Inspirerad.

Till och från så blir jag superinspirerad. Jag vill komma igång med träningen, putsa fönster, lägga mer tid på att baka, lära känna nytt folk, byta lägenhet, börja pyssla och lära mig att sticka och helst SKA JAG GÖRA ALLT PÅ EN GÅNG. Jag blir så inspirerad så att det knappt får plats i huvudet på mig! Och när jag blir så inspirerad så att det knappt får plats i huvudet på mig så blir jag också lite stressad och så slutar det med att jag inte gör någonting istället.

Igår fick jag, i något svagt och något drucket tillstånd, till exempel för mig att jag skulle återuppta min taekwondokarriär. Eller ja, om man kan kalla det karriär om man tränade en termin i tonåren och inte ens tog sig förbi det vita bältet. Men, jag minns att jag iallafall tyckte att det var kul och att jag blev stark och smidig av det. Så varför inte? Varför skulle jag inte kunna ha hobbys bara för att jag har blivit vuxen? (Rätt svar här är för att jag 10 år, en förlossning och en värdighet senare kanske är en mindre lämplig kandidat att hoppa omkring och sparkas)

Andra saker jag hade velat göra:

 • Lära mig dansa (allt jag kan i nuläget är köttbalett)
 • Lära mig sticka (kan bara sticka abstrakt konst)
 • Lära mig sy (min syslöjdslärare hatade mig och jag sydde mig alltid i fingrarna)
 • Lära mig hur sjutton man gör för att tycka att träning är SKÖJ och inte ÅHNEJJAGDÖRVADTRIST (snittkostnad per träningspass i nuläget: Typ 1000 kronor)
 • En podcast (*ler narcissus*)
 • Läsa till läkare (älskar greys anatomy)
 • Läsa till barnmorska (älskar inte att föda barn men hade varit fett att hjälpa andra att göra det)
 • Bli doula (se förra punkten)
 • Skriva en barnbok (jag tycker att bajs är kul)
 • Lära mig att rita (tog mig aldrig längre än huvudfotingstadiet)
 • Starta en bokcirkel 
 • Lära mig fotografera (har nyss lärt mig att horisonten på naturbilder förslagsvis är horisontell)
 • Återuppta musiken och starta ett band (ulla bella ulla bella ulla bella)
 • Lära mig hur jag förvandlar ovanstående punkter till realitet och inte bara avlägsna drömmar och funderingar

Vad drömmer ni om? Har ni några tips, råd eller synpunkter?

Image

Drömmer också om ost.

 

 

18 thoughts on “Inspirerad.

 1. Jag skulle vilja:
  – skriva klart någon av de där två barnböckerna jag påbörjat med inte kommit mer än ett 20-tal sidor på,
  – lära mig steppa…och dansa salsa (mer än grunderna).
  – vara lite händig och kunna snickra ihop ett bord eller en säng eller en lekplats.
  – vara riktigt grym på att spela piano, eller gitarr. Helst båda. (Slutade med gitarren när jag var 14 för det var ju satans tråkigt att spela skalor och Love me tender hela tiden).
  – tycka att det var kul att laga mat och lagman storslagna rätter och ha fina middagsbjudningar.
  – sluta vara höjdrädd och lära mig bergsklätttra.

  Gilla

 2. Kan vi inte starta en bokcirkel?
  Jag vet åtminstone två till som vill vara med och en bokcirkel är enkelt tillskillnad från taekwondo!

  Gilla

 3. åh det är som att läsa om mig själv!

  jag drömmer om, och får ibland även infall att göra verklighet av dessa drömmar;

  – öppna ett kvällscafe i samarbete med psyk och försäkringskassan så att alla som efter en lång tids sjukskrivning ska kunna slussas ut genom cafeet (lite som ett menscafe fast utan fokus på bara mens, mer fokus på folk) (detta cafe ska även under vardagar – dagtid – kunna fungera som en mötesplats där psyk/soc/myndigheter, kan ha lite möten osv, då all personal får teckna tystnadsplikt-löften osv) (eftersom jag redan hittat huset denna verksamhet ska bo i så ska jag självklart även ordna så den här staden kan få en förbannad kvinnojour/grupp så vi på cafeets ovanvåning kan inreda och fixa så att kvinnorna kan ha nånstans att vila, prata, träffa en kurator, svara i telefon, osv – dagtid, helger, jour… – och självklart spinner jag vidare och ska även ordna så det finns möjlighet i akutsituationer att man kan komma dit och sova/bo tills man får hjälp med vad det nu är – kanske i de där Gömda-fallen där man blir halvt ihjälslagen hemma och tillslut måste fly med barn och ingen öppnar dörren)

  det här började som en dröm om ett kvällscafe, kom ihåg det. lever lite efter det där med att bara man öppnar en dörr, väller tusen möjligheter in, eller ut 😛

  – sen har vi ju drömmen om att få liv i bloggen så man inte är där och skriver intensivt en vecka i månaden bara för att man under mensen är så arg på allting och då passar bloggen bättre än att gapa på stan på alla som tittar på en

  – socionom-utbildning så jag verkligen kan få till det där cafeet/kvinnohem/kvinnogrupp/ utsatta människor som behöver en kram-hemmet

  – drömmer om the big house, med så stora rum att man kan gömma sig i dem utan att bli hittad på tre sekunder (jag är mamman som då och då gömmer mig i badrummet för fem minuters osynlighet, japp)

  – drömmer om att vakna på morgonen och vara pigg, dra på mig de fräscha joggingbyxorna (som inte finns) med den varma, tunna jackan (som inte heller finns) och ge mig ut i området och jogga en tripp på ca 20 min
  verkligheten: vaknar, matar lilleman, tar på mig morgonrock, brygger kaffe, hamnar här. tittar ut, huttrar. kollar garderoben mentalt – hittar trekvarts-joggingbyxor och mammas avlagda träningslinne som bäst lämpar sig som filt åt valross (inget ont mot min mamma)

  (vi bryter här nu, dels för att alla kommer tro jag är sjuk i huvudet, men också för att jag inser att listan aldrig kommer ta slut.)

  tack igen för världens bästa blogg, du ger mig ork! ❤

  Gilla

 4. sjunga i en kör. åh vad jag vill sjunga i en kör. en lagom halvambitiös kör. att folk liksom kan hålla tonen hyfsat, fixa en två tre stämmor kanske. men opretantiös och omossig helst, och utan krav på att kunna läsa noter.. Finns det nån sån kör i Göteborg?

  Skulle också vilja vara med i din bokcirkel!

  vill läsa mer. böcker och tidsskrifter. problemet är att mitt lässätt är att sitta länge och få uppslukas av det jag läser. funkar ej så bra med en 1-åring och en 3,5-åring hemma. istället sitts det med ”smart”?fån när de ges ett litet lufthål på 10-30 min..

  Börja träna nån gång i veckan. Gruppträning till musik passar mig bäst, får bättre feeling då och minskar risken från att ”fuska”. Step up, bodypump eller aerobics

  Gilla

  • Jag har letat runt lite efter körer men missade alla ansökningsdatum typ. Är ju svårt när man måste avsätta en viss kväll varje vecka! Har du kikat någonting?

   Gilla

   • Har googlat lite men ej funnit nåt direkt. :/ Får kolla det lite mer noga när det börjar kännas realistiskt att komma iväg.

    Gilla

 5. Jag vill väldigt gärna bli bra på att fota, har precis köpt en snajdig kamera och försöker klura ut hur i helskotta den funkar egentligen.

  Jag drömmer om att få baka mer, någonstans skulle jag vilja ha ett bageri, men jag misstänker att det inte blir lika kul om man gör det precis hela tiden. Fast kanske baka till bekanta och bekantas bekanta som inte har tid att själva baka till kalas och sånt. Det vore något.

  Engagera mig mer i feministiska frågor, typ en feminismstudiecirkel vore strålande.

  Läsa mer, fast det där med att förlora sig i en bok en hel dag funkar ju lite sisådär när man har en 3,5-åring att ta hand om.

  Utbilda mig till typ trädgårdsarkitekt och få planera trädgårdar hela dagarna. Det skulle i så fall bli min tredje yrkesutbildning. Svårt att bestämma mig? Ooo nej.

  Gilla

 6. Jag startade faktiskt en bokcirkel i höstas. Hade bara pratat om det i typ fem år. Just nu läser vi ‘Maken’ av Gun-Britt Sundström. Det är inte superambitiöst, vi har ett lugnt tempo så att ingen ska känna sig stressad. Om du vill får du gärna joina. Vi har en slöjdlärare i gruppen ifall du vill fråga nåt om stickning och sömnad 😉

  Gilla

 7. Mnåh, tror min första kommentar försvann. Typiskt. Om jag dubbelpostar nu så säger jag ursäkta på förhand.

  För det första: just nu drömmer jag dygnet runt om att börja spela Roller derby. Snart har jag ett par skates i min ägo och då jävlar går ingen längre säker!

  För det andra, om du är sugen på att börja handarbeta borde du kolla in RFSU:s bidrag till årets Musikhjälpen. I ”Virka för liv” virkas livmödrar av aktivister runt om Sverige som sedan säljs (livmödrarna, ej virkarna) och pengarna går till MH. Det ska hållas någon virkträff i Götet, men jag vet inte när. Mer info och stick-/virkbeskrivning finns i eventet för Stockholm: https://www.facebook.com/events/220569098066683/?fref=ts

  Gilla

   • Alltså, jag är verkligen en newbie, har stått på ett par skates en gång. Men generellt sett så är den bästa strategin antingen att hitta någon som åker vars rullor du kan låna och prov eller att bara gå på uttagning och prova där.

    En måste inte kunna åka när en börjar utan en får chans att lära sig på vägen. Uttagningar hålls då och då, håll utkik på GBGRDs hemsida (http://www.gbgrollerderby.se/) eller facebook (https://www.facebook.com/gbgrollerderby)!

    Sen kan du ju gå på bout (match) också och insupa allt det coola! För att känna peppen liksom 🙂

    Gilla

Kommentera

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s