Tävling: Vinn en åkpåse från Buppa brand!

Häromsistones vann jag en åkpåse från The buppa brand, i en tävling som Matilda anordnade på sin blogg. För några dagar sedan fick jag hem den och eftersom att den var så förbaskat smidig, lagom och snygg så hörde jag imorse av mig till de på Buppa för att höra om jag kunde få tävla ut en likadan till en av er. Och vet ni? Det fick jag!

Det som ligger i potten är alltså en Lady Buppa-åkpåse, värde 799 riksdaler. Åkpåsen är en lite tunnare variant gjort i softshell, som dels står emot vind och vatten och dels är superdupermegasnygg. Det får plats ungefär ett barn i den. Det får inte plats ungefär en frusen, halvslapp moder med drömmar om att bli skjutsad i ett åkdon. Tyvärr. MEN DET GÖR INGET FÖR KOLLA VAD SNYGG DEN HÄR *går ned i spagat och fladdrar med mina spirit fingers*

Kort sagt så ÄLSKAR’N! Barnen på bilden ingår inte, men åkpåsen gör det så skynda skynda att tävla NU!

För att vara med och tävla om en egen åkpåse till barnvagnen eller den där lådbilen du byggt i vuxenstorlek så behöver du alltså göra följande:

 1. Dela inlägget.
  Dela denna tävling på någon av dina sociala medier och skriv här i kommentarsfältet var du har delat den. Delar du den någonstans där det går att hashtagga så tagga gärna inlägget med #thebuppabrand och #blogghen.
 2. Skriv en motivering till varför just du ska vinna här i kommentarsfältet.
  Det härliga här är att jag egenhändigt har bestämt att motiveringen inte nödvändigtvis behöver vara sann. Nej, faktum är att du här tillåts krydda HEJ VILT. Hände det något sorgligt på väg till jobbet imorse? Har alla dina ägodelar blivit uppätna av en björn? Har du fått en obotlig hudsjukdom som kräver en åkpåse för lindring eller kanske till och med bot? Nej, en historia behöver sannerligen inte vara sann för att vara bra. Värst/roligast/sorgligast eller whatever vinner! Har du lyckats få med en bild på något som kryddar din motivering eller kanske till och med ägnat den en instagrambild eller ett eget blogginlägg? Skriv isåfall ned även länken till den här i kommentarsfältet.

Är någonting oklart? Fråga på isåfall, och om inte det så KÖR VI IGÅNG! Kom ihåg att jag älskar humor, kreativitet, lite jävlar anamma och fula knep.

*tutar i trumpeter*

*skrevar i spagat*

*kastar konfetti och torkade makaroner jag hittat under köksbordet*

Tävlingen avslutas måndag den 11 november klockan 23.59 och meddelas här på bloggen efteråt. Eventuell vinstskatt betalas av vinnaren.

32 thoughts on “Tävling: Vinn en åkpåse från Buppa brand!

 1. Oookej, har delat inlägget på twitter än så länge (hanna_med_h), och måste skriva en motivering supermegasnabbt nu då sjukt barn verkar vilja ha föräldraskärlek (och barnafadern behöver avlösning). Min motivering blir därför kort och koncis: För att trösta mitt sjuka barn. Här finns en bild på sjuklingen: http://instagram.com/p/gQhdFmGaK_/
  Sådär!

  Gilla

 2. Har delat på facebook (Therese Westerlund) Så här lyder min motivering:
  Behöver denna åkpåse nå så oootroligt, bor i en lervälling på grund av äckelväder, här är det kallt, knappt något internet, datorn ger upp i vilket ögonblick som helst, vi har varit förkylda i snart 3 veckor och de här har ätit upp alla åkpåsar för oss!

  Gilla

 3. Nu är det så att jag är gravid. IGEN! Detta är nu knort nummer 12, och jag ska döpa det lilla monstret till ”vlot” för enkelhetensskull. Jag har aldrig haft någon åkpåse, och jag vet ju av erfarenhet att ungarna överlever med lite hjälp av löv och granris (och hittar vi en överkörd grävling.. Ja du förstår lyckan. Förvånad över hur mycket döda djur värmer små frusna barnahänder!), men det vore ju roligt om iallafall ett barn av 12 har kvar sin naturliga färg på tårna efter en kall vinter. Jag har faktiskt försökt sy en åkpåse med hjälp av granbarr och mossa, men efter att mina tummar blev uppätna av en järv en bister vintermorgon för 4 år sedan så har det blivit lite svårt med handarbete. Därför hoppas jag innerligt att jag kan få vinna denna fina pryl! Vlot hälsar och hoppar i magen. Han sa precis ”omg i could DIE for that cozy mf-ing pöse” (man hör att han kommer bli en redig väschötte.)

  Jag har btw delat på twitter gnellen_ 🙂

  Gilla

 4. Jag har delat på Twitter där jag finns som Kritan och här kommer min motivering!

  Det är dags för barn numero två (för jag lärde mig aldrig spanska i skolan så två får duga) och då tänker en ju: Jamen du har ju saker från bebis numero ett kvar! NÄHÄDU är mitt svar. Och varför då då? Dels hade jag aldrig en åkpåse till ettan, hen fick ligga i ärvda paltor och en stickad filt för mamman blev blåst på sin anställning när det började anas att hen var gravid och vips: Lägsta-nivå hos försäkringskassan! Och även om den här delen gärna skulle få vara en lögn så ICKE! Lägsta nivå genererar knappt 4000 kr i månaden för en föräldraledig och då inser en snabbt…nån lyxig åkpåse blir det knappast. Så med barn numero två vill jag kunna ge den lyxen med en riktigt go åkpåse! Dessutom har jag tamefan aldrig vunnit något och det vore ju fint att få säga som en riktigt sörlänning: Guuu-uuh va-aa roo-oh-litt och låta gnällig när vi sörlänningar egentligen menar precis det, GUUU-UUH VA-AA ROO-OH-LITT!

  Gilla

 5. Jag har delat på Twitter där jag finns som Kritan och här kommer min motivering!

  Det är dags för barn numero två (för jag lärde mig aldrig spanska i skolan så två får duga) och då tänker en ju: Jamen du har ju saker från bebis numero ett kvar! NÄHÄDU är mitt svar. Och varför då då? Dels hade jag aldrig en åkpåse till ettan, hen fick ligga i ärvda paltor och en stickad filt för mamman blev blåst på sin anställning när det började anas att hen var gravid och vips: Lägsta-nivå hos försäkringskassan! Och även om den här delen gärna skulle få vara en lögn så ICKE! Lägsta nivå genererar knappt 4000 kr i månaden för en föräldraledig och då inser en snabbt…nån lyxig åkpåse blir det knappast. Så med barn numero två vill jag kunna ge den lyxen med en riktigt go åkpåse! Dessutom har jag tamefan aldrig vunnit något och det vore ju fint att få säga som en riktigt sörlänning: Guuu-uuh va-aa roo-oh-litt och låta gnällig när vi sörlänningar egentligen menar precis det, GUUU-UUH VA-AA ROO-OH-LITT!

  Gilla

 6. Tjohej!

  Jag vill jättegärna vinna en frän åkpåse till min andra bebbe som kommer mitt i den mörkaste vintern, nämligen på nyårsafton av alla dagar. Och eftersom jag är typ livrädd för RS-virus och att bebben ska ligga oskyddad mot typ björnar och yetis i vagnen vore en snygg åkpåse räddningen för oss. Så snälla snälla snälla, jag vill vinna! *gråter och bönar och ber på mina arma gravidknän* Om jag vinner kommer jag dessutom att se ut så här:
  http://derpy.ponychan.net/chan/files/src/137334230412.gif och tillbe dig och din blogg till tidernas slut.
  Over and out.

  P.s delar ditt inlägg på fejzan också (heter Rebecca Sandahl)

  Gilla

 7. Jag har delat på fb!

  Jag har inga barn men smörjer min man för fullt att få tummen ur (eller in!?) och få mig på smällen! Jag tänker att om jag vinner en åkpåse och strategiskt placerar ut den där min man i regel håller till (sängen, toan, soffan) och fyller den med diverse otrevligheter såsom rå köttfärs, räkskal, grannens katt med ett öra (hans hatobjekt nr 1) eller grisfötter så hoppas jag att han till slut ska tänka ”nämen usch da, den här åkpåsen är ju bara full med äckliga saker kanske borde vi fylla den med nåt oäckligare som kanske en liten mjuk knodd som inte luktar sur-räka?” Det är min plan. Därför, som du hör, behöver jag en åkpåse.

  Sussi

  Gilla

 8. Tipsat: https://www.facebook.com/chris.iminlove/posts/315270188611180

  Jo jag vaknade ju för cirka en timme sedan. Steg upp och satte på kaffe, och läste tidningen. På första sidan så står det något rent förskräckligt! Jag citerar:

  ”Åkpåsemassaker i natt
  Inatt vid 01.20 tiden får polisen in hundratals samtal om att de har sett nakenkatter som springer runt och snor åkpåsar i hela stan. En kvinna, vi kallar henne Birgit (Hon väljer att vara anonym, då hon fasar för sitt liv), berättar hur hon vaknade på natten då en nakenkatt satt på hennes balkong med en åkpåse i munnen. Hon skulle sjasa bort katten, men den försöker då gå till attack. Birgit berättar att hon kommer att ha svårt att sova och leva ett normalt liv efter det som hände i natt.

  Polisen vet ej ännu varför katterna gjort som dom har gjort.
  ”Vi har inga motiv, vi förstår inte alls varför detta har hänt. Men jag uppmanar allihopa att hålla sig inomhus tills vi har löst det här” säger Mats Karlsson, polischef.

  Leif GW Persson har dock en teori.
  ”Det är väl rätt så självklart varför katterna gjort som dom gjort, de har ingen päls, de fryser. De vill hålla sina ungar varma dom också. Inte så jävla svårt att lista ut” menar Leif GW Persson, professor. ”

  Som du kanske förstår så är jag nu i stort behov av en åkpåse då alla i hela stan är stulna! 😦

  Gilla

 9. Hej det är klart att jag vill vinna en sån supersnygg åkpåse, och varför ingår inte den supergulliga ungen som sitter i??? jag kan väl få ha hen i ett par veckor i alla fall medan du åker till bahamas???, mitt älskade barnbarn som jag vill vinna åkpåsen till bor ju nere i Madrid, hans mamma (min dotter ) är en stor skurk som flyttat ända dit så mormor (jag ) får gå här och längta så mycket så man nästan måste lägga mig i respirator, till de kommer i jul och stannar i en liten vecka, nä jag tror att jag ska elda upp deras pass så de inte kan åka hem efter julen, vad tycker du??? men vet du i Madrid är det också kallt på vintern inte som här i Sibirien, men det kan ligga på ”nollan” i alla fall och därför tror jag att den där åkpåsen skulle vara precis lagom där, och lånar du ut barnet som sitter däri så blir ju lyckan total för den här superlängtande mormorn!!!
  KRAMELIKRAMEN!! ❤ hihihi

  Gilla

 10. Tipsar om tävlingen där:
  http://jennyjon.bloggplatsen.se/2013/11/09/10329121-tavling-vinn-en-akpase-fran-buppa-brand/

  Motiverar här:
  Vi behöver vinna för…

  … vi har inte råd att skicka ungen till Hogwarts.
  … vi kan inte stvaa.
  … nummer fem: vi är bättre på att räkna.
  … vår barnvagn är sååå ful som den är nu.
  … vi hoppas på tur utan att ha världens snyfthistoria att dra,
  men Jon har faktiskt lite separationsångest efter sin blindtarmsoperation.
  … vi har inte vunnit Drömvinsten på jättejättejätte länge.
  … Jennys mamma är väldigt nära släkt med skräcködlorna.
  … att om femton minuter, en kvart kan vi klockan.
  … att det är så jobbigt att låtsas vara glada när alla andra vinner hela tiden.
  … att vi inte tror att socialen uppskattar svart sopsäck fodrad med rockwool.
  … att vi måste få ta reda på om åkpåsen är svart med vita rutor, eller vit med svarta rutor. Sömnlösheten måste få ett slut. Grubbel, grubbel.
  … vår son heter Lady Buppa i mellannamn.
  … för att du är en god människa.

  Och vet du vad?
  Vi har ”ungefär ett barn” som skulle få plats perfekt i åkpåsen! 😀

  Gilla

 11. Pingback: Äppel päppel snippum snorum | #blogghen

 12. Har delat på fb – emma widman. Satt upp lappar över hela stan och gjort en namninsamling med 1173 namn som anser att jag är värd och bara måste ha denna påse. Tänkte kalla in kavalleriet också men det blev lite för lite tid för det då jag hittade tävlingen sista dagen :-).
  Och motiveringen då………
  Vi är inte sjuka mer sjuka än andra, fattigare eller några det är allmänt synd om vilket ju brukar vara den vanligaste motiveringen. Men i den här familjen finns en mamma som är veligare än veligast kan jag villigt erkänna (faktiskt sant). När något ska inhandlas ska jag fundera, klämma och känna ett flertal gånger innan jag kan bestämma mig (till makens stora lycka) och ofta slutar det med att det jag ska köpa redan är slut eller att vi får jaga över halva Sverige/Norden /Europa/världen eller kanske t o m rymden :-). Nu har lillan blivit lite större och en ny barnvagn skulle inhandlas och den tillsynes vagnen landade hemma hos oss efter ett halvår (tur att lillan fortfarande vill åka vagn). Vi är jättenöjda men jag upptäckte att den är ganska öppen och den saknar så klart tillbehör som footsack etc nu när kylan kommer. Så nästa problem..hur löser vi detta? Denna åkpåse verkar dock vara det vi söker och nu hoppas jag på turen och din hjälp så lillan slipper frysa (och får en åkpåsen innan vintern är slut/hon fyllt tonåring), mamma slipper vela och pappa slipper åka runt halva Sverige…..eller punga ut för en biljett till nästa rymdfärja.
  Kramar från Ella, mamma och pappa

  Gilla

 13. Jag borde vinna denna åkpåse då jag på helger (och vissa vardagskvällar) krymper något så fruktansvärt att jag inte blir mer än en tvärhand hög och då utsätts för vädrets makter på ett mycket hårt sätt! Vinden piskar mitt ansikte, regnet blöter ner mina små stumpar till ben och ALLT blir blött. Det är alltså väldigt synd om mig. Därför borde jag vinna!

  Gilla

 14. Jag planerar att råna en guldsmedsaffär… nej förlåt …leksaksaffär ska det vara… för det ploppar fram så otroligt många ongar hela tiden, och alla måste sysselsättas så att de inte knycker föräldrarnas mobiler eller fjärrkontroller och tuggar på dem. Nu är det så att jag vill inte bli avslöjad av butikens övervakningskamera, så jag måste maskera mig. Problemet är att jag är så hiskeligt frusen om öronen, så jag fryser så jag skallrar tänder i min vanliga sommarrånarluva. Jag skulle därför så innerligt behöva den häringa påsen som ser så varm och go ut! För nog tyckte jag att jag skymtade ett par små hål för ögonen?
  Lägger ut länk till ditt inlägg på http://neverkeso.blogg.se

  Gilla

 15. Jag har delat detta offentligt i min facebook profil! 🙂

  Jag vill vinna denna megasnygga åkpåse därför att vår vagns färgsättning är ungefär lika kul som en påse nötter. Den är otroligt praktisk och jag är så tacksam att vi fått (!) den. Den har ungefär tio år på nacken men den rullade igår så den kommer rulla idag också.

  Den här åkpåsen skulle både göra bebishen glad och alla människor som ser mig promma runt dag ut och dag in med en ganska så färglös vagn. Vi kör för det mesta på temat, ju mer färg detso bättre. Och jag vet att denna underbara åkpåse passar vår norrländska vinter och min regnbågsbebis!

  Tack för fantastisk läsning!

  Gilla

 16. Jag vill hemskt, hemskt gärna vinna den här åkpåsen och detta är min (fullkomligt sanna) motivering:

  Jag och min man bodde ett par år i Belgien där vi trivdes alldeles ypperligt. Sen blev jag, helt oförhappandes, på smällen. Vi gjorde som alla andra neurotiska föräldrar och googlade oss fram till bästa barnvagnsalternativet och sen köpte vi den billigt och begagnad (för vi hade inga pengar). Vår dotter föddes och våra liv vändes upp och ner av detta lilla, rosa ömhets-slukhål som obarmhärtigt förslavade våra hjärtan och blev vår existens största och underbaraste mening (sådär som det väl är för de allra flesta neurotiska föräldrar). Helt ostörda fick vi dock inte lalla omkring i bebisbubblan för när hon var bara sex veckor var vi tvungna att flytta hem igen (för vi hade inga pengar).

  Flyttlasset drog mot Norden och det var sorgligt och skönt och besvärligt och spännande på samma gång. Nu har vi så smått återanpassat oss och världens bästa bebis har hunnit bli nästan sju månader gammal. Det finns dock ett litet aber; vagnen vi så samvetsgrant såg ut är anpassad till kontinentala förhållanden, inte skandinaviska. Den har till exempel pyttesmå däck (gjorda för ett land där 5 cm snö utlöser allmänt katastroftillstånd) och, det som faktiskt är ett problem, den har ingen inbyggd åkpåse eller annat skydd för små, fläskiga bebisben. Vi har alltså ett skriande behov av en åkpåse! Och det är lite jobbigt (för vi har fortfarande inga pengar). Och visst, vi kan förhoppningsvis köpa en begagnad och det är inget fel på begagnade grejer (ekonomiskt OCH ekologiskt, ju), men det skulle vara så väldigt kul att en gång få ha något nytt och fräsigt till vårt älskade lilla barn.

  Och om detta inte är övertygande nog så följer här en limerick (eller en fusk-limerick egentligen för en äkta ska visst ha ett ortsnamn i första meningen…):

  Denna vinter vill vi ut i naturen
  Och om på vår sida står turen
  Får vi en påse så varm
  Där ej bebis slår larm
  Och hen ej vill bli upplyft och buren

  Och eftersom alla goda ting är tre så kommer här, utöver själva motiveringen och limericken, en haiku på samma tema!

  En bebis i vagn
  Varm i sin fina påse
  Vintern är räddad

  Mer kreativitet än så kan jag tyvärr inte erbjuda. Tack för en trevlig tävling, ska genast dela på Instagram med tillbörliga taggar (användarnamnet är Veronikahoul)!

  Gilla

 17. Nej hjälp, vad rörd jag blir! Tack snälla för ett fantastiskt gulligt erbjudande men tyvärr bor vi rätt långt från Göteborg, närmare bestämt i Finland 🙂 (Hoppas förresten att det är okej att jag deltog i tävlingen fast jag inte bor i Sverige? Om jag mot all förmodan skulle gå och vinna så kan jag ange min kompis svenska adress, alternativt själv stå för fraktkostnader, hade jag tänkt).

  Du är bäst ❤

  Gilla

 18. Min karl är snål så det förslår, och vi har just fått vårt tredje barn inom loppet av fyra år.
  Att redan ha det mesta till bebis är såklart skönt, och att köpa nya grejer är knappast lönt.
  Att den lille kommer att få ärva allt, det kan vi räkna med kallt.
  Att övertyga snåljåpen att något nytt få köpa, är lika lätt som att få en kastrerad hanhund att löpa.
  Fick aldrig tillräckligt med argument för att handla en åkpåse till de två första, så jag har efter en sådan länge fått törsta.
  Hans förslag om plastkasse och filt, fungerar ju så länge det ute fortfarande är milt.
  Men nu börjar det bli kyligare väder, och bebis måste bylsas på med kläder.
  Med två större börn som vid dagislämning, -hämtning skall kläs med tusen olika plagg, testas den arma mammas tålamod tills hon reser ragg.
  Att i en varm å skön påste, kunna den lille få stoppa, skulle innebära några påklädningsmoment att överhoppa!
  Det skulle ge tre små barn, och en mamma mycket harmoni, och stämningen på morgonen skulle få en skönare melodi.

  Gilla

 19. Angående tävling om åkpåse.
  1. Ge hit
  2. Jag har breda axlar och tränar på gym (dolt hot, Grrrrrr)
  3. Fransk ninjafilm
  4. Barbieben……. åh nej, fel syster

  Gilla

Kommentera

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s