Kunden har inte alltid rätt

Efter jobbet igår så spatserade jag utmattad, hungrig och PMS-ig in på hemköp för att köpa någonting gott som kunde täppa igen blodsockeravgrundsdjupet på mig. Efter att likt en osalig ande ha hägrat kring Ben&Jerrys-kylen, cirkulerat runt lösviksgodiset och slickat på chipshyllan bestämde jag mig till sist för chips och glass varpå jag ställde mig i den rätt så långa kön. I kassan satt en ung tjej och uppenbart slet för att hinna med att både vara trevlig, snabb och tillmötesgående. Klockan var 19.45 och ruschen var nog något oväntad, men hon gjorde vad hon kunde och kämpade på. När jag hade fått betala så hördes ett vrål från kön. En person som uppenbart tröttnat på att vänta gormade och skrek och frågade varför i helvete de inte öppnade en kassa till. Jag vet inte om det berodde på hunger eller trötthet men oavsett så blev jag så himla arg och röt bakåt åt hen att lugna ned sig, vänta på sin tur och att bara SANSA SIG OCH FATTA ATT DE VÄL ÖPPNAR EN KASSA OM DE HAR MÖJLIGHET TILL DET.

Efter det tog jag mitt pick och pack och stormade ut och lämnade en kö med lika delar dålig stämning och förvåning.

Efter alla mina år inom diverse servicejobb så vet jag att detta är ett sjukt vanligt beteende bland kunder. Folk behandlar servicepersonal som en undermålig vara som går att reklamera och glömmer liksom bort förståelse, vänlighet och ödmjukhet inför att personen som servar dem bara är på sitt jobb. Ett jobb som hen kanske vantrivs på, men måste ha för att kunna betala hyran eller maten på bordet.  Kanske har hen en sjukt dålig dag, eller är sjuk men har inte ekonomisk möjlighet att vara hemma. Kanske fanns det ingen som kunde hoppa in? Eller kanske  personen trivs jättebra men går på knäna för att arbetsplatsen ständigt är underbemannad eller felskött. Inget av dessa scenarion är särskilt otroligt.

”Ja men det är faktiskt servicepersonalens förbannade jobb att vara trevlig, tillmötesgående och ödmjuk för det har de betalt för!  Kunden har alltid rätt!”

Nej alltså, det är så många fel här. Ja, hen har betalt men förmodligen inte alls särskilt mycket. Dessutom är det LÅNGT ifrån alltid som kunden har rätt men den här jäkla föreställningen fortsätter att leva kvar eftersom att pengar är allt som spelar någon roll här i världen. Vill du bo, äta och leva? Ja, men då får du ta vilket jobb som helst, oavsett om du trivs med det eller inte. Och oavsett om du trivs eller inte så ska du vara så TACKSAM att du har ett jobb, och detta helt oavsett vad som ingår i arbetsuppgifter och arbetsmiljö. Har du då ett servicejobb så är det kunden som ÄR din vara och oavsett var dennes krav är så MÅSTE DE UPPFYLLAS. Eller ja, den synen på service har rätt många iallafall. Servicepersonal skall gå på knäna för att serva folk oavsett hur orimliga krav som ställs på dem och det tycker jag är rätt vidrigt.

Här är en liten lathund till hur en kan bete sig när en köper en tjänst eller vara av en serviceperson.

1. Kräv eller beordra ingenting. Be eller fråga om du har någon fundering eller ett önskemål. Dina krav och föreställningar är inte nödvändigtvis anpassade efter personalens arbetsbeskrivning eller möjligheter.
2. Skrik inte.
3. Gorma inte
4. Förolämpa inte (jag hade kunnat fortsätta för alltid men förhoppningsvis så fattar ni väl nu)
5. Var vänlig, halvtrevlig eller åtminstone neutral. Det är ingen som tvingar dig att vara supertrevlig och lismande men otrevlighet leder cirka ingenstans.
6. Ställ helt enkelt inte till ett jävla liv över en middag, en handling eller ett butiksbesök.
7. Förstör inte någon annans dag bara för att ditt ärende inte gick precis så bra/snabbt/lätt som du ville.
8. Kom ihåg att det är mycket möjligt att det är faktiskt är du som har fel och har missförstått köpvillkor/meny/pris/osv osv osv.
9. Plocka undan din bricka/vänd varorna åt rätt håll/använd varuavskiljare/underlätta på annat sätt. Det tar dig två sekunder.

Jag vet inte hur många gånger jag har hört folk skryta om vem som kan snäsa av en telefonförsäljare på otrevligast möjliga sätt, eller som gör uppror över att någon i en kassa någonstans inte har varit superglad och det gör mig så OTROLIGT förbannad. Ge fan i servicepersonalen. Det är knappast de anställda som råder över att det är underbemannat, att det tar tid, att det är få kassor öppna eller att de ringer hem till dig på kvällen för att sälja någonting.

Personalen gör bara sitt jobb, och det inkluderar inte precis allt du vill ha och önskar bara för att det jobbet är serviceinriktat. Använd lite common sense och sluta bete dig som en jävla Allan brallan.

Psst. Det finns en fortsättning på det här inlägget HÄR!

167 thoughts on “Kunden har inte alltid rätt

 1. Men kanske kunden måste lära sig se vad som är företagets ansikte utåt. Det finns ju så många olika faktorer som spelar in gällande vad kunden får ut av whatever ärende den hade på butiken. Som sagt ibland är säljarens jobb inte något annat än praktisk detalj o man kanske inte ska ställa orealistiska krav på denna

  Gilla

 2. sida o helt o hållet ställt mig på servicepersonalens sida då jag anser av egen erfarenhet att kunden har fan fel i 90% av de fall då den väljer att framföra klagomål( o jag vet att ni tänker ”han passade inte för jobbet”) men alla borde testa o då kommer ni tänka annorlunda. FAKTUM är att de som har svårast för att förstå vad som gäller i vissa situationer är ofta universitetsstuderande, välutbildade folk, höginkomsttagare och tyvärr även den PK medelklassen, de blir plötsligt som barn och glömmer basalt logiskt vanligt jävla sunt förnuft

  Gilla

 3. Remember One fucking thing!!!! Alla låginkomstyrken är mer eller mindre avskyvärda o alla människor väljer inte sin livssituation beroende på hur omständigheter ser ut i deras liv, så kom inte o snacka om huruvida folk har inom servicesektorn att göra eller inte, och med detta menar jag inte att det inte finns de som är både kompetenta o brinner för sitt jobb, men det finns sammanhang där ni kunder hellre kan välja att vara kränkta om ni nu ska vara det

  Gilla

  • Hej! Nu har du svarat en himla massa i mitt kommentarsfält. Är det något särskilt i kommentarsväg du svarar på eller är du bara inne och avreagerar dig? Det börjar bli lite mycket nu.

   Gilla

 4. @Bella / aversioner

  ”Jag jämställer olika dåligt betalda jobb där folk bara gör det dom får betalt för, och där får även telefonförsäljning och kundtjänst plats.”

  Hur kan du jämföra helt olika yrken i olika branscher och grunda det på vilken ersättning man får? Då kan vi börja jämställa läkare och fastighetsmäklare, släng in jurister och fotbollsspelare när vi ändå håller på.

  Gilla

  • Hej Krillex. Om du känner att det behövs en analys där läkare, fastighetsmäklare, jurister och fotbollsspelare jämtställs är du varmt välkommen att göra den. Låt mig gärna veta när den är gjord, så att jag kan läsa ditt resultat. Kram!

   Gilla

 5. Dåligt skrivet. Ni får pengar för det ni gör. Väljer ni att inte studera och hamnar på MCDonalds får ni vara tacksamma för det jobbet ni får. Ni kan ju ingetning, har inga ambitioner. Vad förväntar ni er?

  Gilla

  • Hej Ludvig. Jag tror att du får ta och tänka igenom det här en gång till och sedan försöka kommentera igen. Det du skrev nu var nämligen både otrevligt och obegripligt, för du menar väl ändå inte att man får räkna med att bli dåligt behandlad om man väljer att jobba inom en bransch där lönen är dålig?

   Gilla

 6. Alltså, jag har ingen aning vilken typ av stress de som sitter i kassan har, men jag jobbar på ett akutsjukhus, det där med hierarki visar sig tydligt då jag jobbar med ett serviceyrke, vad tycker du att jag ska göra? ryta åt patienterna? skrika åt läkarna? vill gärna höra din synpunkt

  Gilla

 7. Skitbra skrivet, men förstår inte varför du tar upp Telefonförsäljning? Anser inte det som ett servicejobb, dom flesta försöker lura på dig en vara eller avtal och sen såklart ringa utan att man själv vill det. Anser då inte det som ett servicejobb, och om man inte går med på det och säger att man ej är intresserad så får man oftast ett väldigt otrevligt svar tillbaks iallafall av mina erfarenheter. Men annars så var det spot on!

  Gilla

  • Jag tar upp telefonförsäljning därför att de stackarna som ringer i slutändan inte gör det för att de gillar att ringa hem till dig när du äter. De ringer för att de behöver betala mat och hyra, och arbetstider, regler, och policys knappast är något de själva råder över. Självklart finns det fall där försäljare inte respekterar när man säger ifrån, men en övervägande majoritet av gångerna brukar det räcka väldigt långt att bara säga tack, men nej tack. Tack för att du tog dig tiden att kommentera!

   Gilla

 8. Kan tänka mig att kassabiträdet kände sig tacksam att du röt ifrån, bra gjort! Hade praktik i en butik som jag senare fick jobb i, höll fortfarande på att lära mig jobbet och kassan när jag blir totalt utskälld av en kund och hennes dotter där mamman till och med går till personangrepp. Bland det värsta jag varit med om. Var dessutom en lång kö och jag var ensam i butiken, kan säga att det definitivt hade hjälpt om någon hade sagt något som du gjorde, men eftersom man är inom det yrket så ”ska man ju kunna ta det”. Efter jag hjälpt resterande kunder gick jag in på lagret och bröt ihop. Hade för övrigt en praktikant-bricka på mig så de var fullt medvetna om att jag var helt ny.

  Gilla

 9. Bra skrivet. En bra arbetsmiljö kommer på lång sikt leda till bättre bemötande – ingenting hjälper genom att vara otrevlig. Samtidigt måste vi beakta att högst ansvarig för såväl kundorientering som arbetsmiljö är arbetsgivaren.

  Gilla

  • Självklart är det så. Det är därför jag blir olycklig på att kunder tar ut sin frustration på markpersonalen när denne knappast är ansvarig för problemet som sådant. Om någon i en kassa eller dylikt nu missköter sitt jobb så har denne förmodligen brustit i sin överenskommelse med arbetsgivaren, men det är inte upp till kund att komma med repressalier eller bestraffningar för detta.

   Gilla

 10. Haha, så sant och bra skrivet! Jag har jobbat med flera olika serviceyrken och känner så väl igen mig. Min värsta upplevelse var under min tid på McDonalds. En pappa väntar med sin cirka 10-åriga son i bilen utanför drive thru lyckan på resterande 5 av tio cheeseburgare som de beställt. Kaos i köket = cheeseburgarna dröjer. Vad gör pappan då? Kastar de fem cheeseburgarna han redan fått in mot kassalinjen på mig och mina kollegor. Såklart. Vad annars göra när man är fett hungrig och måste vänta fem minuter på maten… Han fick inga fler cheeseburgare sen i alla fall.

  Gilla

 11. Har själv jobbat inom handeln och jobbar inom serviceområdet nu också och vet hur jäkligt det kan vara! BRA att du sa ifrån!
  Dock är jag allergisk emot telefonförsäljare! Har NIX-spärr men inte alltid det följs och det är måttligt irriterande att bli uppringd SENT på kvällarna. Söker jag en vara så tar jag SJÄLV kontakt med återförsäljare.

  Gilla

  • Jag förstår absolut aversionerna mot telefonförsäljare – jag gillar inte heller att bli uppringd mitt i middagen. Så långt som det är möjligt brukar det dock fungera bra att säga tack, men nej tack – det är just när folk sätter prestige i att vara ”coolt” otrevliga som jag blir irriterad. Tack för att du tog dig tiden att kommentera!

   Gilla

 12. Jag håller med i det mesta du skriver, hade praktik på ett telefonförsäljar-arbete men jag klarade inte av att alla var arga på än hela tiden så ser upp till de som faktiskt klarar av sådana jobb.

  Däremot tycker jag det är töntigt när en del kassörskor ALLTID är sura, även om jag säger hej och ler stort varje gång så kollar de bara surt på än och totalignorerar. Ett leende kan man bjuda på även om man har en dålig dag, det brukar jag i alla fall göra 😉

  Gilla

  • Självklart blir det ju en trevligare upplevelse för alla om både servicepersonal och kund är så trevliga eller respektfulla som möjligt! Vissa människor passar bättre i serviceyrket än andra, men tyvärr så befinner sig ju inte alla på ett jobb för att det är det man är bäst på att göra eller det man tycker är roligast. Men fortsätt precis som du gör – säg hej och le.

   Gilla

 13. Tyckte vid en första läsning att detta var toppen. Att du gjorde helt rätt som sa ifrån.
  Sen läste jag Palles kommentar och kom fram till att det är helt fel tillvägagångssätt.
  En skrikande kunds beteende löses inte med en annan skrikande kund. Precis som våld inte löser våld.

  Om någon är otrevlig mot ett kassabiträde – var extra snäll och trevlig mot hen. Ge inte den otrevliga kunden uppmärksamhet genom att själv börja gorma.

  Gilla

  • Hej! Jag förstår absolut hur du tänker, och självklart skall man alltid bemöta servicepersonalen så trevligt man kan. Tyvärr så påverkas ju inte rötäggen av att jag är extra trevlig, och även om en positiv kommentar självklart värmer så kan en negativ upplevelse dra ned en så otroligt mycket längre än vad en positiv kan plocka upp en.

   Gilla

 14. Bra! Jag har många gånger åkt ut för personangrepp medan jag jobbade inom mataffär. Blivit hotad, kallad rasist (han bestämde sig för att sno framför mina ögon och hade en annan hudfärg än mig, alltså är jag rasist för att jag försöker hindra honom att gå ut från affären innan han har betalat) och puttad på för att jag har skött mitt jobb. Idioter finns det många av, och det är därför jag omskolar mig till marinbiolog, djur är trevligare. Men jag vet däremot att det finns 9 fantastiska själar för varje dålig. Heja alla service yrken!

  Bra artikel, kram!

  Gilla

 15. Lol på alla sura nyliberala killar i kommentarsfältet som aldrig någonsin kan låta en tjej ha rätt samt tror att det handlar om att välja om en vill ha hög eller låg lön, att alla har samma möjlighet till detta. Pff.

  Gilla

 16. Håller inte med artikel – kunden har alltid rätt.
  Lol skulle jag kräva det av en kund i it-branchen, då kan jag hälsa hem direkt…,

  Gilla

  • Ja, nu var det ju inte IT-branschen vi pratade om här, men om du känner att du vill skriva en artikel där du kämpar för motsatsen inom just servicebranschen får du gärna köra en pingback så att jag kan läsa svaret!

   Gilla

 17. Du försöker slå ner alla som tycker det är pinsamt att du använder hen. Du hänvisar till SAOL och att ordet finns med där. Märks dock att du aldrig kollat i varken boken eller webbtjänsten för ordet betyder knappast vad du verkar tro. Hen = brynsten. Kolla själv upp det i SAOL innan du försöker tillrättavisa andra.

  Gilla

  • Kämpa vidare Jens. En vacker dag kanske du lyckas få en hel befolkning att sluta använda ett ord som sedan redan är etablerat. Kämpa vidare! Och om vi nu ska vara sådana så kan lite mer efterforskning på ämnet visa att det är från och med nästa upplaga som det kommer med. Vi får helt enkelt göra såhär: Fram tills dess att SAOL har tagit med det så är det brynstenar jag syftar på när jag skriver hen. Det torde göra texten mer begriplig för dig! Kram.

   http://www.svd.se/kultur/hen-kommer-med-i-saol_3784100.svd

   Gilla

 18. Tack så mycket för att du inkluderade telefonförsäljning!
  Jag jobbade med det förut men stod inte ut mer än en månad med det. Jag grät när jag kom hem. Attityden som kunderna hade var fruktansvärd och de skulle ALDRIG lägga på först. Vad de inte vet är att vi inte har rätt att lägga på först såvida vi inte fått vissa specifika svar som att ”jag kan inte p.g.a…”. Bara ett ”inte intresserad” ger oss inte tillåtelse att avsluta samtalet. Vi måste arbeta med hen i andra ändan tills vi får ett svar som gynnar oss, eller tills hen lägger på. Är egentligen inte så svårt, att bara säga ”tack men nej tack, ha en trevlig dag” och lägga på. Men tro fasiken att speciellt medelålders män INTE tänker lägga på först – nejnej, de ska platta till dig, gorma ett tag och sedan kräva att du lägger på först (utan att säga det rakt ut). Är man verkligen ointresserad lägger man på, vill man få utlopp för aggressivitet så fortsätter man samtalet.
  Och tycker folk att vi som jobbar med det är dumma i huvudet som inte tar andra jobb… ursäkta, men vilka andra jobb finns det att få för dem som inte har utbildning? Eller som till och med har det men inte kan få jobb för det finns så få av dem? Kompis med universitetsutbildning gick på 50+ arbetsintervjuer men fick bara det jobbet som var relaterat till telefonförsäljning. Har man inte erfarenhet eller kontakter är jobb svårt. Så ha lite satans sympati för oss inom service.

  Gilla

 19. Håller med på alla punkter utom det där med att vara trevlig mot telefon försäljare. Om jag vill ha en vara så tar JAG kontakt med nån som säljer det punky slut

  Gilla

 20. Eller så skaffar man sig ett jobb man trivs med och som inte är så jävla tråkigt och jobbigt. Min åsikt är att lågstatusjobb det har man efter gymnasiet eller när man pluggar och sen så byter man upp sig. Spela roll om nån gnäller på kön. Handlar mer om personen i fråga än att det är jobbigt i kassan. Tror man att det är en rättighet att det finns affärer ja då blir det lätt sådär när man har IQ 100 eller mindre. Inget konstigt med det. Den som satt i kassan slutar snart och får bättre och bättre jobb. Hur man kan vara så värdelös att man är 50 år och sitter i kassa eller delar ut post osv ja det är för mig helt obegripligt.

  Till sist.. Sluta använd HEN. Du såg väl förfan vilket kön personen hade eller drog du ner byxorna på vederbörande och såg att det bara var hud? Värre ord for man leta efter.

  Gilla

  • Hej! Du verkar vara en otroligt charmig och härlig person. Klart personer som jobbar med yrken där man behöver kortare utbildning ska få stå ut med att bli hotade, kränkta och trakasserade. Man får ju skylla sig själv om man inte har pluggat vidare menar jag! För du menar väl inte på fullaste allvar att du tror att alla människor har möjlighet att få jobb de trivs med?

   Och SJÄLVKLART har jag ingen aning om vad personen i kassan hade för kön. Jag frågade hen inte. Hade jag kollat i brallan hade jag inte heller blivit mycket klokare då könet inte har någonting att göra med om det ligger en korv eller ett korvbröd i småbyxan. Men eftersom att du ber mig, självklart ska jag anpassa min text efter vad du tycker. DET HANDLAR JU ÄNDÅ OM RESPEKT!

   Varm kram!

   Gilla

 21. Det som jag undrar mest är om du inte visste om det var en man eller kvinna som skrek? Det brukar vanligtvis vara uppenbart tänker jag. Det är en sak att använda ordet ”hen” som generalisering eller om det är omöjligt att veta könet på personen, men det blir lite löjligt att klamra sig fast vid ordet när det inte finns någon anledning.

  Gilla

 22. Jag som har jobbat som säljare i X antal år har lär mig hur extremt hård och tydlig man måste vara mot en kund för att inte bli totalt överkörd. Där emot så minns jag tydlig när jag var helt ny i arbetslivet och trodde att minsta lilla snesteg och en missnöjd kund skulle leda till att jag skulle få sparken.
  Det var sjukt tufft att känna sig så maktlös.
  Tror att att dom flesta som någon gång jobbat med försäljning skulle hålla med mig om att ingen av oss någon skulle klampa in på någons arbetsplats (där dom arbetar för att HJÄLPA oss) och ställa krav och ”sätta någon på plats”.
  Mitt tips till er andra säljare är alltså att våga ha lite stake och göra klart vad som gäller hos er. Och nej, vi behöver absolut inte vara otrevliga mot våra kunder heller för att någon inte är gladast i världen, men skriker någon så har man faktiskt rätt att be någon att gå där ifrån. Eran butik. Era regler. Förhoppningsvis så har ni en butikschef som förstår att ni är vuxna människor som själva kan ta beslut om vad som är rätt eller fel.
  You go workers!

  Gilla

 23. Jag som både suttit i diverse kundtjänster och
  jobbar inom service tycker det är en jobbig bransch men det är knappast kundernas fel.
  Den som jobbar inom diverse branscher har väl valt yrket och själv sökt jobbet istället för en utbildnind. Bit ihop.
  Som kund är jag totalt hopplös när jag ska ringa in till nån kundtjänst och aldrig får ett mänskligt svar för personalen som svarar har inga befogenheter och säger på löpband ”jag förstår men…”
  Den maktlösheten. Det är marknadsekonomin det är fel på håller jag med om. Men jag tänker inte börja vända på några streckkoder, företaget får väl ombesörja en ny maskin som läser flera sidor av produkten och fler medarbetare om det jämt ser ut som personalbrist.
  Så är det ju upp till var och en hur man bemöter livet och vill att omgivningen bemöter en själv; Eller ja, så vill många jag talat med iaf tro att det är.
  Alice i självvalda servicehelvetet

  Gilla

 24. Jag som både suttit i diverse kundtjänster och
  jobbar inom service tycker det är en jobbig bransch men det är knappast kundernas fel.
  Den som jobbar inom diverse branscher har väl valt yrket och själv sökt jobbet istället för en utbildning. Bit ihop.
  Som kund är jag totalt hopplös när jag ska ringa in till nån kundtjänst och ”aldrig” får ett mänskligt svar från personalen, för personalen som svarar har inga befogenheter och säger på löpande band ”jag förstår men…”
  Den maktlösheten. Det är marknadsekonomin det är fel på håller jag med om. Men jag tänker inte börja vända på några streckkoder, företaget får väl ombesörja en ny maskin som läser flera sidor av produkten och fler medarbetare om det jämt ser ut som personalbrist.
  Så är det ju upp till var och en hur man bemöter livet och vill att omgivningen bemöter en själv; Eller ja, så vill många jag talat med tro att det ska fungera. Fast det vet ju flertalet också om att erfarenheten inte på något sätt bestyrker denna teori. Mitt glas är halvfullt.
  Alice i självvalda servicelimbot

  Gilla

 25. Intressant att läsa vissa av dessa kommentarer… och skrämmande… Att det ens finns folk som på fullaste allvar tror att ALLA inom ”lågstatusyrken” arbetar med det för att de inte orkade läsa sig till en högre utbildning, alternativt var för dumma för att klara det. Att de på så vis får skylla sig själva när de blir bemötta och/eller behandlade på ett förnedrande sätt.

  Själv VALDE jag att utbilda mig till och arbeta inom ett serviceyrke för att det är det jag gillar och brinner för, trots höga betyg från grundskolan som kunde tagit mig till i princip vilken högre utbildning som helst. Jag valde inte serviceyrket för att jag gillar att bli förnedrad, förolämpad, utskälld eller nertryckt, utan för att jag tycker om att ge god SERVICE. Att ge god service innebär INTE att man ska behöva stå ut med vad som helst, men tydligen har vissa människor fått för sig det.

  Kunden har inte alltid rätt. Kunden har ofta fel. Men man behandlar kunden som om denne har rätt och försöker tillmötesgå denne så gott det går. Man försöker lösa situationen som uppkommit. Kunden har all rätt att vara irriterad, arg och/eller ledsen och det är min uppgift att försöka blidka denne i en sådan situation. Men kunden har inte rätt att låta sin irritation, ilska eller sorg gå ut över mig i form av förolämpningar, gliringar, hot och/eller handgemäng. Är kunden i slutet av dagen fortfarande inte belåten med den service jag kommit med så får denne i så fall låta bli att köpa servicen igen, vända sig till min eventuella överordnade och utkräva någon form av ersättning, prata illa om mig och/eller avråda andra från att köpa min service. Jag gör bara mitt jobb och kan inte göra mer än så…

  Gilla

 26. Jag tror desvärre inte att de som jobbar inom serviceyrken behandlas sämre av dessa människor än andra i deras omgivning gör. De som gormar och förolämpar och svär åt servicepersonal har bristande respekt, och jag tror inte att de har mer respekt över åt andra människor heller. Sen råkar servicemänniskor oftare ut för dessa respektlösa människor pga att de träffar mer random människor varje dag. Alla människor borde lära sig respekt och att behandla andra människor som de själva vill bli behandlade. Själv är jag alltid snäll och trevlig mot alla människor jag träffar på oavsett om de jobbar inom ett serviceyrke eller inte. Jag tycker också att det var starkt av dig att säga ifrån till personen som var respektlös mot en annan medmänniska.

  Sen tycker jag att de som har kommenterat om ordet hen är väldigt löjliga. Språk utvecklas hela tiden. Det märks väldigt tydligt på de som har skrivit kommentarerna angående hen, för inte använder de det svenska språket som vi tillexempel talade på 1300 talet. Och vet ni vad? Det finns flera ord inom svenskan som har flera olika betydelser. Bok till exempel, det kan vara en bok man läser skrivna texter i eller det kan vara en bok som är ett träd. Men det vore nog bäst om vi byter ut ett av de orden till något annat så att vissa människor slipper bli förvirrade när någon säger att de har läst en bra bok, eller hur? Och det kanske vore bäst att vi inte ändrar på någonting i vårat språk eller samhälle, för det vet ju alla att det var bättre för. Så ni som kommenterat om att det är löjligt eller dylikt att använda ordet Hen kan väl börja med att slänga bort era smartphones och andra tillhörigheter som inte existerade det år ni föddes?

  Gilla

 27. Pingback: Martin Rask @ COLIN

 28. Tänkte bara hälsa alla som hatar telefonförsäljare att det oftast är sista utvägen för en person. Jag har jobbat nu i 4 månader (hatat varje ögonblick) men har inte haft något val, eller jo hade väll kunnat bli hemlös eller sålt knark. Och för att ens få behålla jobbet får man vissa regler man måste följa för att inte förlora jobbet (eftersom avtalen är värdelösa) där jag jobbade hade dom dessa regler 1.ta aldrig första nej:et det fjärde är okej. 2.säljer du inte det här antalet i snitt på en vecka får du sparken. 3.har du inte ett svenskt namn måste du använda ett påhittat.

  Som tur är har jag äntligen fått ett nytt jobberbjudande och kan lämna mitt helvette men ni som är otrevliga mot telefonförsäljare kan ju tänka på att dom hatar nog sitt jobb mer än vad du hatar deras jobb och när ni skäller ut oss mår vi dåligt som vanliga människor. Det finns en anledning till att det bara är folk mellan 15-25 som jobbar som telefonförsäljare för det är vi som inte får några andra jobb.

  Gilla

 29. Pingback: Tankar om service | isabella viktor

 30. Idioterna som ringer slutar aldrig tjata, säger man att man inte är intresserad fortsätter dom bara babbla, då anser inte jag att jag behöver fortsätta att vara trevlig. I övrigt håller jag med.

  Gilla

 31. Alla fel som företaget är grund till är DINA EGNA FEL gentemot kunden, det måste man acceptera och stå för när man valt ett serviceyrke.
  Kan man inte ta kritik för sin lathet ska man inte vara i ett serviceyrke.

  Gilla

Kommentera

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s