barn?
Jag vill ha tre eller fler. Vi är fyra helsyskon och två halvsyskon och jag älskar min stora familj.

Genomgå en förlossning eller ett maratonlopp?
Gillar inte att springa men gillar att få barn så det får bli förlossning. OM MAN INTE FÅR TA BÅDA!!

7 reaktioner på ”Svar på frågorna.

Kommentera

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s