Den artiga turisthen.

Jag försöker att vara artig och inte ställa till besvär, oavsett om jag är i Sverige eller någon annanstans. Utomlands är det tyvärr enkelt att anta att ingen förstår vad en pratar om pga språkförbistringar och därför ösa på med diverse okvädesord och styggelser BAFATT en kan! Sambon har dock fått peta mig i sidan lite besvärat när jag förutom mina svenska haranger har öst på med superinternationella ord för att uttrycka missnöje. Sådär utan att mena det.

Lista på ickegodkända okvädesord för den som inte vill bli förstådd utomlands:

 • Tacky – I en inredningsbutik
 • Uööööörghh – I en delikatessbutik säljandes, låt säga, lammhjärna.
 • HAHAHA – Vid diverse möten med människor iklädda kläder/luciasärkar/barna hedenhös-kläder. (skratt är tydligen en rätt internationell grej)

Jag fick även menande blickar när jag rättade till mina leggings medelst ordentligt grabbatag i skrevet. Tydligen betyder den gesten att det kliar i mumindalen, även här på kontinenten. Men. De människorna träffar ju aldrig jag igen, tänkte jag och kliade glatt vidare. Sen matade vi änder med bröd. 

Image

 

Rå-kliiga leggings inköpta i råtacky butik. Som att filmen ”Tillsammans” hade blivit ett par leggings. Brun-orange-murriga, fula och alldeles underbart skrevslappa. 

3 thoughts on “Den artiga turisthen.

 1. Hejje!
  Min gode kusin tipsade om din blogg idag. Hon sa att jag nog skulle tycka om den.
  Det gjorde jag. Så mycket att jag nu legat å förlorat massa dyrbar sovtid med att frusta som en brunstig älgko alldeles för högt och länge.
  Så om du inte brukar ha sidvisningsstatistik som rusar iväg varje dag så är det bara jag. 🙂 Jag blir kvar. 🙂
  Harebra

  Gilla

Kommentera

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s