Döden, döden, döden.

Svt sänder just nu en väldigt intressant serie vid namn Döden, döden, döden. I åtta avsnitt diskuteras våra rädslor kring döden och hittills har avsnitten avhandlat vad som händer med kroppen efter att man dött, liket, att man kan dö plötsligt och att ens barn kan dö ifrån en.

Avsnitten innan har varit lika delar kliniska och känslosamma, men det senaste om barn som dör var bara toksorgligt. Kanske för att det kom mig så djupt under skinnet och för att jag verkligen förgicks av sorg när jag såg föräldrar stå och sniffa på sina döende små barns svettiga sovnackar. Jag tokgrät mig genom hela och skyndade mig sedan att pussa ordentligt på den där svettiga lilla illbattingen som bor hemma hos oss och vars nacke jag älskar att pussa.

Mycket sevärt!

4 thoughts on “Döden, döden, döden.

  1. Ibland är det bra att se sådant, därför att man inser att man borde uppskatta det som man har mer och oftare. Men ibland blir det mest jobbigt. Därför att det känns så himla läskigt. Jag kan inte riktigt bestämma mig för vilken av dessa som programmet av döda barn skulle vara för mig. Kanske en blandning. Men låter som en spännande programserie. Tack för tipset, kram Maja!

    Gilla

  2. Fy fan! Jag vågar verkligen inte kolla? I alla fall inte på avsnittet med barnen. Men jag håller med Maja om att det är nyttigt att då och då bli medveten om hur jävla bra man har det mitt i all tråkvardag.

    Gilla

Kommentera

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s