Och vinnaren är…

Tävlingen om åkpåsen från Buppa Brand är nu avslutad och eftersom att jag hade sådan grav beslutsångest lät jag Therese från Buppa hjälpa till att fatta det avgörande beslutet om vem det blev som vann åkpåsen. 

Därför gratulerar vi nu Veronika, som vann med denna motivering:

Jag vill hemskt, hemskt gärna vinna den här åkpåsen och detta är min (fullkomligt sanna) motivering:

Jag och min man bodde ett par år i Belgien där vi trivdes alldeles ypperligt. Sen blev jag, helt oförhappandes, på smällen. Vi gjorde som alla andra neurotiska föräldrar och googlade oss fram till bästa barnvagnsalternativet och sen köpte vi den billigt och begagnad (för vi hade inga pengar). Vår dotter föddes och våra liv vändes upp och ner av detta lilla, rosa ömhets-slukhål som obarmhärtigt förslavade våra hjärtan och blev vår existens största och underbaraste mening (sådär som det väl är för de allra flesta neurotiska föräldrar). Helt ostörda fick vi dock inte lalla omkring i bebisbubblan för när hon var bara sex veckor var vi tvungna att flytta hem igen (för vi hade inga pengar).

Flyttlasset drog mot Norden och det var sorgligt och skönt och besvärligt och spännande på samma gång. Nu har vi så smått återanpassat oss och världens bästa bebis har hunnit bli nästan sju månader gammal. Det finns dock ett litet aber; vagnen vi så samvetsgrant såg ut är anpassad till kontinentala förhållanden, inte skandinaviska. Den har till exempel pyttesmå däck (gjorda för ett land där 5 cm snö utlöser allmänt katastroftillstånd) och, det som faktiskt är ett problem, den har ingen inbyggd åkpåse eller annat skydd för små, fläskiga bebisben. Vi har alltså ett skriande behov av en åkpåse! Och det är lite jobbigt (för vi har fortfarande inga pengar). Och visst, vi kan förhoppningsvis köpa en begagnad och det är inget fel på begagnade grejer (ekonomiskt OCH ekologiskt, ju), men det skulle vara så väldigt kul att en gång få ha något nytt och fräsigt till vårt älskade lilla barn.

Och om detta inte är övertygande nog så följer här en limerick (eller en fusk-limerick egentligen för en äkta ska visst ha ett ortsnamn i första meningen…):

Denna vinter vill vi ut i naturen
Och om på vår sida står turen
Får vi en påse så varm
Där ej bebis slår larm
Och hen ej vill bli upplyft och buren

Och eftersom alla goda ting är tre så kommer här, utöver själva motiveringen och limericken, en haiku på samma tema!

En bebis i vagn
Varm i sin fina påse
Vintern är räddad

Mer kreativitet än så kan jag tyvärr inte erbjuda. 

Grattis Veronika! 

One thought on “Och vinnaren är…

  1. Näää är det sant?! Tusen, tusen tack snälla Buppa och underbara Blogghen! Jag som aldrig vinner något, är helt euforisk! Och tack å min lilla Saras vägnar, hon kommer att få det så mysigt i sin påse :’)

    Gilla

Kommentera

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s