Hemma hos oss, del 2.

Apropå hemma hos-artikeln från Hela stan tänkte jag visa hur vi har det hemma hos oss just nu. Vi bor ju som sagt på 45 kvadrat och har det alltså rätt trångt hemma. Trångt, fast fint.

Jag är inget inredningsfreak och kommer nog aldrig att bli, men jag måste ändå säga att jag tycker att vi har fått det ganska fint hemma hos oss just nu. Nästa steg är att få upp lite fina prints på väggarna. Kanske härifrån. Eller här? Eller HÄR? Eller kanske från fina Karin? HUR SKA JAG KUNNA VÄLJA?

Anyways. Välkommen hem till oss!

Image

Vi har blivit med både matta och soffbord. Dessutom har vi skaffat oss en nygammal soffa, inhandlad på den fantastiska inredningsbutiken blocket.se!

Image

Bakom soffan har vi, förutom domedagssmutsiga fönsterrutor, fått plats med spjälsäng och lekhörna. Lekhörnan brukar vanligtvis byta plats dagtid och sprida ut sig till de övriga 44 kvadratmetrar som inte är just leksakshörnekvadratmetrar.
Notera några o-er-hört eleganta småbarnsfamiljsstilleben som storlegobiten på elementvredet samt den fotobombande nallebjörnen Glenn som sitter i spjälsängen.

Image

Smakfullt inredd Billy med eleganta troféer såsom en tom datorkartong, ett stycke pruttbok samt diverse omaka pussel.

Image

De smakfulla fönsterrutorna igen. Hade jag vetat hur hade jag retuscherat bort dom. Eller kanske retuscherat dit en spännande utsikt över ett söderhavsland eller en vinodling kanske?! JA!

Image

Kök till vänster och vardagsrumsdel till höger. Så kanske ni får lite grepp om planlösningen. Och ja, vi har tavlor i fönstren. Mest för att våra väggar är farligt sönderborrade som det är. Utsikten vätter mot ett arkitektkontor där ingen någonsin går hem. ”GÅ HEM” vrålar jag ibland, när jag har tröttnat på att inte kunna äta chips naken. ”GÅ HEM!!”

Slut på sightseeing. Imorgon kommer Ohemul hit. Det ska bli fantastiskt!

11 thoughts on “Hemma hos oss, del 2.

 1. Vad fint! Och vad bra ni utnyttjat utrymmena ändå, trots få uppborrade grejer.

  Sen har jag en fråga och jag hoppas jag inte låter som årets douche när jag frågar. Varför har ni inte gardiner? Vi har själva inte orkat i vårt kök med gardiner, pga udda utformning och. .. lathet. Inte för det är dåligt att va lat. *ler från soffan med svettiga chipsfingrar*

  Gilla

  • Hurra, tack! Ja, vi är rätt nöjda själva. Förmodligen hade någon inredningsarkitekt på ikea kunnat maxa utrymmet ännu mer men det känns helt okej som det ser ut i nuläget?

   Vi har inga gardiner pga har inga gardiner. Vi har tänkt köpa gardinkappor men det har inte blivit av SÅ eventuellt ber vi svärmor sy ett par snygga kappor i grått linne lagom till julen *ler bjällerklang*

   Gilla

 2. Haha, vilken fantastisk hemma-hos-visning! Tack för den! Fint ni bor! En urläcker barnstol har ni! Och på korten ser fönstren inte alls smutsiga ut. Iaf inte när jag tittar i mobilen! Så det behöver du inte tänka på! 🙂 Hoppas arkitekterna går hem tidigt ikväll, så ni kan få riktigt härligt naken-fredagsmys! 😉 Kram Maja

  Gilla

  • Hallå, tack vad snällt! Och barnstolen är ikea. Den är himla fin fast lite opraktisk 🙂 Tror för övrigt att vi skjuter på nakenmyset till ikväll, det är ju ändå fredag *flåshurtskrattar och slår gubbigt på knäna*

   Gilla

  • Jag VEEEET. Hur ofta plockar man inte som en galning? Vi har löst det genom att ha en stor leksakskorg utan krav på ordning. Där landar allt som ligger på golvet. Leksaker, strumpor och smuts.

   Gilla

Kommentera

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s