Glühwein unt saurkraut mit lederhosen.

Luxemburg är ett märkligt land. De pratar som fransoser, vurmar för tysk mat och slänger ibland in lite luxemburgiska som låter som holländska på knark.

Imorse var vi och hälsade på kärmor (som svärmor har bett att få bli kallad) på hennes jobb på europaskolan, där barn till anställda inom EU går. Barnen går i klasser där de får undervisning på sina modersmål. Vi tog med oss V till skolan och hann med både finsk nationaldag i personalrummet (med finsk mat, finsk dryck, finsk pop och blåvita krullperuker) och småprat med sexåringarna i den förstaklass som kärmor undervisar för.

På eftermiddagen har vi haft barnvakt och promenerat hundrafemtontusen mil, druckit varm choklad, tittat på slott, handlat julpynt och botaniserat bland livsmedelsutbudet i en helt vanlig livsmedelsbutik. Om det är någonting jag alltid försöker hinna med när jag reser så är det att spankulera omkring i en vanlig mataffär. Ofta finns det väldigt mycket grejer som inte tillhör standardutbudet hemma. Utöver detta så finns det otroligt många små delikatessbutiker överallt och var man än vänder sig så finns det hål i väggen som säljer fikabröd, choklad, charkuterier, ostar och lyxigt godis. Köpte min kroppsvikt i fransk nougat.

Ikväll ska vi kika på idol (HEJA ELIN) och imorgon ska vi till tyskland. *gör plats för bratwurst och sauerkraut i magen*

Har jag någon läsare som har varit i Luxemburg och som har något att tipsa om?

IMG_1960 IMG_1964 IMG_1969 IMG_1948

One thought on “Glühwein unt saurkraut mit lederhosen.

Kommentera

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s